Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Про затвердження Правил приймання стічних вод до систем централізованого водовідведення м. Павлограда

Октябрь 27th, 2023 Аналіз рег. впливуНовини Вывести на печать

Аналіз регуляторного впливу
до проекту рішення виконавчого комітету Павлоградської міської ради
« Про затвердження Правил приймання стічних вод до систем централізованого водовідведення м. Павлограда»
Назва регуляторного акту: “ Про затвердження Правил приймання стічних вод до систем централізованого водовідведення м. Павлограда»

Регуляторний орган: виконавчий комітет Павлоградської міської ради

Розробник документа: Комунальне підприємство “Павлоградводоканал” ПМР, контактний телефон: 050 363 00 14

1. Визначення проблеми, яку передбачається розв’язати шляхом регулювання
06 січня 2022 року набрали чинності зміни до Правил приймання стічних вод до систем централізованого водовідведення (далі — Правила) та Порядку визначення розміру плати, що справляється за понаднормативні скиди стічних вод до систем централізованого водовідведення (далі по тексту — Порядок), затверджені Наказом Міністерства розвитку громад та територій України №286 від 09.11.2021.
Враховуючи наведене, виникла необхідність приведення Місцевих правил приймання стічних вод до систем централізованого водовідведення міста Павлограда у відповідність до Правил та Порядку, шляхом прийняття нового рішення та скасування рішення виконавчого комітету Павлоградської міської ради № 20 від 09.01.2019р. “Про затвердження Правил приймання стічних вод до систем централізованого водовідведення м. Павлограда».

2. Цілі регулювання:
— створення єдиного, впорядкованого і прозорого механізму визначення обсягу стічних вод, що утворюється внаслідок випадання атмосферних опадів, сніготанення, тощо.
— будівництво локальних очисних споруд задля підвищення ефективності роботи та забезпечення належної експлуатації систем водовідведення, а також охорони навколишнього природного середовища від забруднення скидами стічних вод, що в свою чергу є гарантуванням безпеки життя і здоров’я людини.
— приведення Правил приймання стічних вод до систем централізованого
водовідведення міста Павлограда у відповідність до Правил приймання стічних вод до систем централізованого водовідведення та Порядку визначення розміру плати, що справляється за понаднормативні скиди стічних вод до систем централізованого водовідведення, затверджених Наказом Міністерства розвитку громад та територій України № 286 від 09.11.2021.

3. Визначення та оцінка альтернативних способів досягнення встановлених цілей
Прийняття проекту регуляторного акта забезпечить створення належних правових підстав та умов для безпечного й безперебійного функціонування систем централізованого водовідведення та очищення стічних вод населених пунктів. Тому альтернативні способи не розглядалися.

4. Механізм та заходи, що пропонуються для розв’язання проблеми
Заходи:
— встановлення строку необхідного для завершення будівництва та прийняття в експлуатацію локальних очисних споруд, який має бути обґрунтований відповідно до розробленого проекту та не можу перевищувати п’яти років з дня укладення договору;
— встановлення порядку визначення обсягу стічних вод, що утворюється у період дощів та сніготанення (далі — атмосферні стічні води) через люки каналізаційних колодязів та приймачі дощової каналізації на території споживача з врахуванням норм ДСТУ 3013-95 Гідросфера “ Правила контролю за відведенням дощових і снігових стічних вод з територій міст і промислових підприємств ” та ДСТУ-Н Б В.1.1-27:2010 “ Будівельна кліматологія. Захист від небезпечних геологічних процесів, шкідливих експлуатаційних впливів, від пожежі ”.
Механізм:
— підготовка та прийняття проекту рішення виконавчого комітету Павлоградської міської ради “ Про затвердження Правил приймання стічних вод до систем централізованого водовідведення м. Павлограда» з дотриманням вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» та інших нормативних актів законодавства.

5. Можливість досягнення визначених цілей у разі прийняття регуляторного акту.
Запропонований регуляторний акт розроблено з урахуванням Правил приймання стічних вод до систем централізованого водовідведення та Порядку визначення розміру плати, що справляється за понаднормативні скиди стічних вод до систем централізованого водовідведення № 286 від 09.11.2021 та ДСТУ 3013-95 Гідросфера “ Правила контролю за відведенням дощових і снігових стічних вод з територій міст і промислових підприємств ” і ДСТУ-Н Б В.1.1-27:2010“Будівельна кліматологія. Захист від небезпечних геологічних процесів, шкідливих експлуатаційних впливів, від пожежі ”, що дозволить досягнути цілей зазначених у Розділі 2.

6. Очікувані результати від прийняття регуляторного акту. Аналіз вигод та витрат.
Результатом від прийняття регуляторного акту буде чітке врегулювання відносин між споживачами, які користуються даними послугами та
КП “Павлоградводоканал” та забезпечить створення належних правових підстав та умов для безпечного й безперебійного функціонування систем централізованого водовідведення та очищення стічних вод.

7. Показники результативності регуляторного акту
З метою відстеження результативності цього регуляторного акту визначені наступні показники: кількість споживачів, з якими укладені договори про приймання понаднормативно забруднених стічних вод; кількість споживачів, яким здійснюється нарахування по прийманню атмосферних стічних вод; середньомісячний об’єм атмосферних стічних вод, який виставляється до оплати на підставі договорів.

8. Заходи, за допомогою яких буде здійснюватись відстеження результативності регуляторного акту
Відстеження результативності регуляторного акту буде здійснюватися на підставі статистичних даних, виходячи із зазначених показників результативності. Оскільки для визначення значень показників результативності регуляторного акту використовуються виключно статистичні дані, базове відстеження результативності даного регуляторного акту буде проведено через рік з дня набрання ним чинності. Повторне відстеження результативності даного регуляторного акту буде проведено через два роки з дня набрання ним чинності. Періодичні відстеження результативності цього регуляторного акта здійснюються раз на кожні три роки, починаючи з дня закінчення заходів з повторного відстеження результативності цього акту.

Директор КП «Павлоградводоканал» Анатолій РІЗНИК

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • У боях за Україну загинули наші земляки
  • Вітання з нагоди Міжнародного дня Червоного Хреста і Червоного півмісяця
  • У Павлограді відбувся ритуал пам’яті з нагоди Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війни 1939-1945 рр.
  • Вітання до Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війни 1939-1945 рр.
  • Пішов із життя Соловйов Іван Олексійович
  • Про надання ФОП Коваль В.М. дозволи на розміщення зовнішньої реклами у місті
  • Про надання дозволу на встановлення дорожніх знаків та нанесення дорожньої розмітки
  • До уваги випускників шкіл та коледжів!
  • Про внесення змін до фінансового плану КП «Павлоградтеплоенерго» Павлоградської міської ради на 2024 рік
  • Оголошення про скликання засідання молодіжної ради при Павлоградській міській раді
  • Рішення 50 сесії VIII скликання
  • Про внесення змін до рішення виконавчого комітету від 28.12.2022 р. №1314 «Про передачу автогрейдера»
  • Impactpreneurship 2.0: навчання з соціального підприємництва для молоді, ВПО, ветеранів/-ок
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Яворницького Дмитра (від буд. № 203 до буд. № 173) в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-03-006643-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Нова (від вул. Кравченка до пров. Новий) в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-03-006543-a