Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Пропонуємо вашій увазі добірку грантів і допомоги для бізнесу

Октябрь 24th, 2022 Новини Вывести на печать

Програма бізнес-партнерства спрямованого на підтримку аграрного сектору та харчового виробництва в Україні

  1. Тип допомоги: фінансова допомога
  2. Термін дії: орієнтовно до кінця 2022 року.
  3. Територія: Вся Україна
  4. Вид допомоги: до 20 тис. дол. США

5.Дедлайн: триває прийом заявок.

  1. Учасник(и): приватні підприємства будь-яких форм реєстрації, об'єднання виробників сільськогосподарської продукції, комунальні підприємства та ін.
  2. Виконавець: Данська рада у справах біженців (DRC).
  3. Сфера діяльності: покращення умов життя місцевого вразливого населення та збільшити їхній прибуток.

Данська рада у справах біженців (DRC) за фінансової підтримки уряду Швейцарії, наданої через Швейцарську агенцію розвитку та співробітництва, і уряду Великої Британії реалізовує програму бізнес-партнерства спрямованого на підтримку аграрного сектору та харчового виробництва в Україні.

Головною метою такого партнерства є зменшення негативних наслідків для представників малого та середнього бізнесу аграрного сектору та харчового виробництва з одного боку, а з іншого залучення вразливих верств населення у виробничо-збутові ланцюжки задля посилення їхньої ролі в місцевій економіці.

Проєкти, які DRC планує реалізувати разом з партнерами, мають покращити умови життя місцевого вразливого населення та збільшити їхній прибуток.

Такими партнерами DRC можуть стати приватні підприємства будь-яких форм реєстрації, об'єднання виробників сільськогосподарської продукції, комунальні підприємства та ін.

Партнерство буде здійснюватися за принципом співінвестування, яке передбачає грантову підтримку від DRC у розмірі до 20 000 дол. США та обов’язковий власний внесок партнера до 50% від загального бюджету проєкту.

Деталі програми:

  • кінцевим результатом проєкту має бути збільшення прибутків місцевого населення на території, яку він охоплює, в тому числі за рахунок їхнього прямого залучення у виробничо-збутові ланцюжки;
  • ідея проєкту повинна передбачати розширення бізнес-діяльності партнера, яке передбачає залучення у виробничо-збутові ланцюжки місцевого вразливого населення, в тому числі внутрішньо переміщених осіб та осіб, які постраждали від війни. При цьому створення нових офіційно оформлених робочих місць не є обов'язковим;
  • проєкт має бути прибутковим для місцевого партнера та мати життєздатну схему реалізації;
  • сума грантової підтримки з боку DRC – до 20 000 доларів США;
  • співінвестиція з боку партнера – до 50 % від загальної вартості проєкту. Можлива як у вигляді фінансового внеску, так і у вигляді інших власних активів.

Можливі варіанти бізнес-партнерства як приклад:

  1. співінвестування в пункт прийому та зберігання овочів. Мета — підтримка місцевих виробників через забезпечення доступу до збуту вирощуваної продукції за оптимальними цінами. Така ідея передбачає співпрацю з приватними підприємствами, які володіють, наприклад, оптовими складськими приміщеннями, та купують або купуватимуть продукцію у місцевого населення;
  2. співінвестування у проєкти, які б спростили доступ місцевому населенню до сільськогосподарських послуг. Наприклад, доступу до сільгосптехніки, ветеринарних послуг, сільськогосподарських матеріалів (насіння, добрива та ін.). Така ідея передбачає співпрацю з місцевими підприємцями, які працюють в сільськогосподарській сфері.

Ваша ідея може істотно відрізнятися від перерахованих прикладів, головне, щоб вона відповідала критеріям програми.

Якщо ви зацікавлені у співпраці з DRC, будь ласка, перейдіть за посиланням та заповніть заявку

Телефони для довідок: +38 (073) 432-84-40 Денис, +38 (093) 350-14-59 Дмитро, +38 (073) 066-53-38 Михайло

Заповнення заявки не гарантує автоматичної участі в програмі. Кожна заявка буде розглянута конкурсною комісією, яка прийме рішення щодо подальшої участі заявки в програмі. Рішення конкурсної комісії є остаточним. Данська рада у справах біженців (DRC) залишає за собою право відхилити будь-яку заявку.

Увага! Данська рада у справах біженців (DRC) та її партнерські організації НІКОЛИ не вимагають оплати за свої послуги з надання благодійної допомоги / проведення благодійних заходів. Якщо Вам стали відомі випадки вимагання працівниками DRC та/або її партнерських організацій винагороди за свої послуги (у будь-якій можливій формі), просимо повідомити про такі випадки за номерами: +38(073)406-81-41, +38(050)207-30-35, +38(096)585-42-40, +38(050)933-97-19 або на адресу електронної пошти UKR-feedback@drc.ngo.

ІнфоДжерела: https://www.facebook.com/DRCinUA/ або https://lap.drc.ngo/ , https://lap.drc.ngo/title/msd

 

Безкоштовний супровід бізнесу сільських жінок

 Тип допомоги: консультації

  1. Трмін дії: до 01 квітня 2023 року
  2. Територія: вся Україна
  3. Вид допомоги: консультації
  4. Дедлайн: триває прийом заявок
  5. Учасник(и):жінки-підприємці
  6. Виконавець: Бізнес Мережа Сільських жінок України
  7. Сфера діяльності:с/г підприємництво

Безповорртна фінансова підтримка надається в рамках проекту “Безпечне економічне середовище для жінок – безпека та мир для всіх” за реалізації Бізнес Мережі Сільських жінок України та за підтримки Жіночого Фонду миру та гуманітарної допомоги ООН Women’s Pease & Humanitarian Fund та агенції ООН Жінки UNWOMEN & Women Ukraine / ООН Жінки в Україні

В рамках гранту 50 жіночих бізнесів одержать супровід юриста, бухгалтера, економіста, спеціалістів з сертифікації, маркетингу, реклами.

Для кого

Заявницями можуть бути:

  • Жінки, які є переміщеними особами до сільських територій та які перенесли або започаткували агробізнес.
  • Жінки, які є переміщеними особами до сільських територій та які перенесли або започаткували бізнес з виробництва продуктів харчування.
  • Жінки, які є переміщеними особами до сільських територій та які перенесли або започаткували бізнес у сільській території, який не пов’язаний сільським господарством та виробництвом продуктів харчування.
  • Жінки, які є які є переміщеними особами з сільських територій та які перенесли або започаткували бізнес.
  • Жінки, які є переміщеними особами та які надають робочі місця місцевому населенню з сільських територій.
  • Жінки власниці агробізнесу, які НЕ є переміщеними особами, чий бізнес зазнав негативного впливу через російську агресію.
  • Жінки власниці бізнесу з виробництва продуктів харчування, які НЕ є переміщеними особами, чий бізнес зазнав негативного впливу через російську агресію.
  • Жінки власниці бізнесу, які НЕ є переміщеними особами та які надають робочі місця.

Заявки приймаються до квітня 2023 року.

Можливості

  • Консультаційна підтримка учасниць.

50 жіночих бізнесів одержать супровід юриста, бухгалтера , економіста, спеціалістів з сертифікації, маркетингу, реклами. Протягом 4-9 місяців фахівці будуть опікуватися вашим бізнесом, готувати його до вільного плавання в економічному просторі країни.

  • Новий корисний досвід під час стаді-турів, а також знайомство з новими колежанками, які мають подібні задачі в житті.
  • Багато корисних інсайтів та підтримку від бізнес-тренерів під час наших онлайн-заходів.

Детальніше ТУТ

ІнфоДжерела: http://www.chaszmin.com.ua/30-000-grn-ta-bezkoshtovnyj-suprovid-biznesu-silskyh-zhinok/ та https://www.facebook.com/ukrainian.rural.women.business.network/

Дотація за утримання корів

Тип допомоги: дотація

  1. Термін дії: 2022 рік
  2. Територія: вся Україна
  3. Дедлайн: розпочато збір та опрацювання заявок. Останній день подання  15 листопада 2022 року
  4. Вид допомоги: від 5,3 тис. до 530 тис. грн.
  5. Учасники: утримання корів
  6. Виконавець: Державний аграрний фонд за ініціативи Мінагрополітики
  7. Сфера діяльності: тваринництво.

Подати заявку на підтримку можуть усі виробники сільгосппродукції, як фізичні, так і юридичні особи, що зареєстровані у ДАР та відповідають умовам програми. Детальніше про умови.

Постанова КМУ від 16 серпня 2022 року № 918 “Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільського-подарської продукції”

Покрокова інструкція з подання заявки в інфографіці під постом та тексті нижче.  Інструкція з реєстрації – за посиланням.

Як подати заявку за напрямом “спеціальна бюджетна дотація за утримання корів

  • Увійдіть у кабінет на https://www.dar.gov.ua/
  • Перевірте відомості про ваших тварин у розділі “Тварини”. Для розрахунку очікуваної суми субсидії відфільтруйте список тварин за статтю “Корова”.
  • Відкрийте програму в розділі “Доступні програми”. Для подання заявки натисніть “+” навпроти назви програми.
  • Розрахуйте бажану суму дотації: помножте кількість ваших корів з реєстру на 5300 грн. Отриманий добуток вкажіть у відповідному полі при заповненні заявки.
  • Дайте відповіді на запитання в опитувальнику, надайте згоду на проведення уповноваженими особами моніторингу та оцінювання достовірності наданої інформації як документально, так і шляхом перевірки за місцем здійснення діяльності і натисніть “Подати заявку”.
  • Система згенерує заповнену заявку згідно з формою, затвердженою Мінагрополітики. Перевірте ще раз коректність уведених даних та підпишіть заявку за допомогою КЕП.
  • Після перевірки заявки відповідальними працівниками Укрдержфонду, у разі її схвалення, вам у кабінет на підпис надійде Договір про отримання бюджетних коштів з Укрдержфондом.
  • Невдовзі після підписання Договору з вашого боку на рахунок, вказаний при поданні заявки, надійдуть кошти.
  • Важливо:
  • Дія програми поширюється на утримувачів корів, які ідентифіковані та зареєстровані відповідно до законодавства.
  • Дія програми поширюється на всю Україну, окрім територій, які включені до переліку громад, що розташовані в районі проведення бойових дій, або які перебувають в тимчасовій окупації чи оточенні, затвердженого Мінреінтеграції.

З питаннями щодо реєстрації та подання заявок у ДАР звертайтесь до Контакт-центру: 044 339 92 15, mailto:support@dar.gov.ua , або до Регіонального відділення Укрдержфонду за місцем вашої реєстрації.

ІнфоДжерело: https://www.facebook.com/dniprorada або https://minagro.gov.ua/news/yak-otrimati-dotaciyu-za-utrimannya-koriv-cherez-dar?fbclid=IwAR0m3hcK2rGXTwKkFm-0AN4U_PTjKZ6y3ZAWkMI8iLBt7ryaR31PeRZp6MU

 

Грантова програма для підтримки та відновлення бізнесу від USAID

(торгові заходи)

  1. Тип допомоги: грант
  2. Термін дії: до серпня 2023 року
  3. Територія: вся територія України
  4. Вид допомоги: від 20 тис. дол. США до 75 тис. дол. США
  5. Дедлайн: до 25 листопада 2022 року.
  6. Учасник(и):неурядові організації та фізичні особи-підприємці/приватні підприємства.
  7. Виконавець: Chemonics International
  8. Сфера діяльності:міжнародні торгові заходи

Програма USAID “Конкурентоспроможна економіка” (КЕУ), яку впроваджує Chemonics International, шукає грантові заявки на реалізацію діяльності з підтримки участі українського бізнесу в міжнародних торгових заходах, включаючи закордонні торгові місії та відвідування та участь у виставках, торгівлі шоу, конференції, конгреси, бізнес-конференції (B2B) та інші ділові заходи, а також міжнародні торговельні заходи
в Україні (наприклад, місії покупців, бізнес-конференції, конкурси інновацій тощо).

Участь українського бізнесу в цих заходах уможливить і сприятиме відновленню та активізації експортних продажів, залученню інвестицій, розширить доступ до іноземних ринків, інвесторів та фінансування, а також допоможе визначити нові бізнес-можливості для використання. Ці зусилля допоможуть українським підприємствам подолати зриви, спричинені війною, забезпечити безперервність і стійкість бізнесу, а також допоможуть малим і середнім підприємствам підтримувати бізнес, розвиватися в глобальному масштабі та, зрештою, підтримувати економіку України.

На отримання гранту можуть претендувати неурядові організації та фізичні особи-підприємці/приватні підприємства. Відповідно до цього RFA, індивідуальні підприємці/приватні підприємства можуть подавати заявку лише від свого імені або також від імені інших малих і середніх підприємств як прямих бенефіціарів; в останньому випадку як заявник, обраний для отримання гранту, так і підприємства-бенефіціари повинні отримати вигоду від грантової діяльності. Неурядова організація може подати заявку від імені своїх членів, і члени заявника повинні отримати вигоду від запуску, відновлення, повторної активації та/або розширення експортних операцій і продажів. USAID CEP також заохочує окремих підприємців, приватні підприємства, галузеві групи, асоціації та інші ОПБ до партнерства з «Офісом сприяння підприємництву та експорту України» (EEPO) та/або іншими державними зацікавленими сторонами для зміцнення зусиль та синергії для успішної реалізації діяльності.

USAID CEP передбачає надання до 1 000 000 доларів США через до 20 передбачуваних грантів, які можуть коливатися від 20 000 до 75 000 доларів США, залежно від обсягу діяльності та остаточної угоди з USAID CEP. Очікується, що тривалість кожного гранту за цим тендером становитиме до десяти місяців, але жоден із них не може тривати після серпня 2023 року. Орієнтовна дата початку перших грантів, наданих за цим тендером, – жовтень 2022 року.

CEP віддаватиме пріоритет проектам, у яких ресурси USAID залучаються за рахунок внесків грантоотримувачів у розмірі мінімум 30% від загального бюджету. Внесок грантоотримувача – це витрати на діяльність, що фінансуються за рахунок внесків готівкою або в натуральній формі окремо від фінансування CEP, наданого грантоотримувачем або інших донорів, таких як державні міжнародні організації, іноземні уряди, місцеві та міжнародні установи, приватні організації та окремі особи. Внесок буде включено до бюджету та грантової угоди та стане предметом технічної звітності.

Будь ласка, надішліть усі запитання щодо цього звернення на Grants@CEPUkraine.org, включно з «RFA-2022-031» у темі електронного листа. USAID CEP допоможе заявникам зрозуміти процес подання, відповідаючи на запитання електронною поштою.

Ані співробітники USAID CEP, ані Кімонікс не можуть вимагати, а заявникам заборонено пропонувати будь-які гроші, гонорари, комісії, кредити, подарунки, винагороди, цінні речі чи компенсацію для отримання чи винагороди за неналежне сприятливе ставлення щодо цього клопотання. Про будь-який неправомірний запит від співробітника проекту слід повідомити керівнику відділу USAID CEP або в Офіс ділової поведінки Кімонікс за адресою mailto:BusinessConduct@chemonics.com

Маєш питання щодо грантової програми для підтримки торговельних місій? Переглядай детальну інформацію щодо вимог та положень гранту на підтримку торговельних місій за посиланням

Також зібрали картки-відповіді на найпоширеніші запити від заявників ТУТ

ІнфоДжерела: https://chemonics.submittable.com/submit та https://www.prostir.ua/?grants=hranty-grants-to-support-participation-in-trade-events&fbclid=IwAR04O8zurOdFAXItH0yPBsrgEok_x8yT3pgsS5FHuMJcw5VS_bdDFeh3L2I

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Про надання матеріальної допомоги
  • «Реконструкція гуртожитку по вул. Промислова, 9/2 у м. Павлоград Дніпропетровської області (житло для внутрішньо переміщених осіб)», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-08-009320-a
  • Про відключення споживачів від систем централізованого опалення та постачання гарячої води
  • Про визначення балансоутримувача нерухомого комунального майна
  • До уваги випускників шкіл та коледжів!
  • Привітання міського голови з днем матері
  • До міжнародного Дня руху заради здоров’я
  • Привітали бітьків -вихователів
  • У бою за Україну загинув наш земляк Антіпов Андрій
  • ПОВІДОМЛЕННЯ про намір здійснити встановлення тарифів на централізоване водопостачання
  • Про встановлення тарифів на централізоване водопостачання КП «ПАВЛОГРАДТРАНСЕНЕРГО» Павлоградської міської ради
  • Заходи до Дня Європи
  • Додаткові автобусні маршрути на поминальні дні
  • Актуальні грантові пропозиції
  • Вітання з днем Європи