Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Проведено брифінг з питань тимчасових відключень електроенергії

Декабрь 10th, 2014 Новини Вывести на печать

09 листопада 2014 року в приміщенні Павлоградського виконкому відбувся брифінг міського голови І.С.Метелиці та начальника Павлоградського РЕМ В.В.Аніканова з питання застосування графіків аварійних відключень електроенергії та її економії.
Міський голова проінформував місцеві засоби міста про механізм можливих відключень електроенергії. Він полягає у тому, що Україна має об’єднану енергетичну систему. Наразі через низку факторів (нестача вугілля для роботи ТЕС, видобуток якого здійснювався на шахтах Донбасу, складна ситуація з газопостачанням, аварійне відключення енергоблоку на АЕС та ін..) енергогенеруючі підприємства не в змозі задовольнити потреби країни у електроенергії. Енергопостачальні підприємства вимушені повернутися до практики, якою не користувались впродовж останніх 10 років – це тимчасові відключення електроенергії. Міський голова зауважив, що це є вимушеним кроком керівництва енергетичної системи держави, від якого страждають не тільки споживачі, а й енергопостачальні підприємства. За командою диспетчера ДП «НЕК «Укренерго» запроваджується в дію графік аварійних відключень, який складається з 10 черг. Перші 5 черг стосуються промислових підприємств, а починаючи з 6 черги графіки застосовуються і до населення.
З метою інформування населення та недопущення відключення важливих об’єктів життєзабезпечення міста, Іван Сергійович запропонував підписати тристоронній меморандум про співпрацю між керівництвом міста, Павлоградським РЕМ та МНС, згідно з яким РЕМ повинні надавати графіки можливих відключень, про запровадження яких необхідно повідомляти павлоградців, щоб люди знали це аварія, чи вимушене відключення електроенергії. Міський голова звернувся до павлоградців ощадливо використовувати електроенергію, особливо в так звані пікові години: з 8 до 10 години ранку та з 20 до 22 години вечора щоб уникнути даних відключень.
За словами начальника Павлоградського РЕМ у об’єднаної енергетичної системи України — великий дефіцит потужностей, електростанції не виробляють достатньої кількості електроенергії.
У багатьох мешканців міста може виникнути питання, як працюють графіки аварійних відключень. Згідно графіка автоматичних відключень у нас є 10-15 хвилин, щоб попередити городян, а вже згідно спеціальних графіків автоматичних відключень є всього 1-2 хвилини, тому попередити громадян заздалегідь практично неможливо.
У кращі часи наша країна мала вдосталь вугілля та газу, що забезпечувало стабільну роботу енергетичної системи. В умовах нестабільного сьогодення перевищення лімітів використання енергоносіїв призводить до аварійного відключення частини споживачів міст та районів кожної з областей України.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження