Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Робота кадрової служби виконкому

Март 28th, 2017 Новини Вывести на печать

Багато кому з павлоградців цікаво, як відбувається підбір кадрів в органах місцевого самоврядування, а саме у виконавчих органах Павлоградської міської ради. З цією метою був зроблений аналіз стану кадрової роботи за 2016 рік, з деякими аспектами якого ми пропонуємо ознайомитися.

Станом на 1 січня 2017 року у виконавчих органах Павлоградської міської ради працюють 222 посадові особи (на 1 січня 2016 року – 196 посадових осіб). Майже четверта частина з них – в управлінні соціального захисту населення.  Всього у виконавчих органах  Павлоградської міської ради 30 структурних підрозділів.

Повну вищу освіту мають 216 посадових осіб (97 %), 6 посадових осіб здобувають повну вищу освіту у вищих навчальних закладах за заочною формою навчання.

Дипломи магістрів державного управління мають 22 працівника,           6 — навчаються в Дніпропетровському регіональному інституті державного управління.

Прийом на роботу у виконавчі органи місцевої ради здійснюються на конкурсній основі або за іншими процедурами, передбаченими законодавством. У 2016 році було проведено 16 засідань конкурсної комісії. У конкурсах взяли участь 39 осіб. За результатами конкурсного відбору  та проведених спеціальних перевірок 29 осіб прийнято на службу у структурні підрозділи Павлоградської міської ради.

Крім того, для роботи на контрактній основі, у зв’язку з відсутністю основного працівника, прийнято 8 осіб. Звільнено протягом року 10 посадових осіб.  Також у минулому році призначено 6 нових керівників комунальних підприємств міста за контрактом.

Процедура проведення конкурсу на заміщення вакантних посад у виконавчі  органи місцевого самоврядування передбачає наявність  у претендентів вищої освіти (спеціаліст, магістр). Оголошення про проведення конкурсу та вимоги до претендентів  розміщуються на офіційному сайті Павлоградської міської ради  та публікуються в ефірі Павлоградської телерадіокомпанії.

Для посилення якісного добору кадрів з претендентами на посади проводиться відповідна робота, вивчаються їх ділові, професійні та особисті якості. Також їм пропонується пройти стажування на цих посадах.

З метою виявлення найбільш здібної та талановитої молоді, набуття нею знань, навичок та вмінь, необхідних для роботи в органах місцевого самоврядування, 8 студентів пройшли виробничу та  переддипломну практику у структурних підрозділах міської ради.

Значна увага у виконавчих органах міської ради приділяється   підвищенню кваліфікації працівників та вдосконаленню їх знань. Протягом року на курсах підвищення кваліфікації пройшли навчання 32 працівника.

З метою здійснення регулярного контролю за проходженням служби в органах місцевого самоврядування та професійними досягненнями працюючих проводяться атестації посадових осіб та щорічна оцінка виконання посадовими особами покладених на них обов’язків та завдань.

Керівництво виконавчих органів міської ради особливу увагу приділяє  запобіганню проявам корупції. При наданні документів для участі в конкурсі на посади в органах місцевого самоврядування претенденти ознайомлюються з Попередженнями про обмеження, пов’язані з прийняттям на службу в органи місцевого самоврядування та проходженням служби, а також з Загальними правилами етичної поведінки, Вимогами щодо фінансового контролю, Пам’яткою про врегулювання конфлікту інтересів.             Також для посадових осіб виконавчих органів міської ради проводяться апаратні навчання, на яких розглядаються питання застосування антикорупційного законодавства у професійній діяльності. За результатами 2016 року корупційних діянь серед співробітників в органі не виявлено.

Постійно здійснюється перевірка обліку робочого часу працівників виконкому та додержання трудової дисципліни у структурних підрозділах міської ради, в результаті якої 19 порушників притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Уже більше 20 років працівники органів місцевого самоврядування щорічно звітують про свої статки шляхом заповнення декларацій про доходи. До цього часу декларації подавалися в паперовому вигляді.

З 2017 року відповідно до Закону України «Про запобігання корупції»

особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування зобов’язані щорічно, до 1 квітня подавати декларацію про доходи в електронному вигляді  шляхом заповнення  їх на офіційному веб-сайті  НАЗК.

Прозорість місцевої влади та  її відкритість до спілкування  з громадою передбачає можливість вільного ознайомлення з інформацією щодо роботи відділів та структурних підрозділів виконавчого комітету Павлоградської міської ради на його офіційному сайті.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Від отриманих у бою за Батьківщину поранень помер наш земляк Усякий Олег
  • Про надання матеріальної допомоги на вирішення соціально-побутових проблем
  • Про надання матеріальної допомоги на поховання
  • Про надання матеріальної допомоги на лікування
  • Проекти 50 сесії
  • Повідомлення про позачергову сесію
  • Відбувся фізкультурно-оздоровчий захід «Тато, мама, я – активна сім’я»
  • Виконком від 24.04.2024 р.
  • У Павлограді відзначили переможців міського конкурсу «Тендітний подих Землі»
  • Покладання квітів з нагоди 38 річниці аварії на Чорнобильській АЕС
  • Шановні земляки!
  • У Павлограді відзначили учасників та переможців міського фестивалю студентської творчості «Незламна весна»
  • Про скасування дозволу розміщення зовнішньої реклами у місті ФОП Добродькіній Г.В.
  • Дотритмання простих правил рятують життя!
  • Управління соціального захисту населення інформує