Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Роботи з будівництва нового мосту через річку Вовча у Павлограді виконано на 80%

Октябрь 18th, 2012 Новини Вывести на печать


Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул провів виїзну робочу нараду щодо будівництва нового мосту через річку Вовча у місті Павлоград. Будівельна готовність об’єкту становить 80%. Повністю міст буде здано до кінця жовтня цього року. Новий міст удвічі збільшить пропускну спроможність діючого мостового переїзду. Наразі завершені роботи з укріплення ґрунту та монтажу балок, завершується улаштування газопроводу по мосту та укладання під’їзних шляхів. Загальна кошторисна вартість робіт складає 34 млн грн.

«Розвиток і модернізація інфраструктури – одне з головних завдань, яке реалізує обласна влада у рамках Програми реформ нашого Президента Віктора Федоровича Януковича та Комплексної стратегії розвитку регіону. Нова сучасна інфраструктура – це комфортне і безпечне пересування, це реальний імпульс до соціально-економічного розвитку міст і районів нашого регіону та підвищення якості життя людей. Зокрема, у Павлограді минулого року було відремонтовано 44 вулиці, встановлено 225 дорожніх знаків, цього року триває ремонт ще 28 міських доріг. Наразі вже на 80 % виконані роботи з будівництва нового мосту через річку Вовча, завдяки якому удвічі буде збільшено пропускну спроможність автопереїзду», — сказав Олександр Вілкул.
Новий міст підвищить комфортність і безпеку руху транспорту як у самому місті Павлоград, так і міжнародним автошляхом Знам’янка – Луганськ – Ізварине, який є однією з головних транспортних артерій Дніпропетровщини й України, а також частиною транс’європейського автомобільного маршруту Е-50, що пролягає від Атлантики до Кавказу.


При будівництві мосту використана технологія буро-набивних паль з застосування, прогресивних технологій світового мостобудування фундаментів – глибокого закладення, що суттєво скоротило термін будівництва об’єкта в цілому. Для даних робіт використовувалась сучасна бурова техніка.
Наразі завершені роботи з укріплення ґрунту, з монтажу 21-ї 33-метрової балки та 14-ти 18-метрових балок, завершуються роботи з улаштування газопроводу по мосту (80%) та з укладки під’їзних шляхів.
До 1996 року двосторонній рух автотранспорту через річку Вовча в Павлограді забезпечував мостовий комплекс, який складався із двох мостів, розташованих поруч. При цьому кожен з двох мостів забезпечував рух в односторонньому режимі. З них один міст був збудований 1958 року, другий – 1986 року. У 1996 році в зв’язку з початком руйнування конструкцій старішого мосту (1958 року будівництва) рух автомобільного транспорту через нього було припинено. Усі ці шістнадцять років він використовувався як пішохідний. Натомість двосторонній автомобільний рух через річку Вовча до сьогодні забезпечує міст 1986 року будівництва шириною проїзної частини лише 9,5 м, що значно затримує рух через нього та часто викликає затори.
У 2011 році Олександр Вілкул поставив завдання перед міською владою Павлограда розробити проект з демонтажу аварійного мосту і будівництва на його місці нового. З цією метою за завданням губернатора в 2011 році було розроблено проектно-кошторисну документацію,яка отримала позитивний висновок «Укрдержбудекспертизи» в першому півріччі 2012 року.


Будівництво нового моста розпочато в липні 2012 року та планується завершити до кінця жовтня 2012 року. Таким чином, через річку Вовча в Павлограді буде забезпечено двосторонній рух транспорту в належному режимі. 2013 року за завданням губернатора передбачено провести реконструкцію дорожнього покриття сусіднього нині діючого мосту.
«Обласна влада приділяє особливу увагу розвитку промислових міст, покращенню їх благоустрою та вирішенню екологічних питань. Одним із таких населених пунктів є Павлоград. Разом ми творимо сучасний вигляд міста, примножуючи його чисельні здобутки. Новий вид набувають вулиці і проспекти, оснащуються новим обладнанням лікарні, реконструюються дороги, школи, котельні та дитсадки», — сказав губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул.
Губернатор зазначив, що у Павлограді ведуться роботи з розчищення русла річки Вовча, що дозволить уникнути підтоплень, а на її березі створюється рекреаційна зона, яка стане улюбленим місцем відпочинку городян. Також цього року у місті упорядковано близько 1 тис га територій парків, скверів, алей та прибудинкових територій, висаджено майже 4 тис дерев та кущів, очищено від сміття більше 100 км берегів. Для покращення благоустрою міста придбано спеціалізовану сміттєприбиральну техніку.
Павлоградська міська лікарня № 4 отримала сучасний комп’ютерний томограф, що підвищить доступність сучасної медичної діагностики.
У місті також реалізується комплекс робіт по забезпеченню якісним теплопостачанням жителів. Будуть створені 11 сучасних котелень для опалення мікрорайонів «Північний», «Західний» та «Новий».
У рамках соціального партнерства обласної влади та містоутворюючого підприємства Павлограда – ПАТ «ДТЕК Павлоградвугілля» цього року проведено тепломодернізацію 9 дитсадків та споруджується енергозберігаюча покрівля в школі №19 у місті Павлоград. Проведено облаштування пляжної зони і спортивного майданчика в рамках створення зони відпочинку на березі річки Вовча в Павлограді. Триває реалізація створення кабінетів «Телемедицини» в Павлоградській міській лікарні № 4 та Павлоградському пологовому будинку.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження