Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Розвиток кульутри у м. Павлоград

Декабрь 27th, 2013 Новини Вывести на печать

На засіданні виконкому 25 грудня 2013 року заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Шуліка О.О. доповіла з питання “Про хід виконання “Міської програми розвитку культури м. Павлограда на 2013-2015 роки” у 2013 році».

IMG_2868
Діюча програма розвитку культури спрямована на збереження існуючої мережі закладів культури, яка складається з 3 дитячих музичних шкіл, Павлоградського історико-краєзнавчого музею, Павлоградського драматичного театру ім. Б.Захави, міського культурно-дозвільницького центру, який об’єднує 5 будинків культури, Павлоградської міської централізованої бібліотечної системи, яка включає — 2 міські бібліотеки та 5 філій, відомчий ПК Машинобудівників, який знаходиться на балансі Павлоградського механічного заводу.

Рисунок3
Програма націлена на збереження та розвиток культурних традицій, підтримку аматорів народної творчості, розвиток творчих здібностей юних мешканців міста, підтримку обдарованих дітей, укріплення матеріально-технічної бази закладів культури та залучення до спільної діяльності інвесторів.
Сьогодення культури визначає пріоритетний розвиток як в удосконаленні законодавчої бази, так і якісного підходу до культурно-освітньої діяльності у даній сфері.

Рисунок6
У нашому місті створюються умови для розвитку культурних і творчих ініціатив, виконується один з головних напрямків Програми — підтримка творчообдарованих дітей та молоді, аматорських колективів. Проведено більше 80 заходів, з них 15 — для дітей та молоді.
Широкий спектр фестивального руху та різних форм дозвілля, представлений у Павлограді цього року, а це флеш-моби, територія вільного спілкування “ПосиДЕЛОчки” в центральній міській бібліотеці, Х міський фестиваль вокального мистецтва «Пісенний дивоцвіт», IХ відкритий кубок мера з акробатичного рок-н-роллу, фестиваль класичної музики, VІІ відкритий дитячий новорічно – різдвяний фестиваль “Різдвяна зірочка”, VIІI Відкритий фестиваль шахтарської авторської пісні «Мелодії шахтарської душі» (взяли участь близько 200 учасників з різних областей України), тощо.

Рисунок4
2013 рік оголошений Президентом України В.Ф.Януковичем Роком дитячої творчості, тому пріоритетним напрямком є естетичне виховання дітей, розвиток та підтримка їх творчих здібностей. У цьому році усі заходи були присвячені творчості дітей та їх здобутків. Наші творчі колективи стали призерами і переможцями більше ніж 50 Міжнародних, Всеукраїнських та обласних фестивалів-конкурсів.
На сьогоднішній день в дитячих музичних школах міста навчається 880 дітей, з них безкоштовно навчаються 130 дітей пільгових категорій. За підсумками 2012-2013 навчального року 15 випускників ДМШ вступили до вищих навчальних закладів культури, в порівнянні з минулими роками це великий успіх: у 2011 — 7 випускників, у 2012 році — 6.
В КБУ “Міський культурно-дозвільницький центр” займаються майже 900 учасників в творчих колективах різних вікових категорій та різних напрямків. На сьогоднішній день у місті 4 “народних” та 8 “зразкових” колективів.

Рисунок5
Для збереження унікальної будівлі — пам’ятника архітектури 19 ст., й розвитку театрального мистецтва було прийнято рішення про реконструкцію театру ім. Б.Захави, проект якого внесений до Стратегії соціального партнерства компанії ДТЕК і міста Павлоград. Вже розроблена проектно-кошторисна документація, проведена державна експертиза. Ремонтні роботи розпочнуться у 2014 році. Головною перемогою акторів нашого театру цього року стала вища театральна нагорода Придніпров’я «Січеславна — 2013» з виставою К.Сергіенко — В. Копилова «Зграя» XXI фестивалю-конкурсу в номінаціях «Діти Надії Січеславни», «Краща чоловіча роль» і «Краще музичне оформлення «.
У цьому році КЗ “Павлоградський історико-краєзнавчий музей” прийняв участь в конкурсі міні-грантів “Місто власними руками”, який проводиться в рамках реалізації Стратегії соціального партнерства компанії ДТЕК і міста Павлоград, з проектом створення історико-ландшафтного міні-парку “Подих скіфських степів” й увійшов у трійку найкращих проектів та у сімку переможців серед 27 учасників. У цьому році з’явилися нові форми роботи: екскурсії та виставки “Ніч у музеї”, “Павлоград. Зустріч з минулим”, “Павлоградський ярмарок”, які серед мешканців та гостей нашого міста стали популярними.
Цей рік був визначним у духовному та історичному надбанні — 1025-річниця Хрещення Русі, тому закладами культури та Спасо-Нерукотворного Образа кафедральним собором був організований цикл заходів, а це круглий стіл за участю священнослужителів, представників міського та районного відділів освіти, органів влади, відкриття виставки, присвяченої 1025-річчя хрещення Київської Русі у Павлоградському історико-краєзнавчому музеї.

Рисунок12
У травні 2013 року в Центральній міській бібліотеці відкрився Центр слов’янської писемності та культури. З жовтня 2013 року завдяки перемозі в конкурсі грантових проектів «English 123» мешканці Павлограда, які бажають вивчити англійську мову, мають можливість отримати таку послугу безкоштовно в Інтернет-центрі.
Цього року в рамках реалізації Програми була приділена велика увага заходам патріотичного напрямку, що було пов’язано з відзначенням 70-річниці визволення м. Павлограда від німецько-фашистських загарбників та 70-річниці Павлоградського повстання.

Рисунок7
Вже другий рік в рамках програми “Українська платформа інтеркультурних міст” м. Павлоград співпрацює з Центром розвитку “Демократія через культуру”, яка дає змогу павлоградцям розвивати дружні, соціально-культурні, творчі та економічні зв’язки з містами України та з країнами Європи. Протягом цього періоду делегації міста приймали активну участь у форумах, навчальних семінарах, організованих Центром розвитку “Демократія через культуру”, в Другому Міжнародному форумі інтеркультурних міст під назвою “Порт культур” (м. Луцьк), в підготовчому етапі спільного українсько — шведського проекту “Подолання стереотипів” (м. Ботчирка (Швеція); у святкових заходах з нагоди днів міста у Вінниці (Горі (Грузія), також приймали гостей із Мелітополя, Житомира.

Рисунок8
Наступний рік обіцяє бути багатим на визначні події: 200 років з дня народження Т.Г.Шевченка, 25-річниця виведення радянських військ з Афганістану, 230-річниця від дня заснування м. Павлоград, 70-річниця визволення України від німецько-фашистських загарбників.
Сучасні вимоги до організації культурно-освітньої діяльності потребують насамперед надання культурних послуг, які задовольнять запити усього населення міста. Тому лишається чимало питань для вирішення. Ми розуміємо, що сьогодні з дефіцитом бюджету, нам не завжди вистачає коштів на ремонти та підтримку матеріальної бази, придбання музичних інструментів, костюмів, поповнення бібліотечного фонду, недостатня робота по підвищенню професійної майстерності працівників культури тощо.

Рисунок9
Але головне, що у нашому місті збережена мережа закладів культури та працює творча команда професіоналів відданих своїй справі. І це є головною запорукою для розвитку нових культурно-освітніх послуг, підготовки молодих спеціалістів, розробки Програми взаємодії з навчальними закладами та школами по відвідуванню театру ім. Б.Захави, історико-краєзнавчого музею та бібліотек, участі закладів культури, творчих особистостей у проектах та грантах, проведення профільних семінарів, майстер-класів, звітів тощо.
З кожним роком виконання Програми розвитку культури м. Павлограда охоплює все більше питань та ставить нові цілі й завдання. Наше місто відкрите для нового спілкування та освоєння передового досвіду за різними напрямками діяльності. Воно швидко розвивається та знаходить нових друзів серед міст України та далеко за її межами, що дає всім нам можливість для

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Повний перелік актуальних назв топонімів міста
  • Зустріч міського голови з молодіжною радою
  • Шановні мешканці Павлоградської громади!
  • Родини привітали з Міжнародним днем сім’ї
  • ПАВЛОГРАДСЬКИЙ РТЦК ТА СП запрошує на військову службу за КОНТРАКТОМ
  • Команда робототехніки Ліцею № 9 отримала патент на винахід
  • У бою за Україну загинув наш земляк Недвига Олексій
  • Реабілітація дітей з інвалідністю
  • Про надання матеріальної допомоги
  • «Реконструкція гуртожитку по вул. Промислова, 9/2 у м. Павлоград Дніпропетровської області (житло для внутрішньо переміщених осіб)», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-08-009320-a
  • Про відключення споживачів від систем централізованого опалення та постачання гарячої води
  • Про визначення балансоутримувача нерухомого комунального майна
  • До уваги випускників шкіл та коледжів!
  • Протокол засідання молодіжної ради при Павлоградській міській раді
  • Про надання дозволу на обробку інформації на обробку інформації на типовому робочому місці Користувача ІКС ЄДР