Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Шановні переселенці!

Июль 1st, 2016 Новини Вывести на печать

Просимо звернути увагу на те, що уряд удосконалив систему призначення (відновлення) та здійснення контролю за соціальними виплатами внутрішньо переміщеним особам.  Ухваленою постановою КМУ від 08.06.2016р. №365 «Деякі питання здійснення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам» передбачено здійснення структурними підрозділами з питань соціального захисту населення перевірки наведених у довідці про взяття на облік відомостей про фактичне місце проживання внутрішньо переміщеної особи (далі — ВПО) та складання акта обстеження матеріально-побутових умов сім’ї. Це стосується лише тих ВПО, які є отримувачами соціальних виплат.

Для призначення (відновлення) соціальних виплат ВПО, а у визначених законодавством випадках — її законний представник подає до управління соціального захисту населення Павлоградської міської ради (далі — Управління):

— відповідну заяву, де зазначена особа перебуває на обліку за місцем її фактичного проживання/перебування, незалежно від факту реєстрації місця проживання/перебування;

— копію довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи та пред’являється оригінал такої довідки.

Для призначення (відновлення) соціальних виплат Управління за власною ініціативою або за зверненням органів, що здійснюють соціальні виплати, протягом 15 робочих днів з дня отримання відповідної заяви ВПО або з дня надходження звернення від органів, що здійснюють соціальні виплати, проводить перевірку достовірності зазначеної в заяві інформації про фактичне місце проживання/перебування ВПО. Після перевірки фактичного місця проживання/перебування утворена комісія виконавчим комітетом Павлоградської міської ради розглядає подання про призначення (відновлення) або про відмову у призначенні (відновленні) відповідної соціальної виплати протягом п’яти робочих днів.

Контроль за проведенням соціальних виплат ВПО у м.Павлоград здійснює управління соціального захисту населення Павлоградської міської ради шляхом відвідування не рідше ніж один раз на шість місяців фактичного місця проживання/перебування ВПО. Також можуть проводитись додаткові перевірки фактичного місця проживання/перебування внутрішньо переміщеної особи утвореною виконавчим комітетом Павлоградської міської ради робочою групою, що утворюється з представників територіальних підрозділів МВС, ДМС, СБУ, Національної поліції, Держфінінспекції, Держаудитслужби та Пенсійного фонду України.

За відсутності ВПО за фактичним місцем проживання/перебування представник структурного підрозділу з питань соціального захисту населення або робочої групи робить відповідний запис в акті обстеження матеріально-побутових умов сім’ї і залишає ВПО повідомлення про необхідність протягом трьох робочих днів з’явитися до Управління для проходження фізичної ідентифікації.

У разі коли ВПО протягом трьох робочих днів не з’явилася до Управління, такий підрозділ надсилає їй рекомендованим листом повторне повідомлення про необхідність протягом трьох робочих днів з’явитися для проходження фізичної ідентифікації. Водночас Управління робить запит до Держприкордонслужби щодо виїзду ВПО за кордон, на тимчасово окуповану територію України або до населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження.

Соціальні виплати припиняються у разі:

1) наявності підстав, передбачених законодавством щодо умов призначення відповідного виду соціальної виплати;

2) встановлення факту відсутності ВПО за фактичним місцем проживання/перебування згідно з актом обстеження матеріально-побутових умов сім’ї;

3) отримання рекомендацій Мінфіну щодо фактів, виявлених під час здійснення верифікації соціальних виплат;

4) скасування довідки ВПО з підстав, визначених ст.12 ЗУ «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб»;

5) отримання інформації від Держприкордонслужби, МВС, СБУ, Мінфіну, Національної поліції, ДМС, Держфінінспекції, Держаудитслужби та інших органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

Повторне призначення соціальних виплат ВПО у разі їх припинення можливе лише через шість місяців після такого припинення.

Рішення про виплату ВПО пенсій (щомісячного довічного грошового утримання), субсидій, пільг, довічних державних стипендій, усіх видів соціальної допомоги та компенсацій, матеріального забезпечення, надання соціальних послуг, за рахунок коштів державного бюджету та фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування буде приймати Комісія з питань призначення соціальних виплат ВПО, утворена виконавчим органом Павлоградської міської ради, протягом п’яти робочих днів.

Скасування довідки ВПО відбувається з підстав, визначених ст.12 ЗУ «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб». ВПО:

1) подала заяву про відмову від довідки;

2) скоїла злочин: дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади; посягання на територіальну цілісність і недоторканність України; терористичний акт; втягнення у вчинення терористичного акту; публічні заклики до вчинення терористичного акту; створення терористичної групи чи терористичної організації; сприяння вчиненню терористичного акту; фінансування тероризму; здійснення геноциду, злочину проти людяності або військового злочину;

3) повернулася до покинутого місця постійного проживання;

4) виїхала на постійне місце проживання за кордон;

5) подала завідомо недостовірні відомості.

Таким чином, удосконалений порядок обліку ВПО дає можливість забезпечити дієвий контроль в системі здійснення соціальних виплат ВПО.

 

Управління соціального захисту населення

Павлоградської міської ради

 

Додаткову інформацію ВПО можуть отримати

за адресою: вул.Центральна, 47, м.Павлоград,

Дніпропетровська обл., 51400 (каб.22).

Довідки за тел. (05632) 6-33-44, (05632) 6-04-51

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • У Павлограді відзначили переможців міського конкурсу «Тендітний подих Землі»
  • Покладання квітів з нагоди 38 річниці аварії на Чорнобильській АЕС
  • Шановні земляки!
  • У Павлограді відзначили учасників та переможців міського фестивалю студентської творчості «Незламна весна»
  • Про скасування дозволу розміщення зовнішньої реклами у місті ФОП Добродькіній Г.В.
  • Дотритмання простих правил рятують життя!
  • Управління соціального захисту населення інформує
  • Відбулося засідання виконкому
  • Закінчився ІІІ етап змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011704-a
  • Реконструкція трубопроводу водопостачання вул. Озерна в м. Павлоград». Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011724-a
  • У бою за Україну загинув наш земляк Духовенко Микола
  • Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області на захисті тих, хто працює
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Оголошення про вакантну посаду