Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Школа № 12 – успішна школа сталого розвитку

Октябрь 14th, 2014 Новини Вывести на печать

Школа № 12 – успішна школа сталого розвитку

Сьогодні дуже часто говорять про «успішну школу». Переконана, що складовими успіху будь-якого колективу, зокрема шкільного, є демократизм у стосунках, взаємоповага, розвиток творчого потенціалу всіх учасників процесу і водночас – відповідальність кожного за доручену справу, чітка організація роботи.
Успішну школу можуть створити тільки небайдужі вчителі і тільки ті, хто обрав цей фах серцем. Основне, що на мою думку, робить наш заклад успішним, — це та атмосфера, яку нам вдалося створити.
З 2007 року визначена концепція розвитку школи: «Створення моделі Школи екологічної культури». Колективом були обрані шляхи реалізації проекту. Велика увага приділяється проектній діяльності та експериментально-дослідницькій роботі учнів. В життя втілено вже такі проекти:
«Шкільне лісництво», «Естетична та художня цінність творінь природи в дизайнерських рішеннях», «Шкільне подвіря як центр екологічного виховання школярів», «Екологічна та гігієнічна безпека в повсякденному житті», «Шкільний туризм як засіб екологічного виховання учнів», «Флористичне оформлення шкільних кабінетів», «Екологічна стежка», «Домівка для птаха».
Однією з форм залучення учнів до експериментально-дослідної роботи є навчання в Малій Академії Наук. Учні нашої школи неодноразово були призерами обласного етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту робіт членів МАН. З 2012 року наша школа набула статусу експериментального навчального закладу Всеукраїнського рівня. Тема експериментальної роботи закладу «Формування екологічної культури як інтегрованого результату функціонування освітньої системи на основі принципів випереджаючої освіти для сталого розвитку». Тому наш колектив прийняв рішення взяти участь у Всеукраїнському конкурсі-огляді на отримання звання «Школа сприяння сталому розвитку». Підготовлені матеріали були відправлені в Київ на розгляд журі конкурсу. 10 жовтня 2014 року в місті Львові відбулася національна конференція «Теорія і практика освіти для сталого розвитку в Україні», на яку була запрошена і наша школа. Необхідно сказати, що в цьому конкурсі-огляді взяли участь 102 навчальних заклади України, з яких отримали звання «Школа сприяння сталому розвитку» — 27. Нам було дуже приємно, що наша школа була визнана однією з найкращих у Дніпропетровській області і отримала таке звання. Дипломами були нагороджені директор школи Еккерт Олена Василівна та заступник директора з навчально-виховної діяльності Куріна Ольга Михайлівна за сумлінну працю в галузі освітніх інновацій та вагомий особистий внесок в реалізацію міжнародного проекту «Освіта для сталого розвитку в дії».
Цікавою була і програма національної конференції, де були представлені презентації досвіду областей, а також різноманітні майстер-класи. Ми особисто отримали величезне задоволення від майстер-класів, на яких побували,а саме: «Особливості уроку з ОСР» який проводила член-кореспондент НАПН України, доктор педагогічних наук, професор Пометун О.І., «Позакласна робота з ОСР: основні напрями, особливості та можливості», який проводив виконавчий директор БО «Вчителі за демократію та партнерство» Сущенко В.М., «Від ідеї до результату: проектна діяльність в ОСР», який проводила координатор шкільної програми проекту Баранова І.О.
На цій конференції ми мали можливість поспілкуватися з однодумцями та знайшли собі друзів з інших регіонів України. Приємно вразила гостинність м.Львова та той європейський дух, який ми відчували на кожному кроці. Хочеться передати вітання, побажання миру, взаєморозуміння всім мешканцям нашого міста від учасників конференції та простих жителів Львова, з якими нам вдалося поспілкуватись.
Олена Еккерт,
директор ЗШ № 12

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження