Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Служба зайнятості та роботодавці — надійні партнери у реалізації політики зайнятості населення

Декабрь 10th, 2013 Новини Вывести на печать

10 грудня 2013 року  Павлоградським міськрайонним центром зайнятості проведено інформаційно-масовий захід «Служба зайнятості та роботодавці — надійні партнери у реалізації політики зайнятості населення».

20131210_103532
У заході взяли участь представники органів виконавчої влади, представники кадрових служб 30 підприємств міста Павлограда та Павлоградського району, представники ЗМІ.
Із вступним словом до учасників семінару звернулася Шуліка Олена Олександрівна — заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради: «З метою реалізації у регіоні завдань Президента України щодо стимулювання підвищення зайнятості населення, створення нових робочих місць діяльність органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, регіональної служби зайнятості, відповідних територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади спрямована на безумовне впровадження соціальних ініціатив Президента України, підвищення ефективності реалізації інноваційних механізмів законодавства про зайнятість та Державної Програми сприяння зайнятості населення та стимулювання створення нових робочих місць на період до 2017 року. Тісно співпрацюючи, можна оперативно впливати на ситуацію, що складатиметься на ринку праці, поліпшувати взаєморозуміння, координувати свої дії, вирішувати нагальні питання укомплектування підприємств Павлоградщини необхідними кадрами, а населення пристойною роботою.
Директор Павлоградського міськрайонного центру зайнятості Антоніна Коваленко ознайомила присутніх з ситуацією на ринку праці, роботою центру зайнятості, надала вичерпну інформацію про напрями діяльності державної служби зайнятості, перспективи працевлаштування та підбору необхідних кадрів.
Старший інспектор Павлоградського МРЦЗ Галина Звягельська розкрила питання компенсації фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Галина Звягельська розкрила всі аспекти та умови отримання роботодавцями компенсації. Зокрема, у разі працевлаштування особи квотної категорії на новостворене робоче місце або працевлаштування безробітного суб’єктом малого підприємництва на нове робоче місце в пріоритетних видах економічної діяльності за направленням територіального органу Державної служби зайнятості строком на два роки, протягом року може отримувати щомісячну компенсацію в розмірі єдиного внеску.
Присутнім було роз’яснено питання можливості залучення громадян, які звертаються до служби зайнятості в пошуках роботи до робіт тимчасового характеру з метою додаткового стимулювання мотивації до праці та матеріальної підтримки. Такі роботи організовуються роботодавцями строком до шести місяців на спеціально створених для цього місцях, оплата праці здійснюється за рахунок коштів роботодавця та інших не заборонених законодавством джерел, та виконуються вони виключно на створених для цього тимчасових робочих місцях. Було звернуто увагу присутніх на той факт, що на осіб, які беруть участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру, поширюються державні соціальні гарантії, передбачені законодавством про працю та зайнятість населення і загальнообов’язкове державне соціальне страхування.
Для підприємств, де працює більшість працівників старшого віку (45 та більше років) і професійний склад яких не відповідає вимогам сучасних технологій, знахідкою стала можливість перенавчання таких осіб шляхом видачі ваучера для підтримання їх конкурентоспроможності на ринку праці. Роботодавці отримали детальну інформацію з цього питання та зобов’язались донести її до трудового колективу.
Галина Звягельська розкрила також питання щодо подання необхідної статистичної звітності, форм та строків її подання, а саме:
— подання форми звіту 3-ПН , яка використовується для інформування населення про наявність вакансій, сприяння працевлаштуванню громадян, зареєстрованих у центрах зайнятості як такі, що шукають роботу, для підбору персоналу на замовлення роботодавців, для оцінки поточної потреби в кадрах та організації професійної підготовки населення відповідно до потреб ринку праці;
— подання звітності за формою 4-ПН «Інформація про заплановане масове вивільнення працівників у зв’язку зі змінами в організації виробництва і праці та порядок її подання», розтлумачила поняття масового вивільнення працівників з ініціативи роботодавця;
— висвітлила питання подання роботодавцями інформації про зайнятість та працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню до територіальних органів Державної служби зайнятості, процедури розрахунку квоти та визначення тривалості дії квоти.
Семінар пройшов насичено, активність проявляли всі представники. Керівники та працівники відділів кадрів підприємств отримали нову, корисну інформацію, мали можливість висловити свою думку стосовно кожної інформації та поставити запитання доповідачам.

Світлана Ціпура, головний спеціаліст Павлоградського міськрайонного центру зайнятості

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Привітання міського голови Анатолія ВЕРШИНИ з Великоднем
  • Виконання бюджету Павлоградської міської територіальної громади за січень – квітень 2024 року
  • Оголошення закупівлі
  • Виконком від 01.05.2024 р.
  • Запрошуємо до участі у міському дитячому фотоконкурсі «Ми- українці!», присвяченому Міжнародному дню захисту дітей
  • У бою за Україну загинув наш земляк Гіда Анатолій
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Хуторська (від буд. № 54 до кінцевої зупинки автобусів) в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-30-008359-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Богуна Івана в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-30-007078-a
  • Про скликання позачергової 51 сесії міської ради VІІІ скликання
  • Про приведення у відповідність вимогам Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії» об’єктів культурної спадщини
  • Порядок денний на травень 2024 р.
  • Про визначення місця дислокації пересувних тимчасових споруд для виставки-ярмарку виробів, зроблених власноруч
  • Про затвердження дислокації пересувних тимчасових споруд
  • Про перейменування об’єктів топонімії м. Павлограда
  • У бою за Україну загинув наш земляк Макаренко Владіслав