Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Соціальна підтримка воїнів-інтернаціоналістів

Февраль 15th, 2017 Новини Вывести на печать

Управління соціального захисту населення звітує про роботу, яка ведеться фахівцями з учасниками бойових дій в Афганістані та членами родин загиблих бійців.

На обліку в управлінні соціального захисту населення Павлоградської міської ради  перебувають:

  • афганців – 287 чол;

—     інвалідів — 14 чол.;

—  сімей загиблих в Афганістані та вдів померлих учасників бойових дій —    16 чол.

Згідно до Закону України “Про статус ветеранів війни гарантії їх соціального захисту“ дана категорія користується пільгами за рахунок коштів державного бюджету на житлово-комунальні послуги у розмірі, відповідно: 75%, 100% та 50% послугами зв”язку, безоплатними путівками санаторно — курортного лікування, безкоштовним пільговим проїздом в міському транспорті та транспорті приміського сполучення та іншими пільгами передбаченими законодавством.

 За кошти державного бюджету за 2016 рік :

— отримали санаторно – курортне лікування 6 учасників бойових дій;

— надано пільг по житлово-комунальним послугам на загальну суму — 1284,4 тис.грн;

  За кошти місцевого бюджету за 2016 рік  надано:

—  матеріальну допомогу 302 воїнам-інтернаціоналістам-учасникам бойових дій, інвалідам війни, інвалідам загального захворювання, сім”ям загиблих та вдовам померлих учасників бойових дій на підставі списків громадської організації “Спілка воїнів-інтернаціоналістів”  на загальну суму – 50,0 тис.грн., у т.ч.

—  матеріальну допомогу 6 сім”ям загиблих в Афганістані  на суму – 30,0 тис.грн. (по 5,0 тис.грн. кожній сім»ї)

          Протягом 2016 року   50 учасників бойових дій в Афганістані направлені на лікування  в  шпиталь для інвалідів Великої Вітчизняної війни                             м. Дніпропетровська та 12 учасників бойових дій пройшли лікування в шпиталі             с. Циблі Київської обл.

Згідно розпорядження міського голови від 30.01.2017р. № 29-р затверджені заходи щодо підготовки  та проведення  в місті Павлоград   28-ї річниці виведення військ   з   Афганістану, а саме:

8 лютого, напередодні  Дня виводу військ з Афганістану заступником міського голови та працівниками соціальних служб були відвідані на дому 6 сімей загиблих в Афганістані з метою виявлення проблем і подальшого їх вирішення з врученням подарункових наборів.

09 лютого  в БК ім. Кірова відбувся IV міський фестиваль  афганської, героїко – патріотичної пісні та поезії, присвячений 28-й річниці виведення військ з Афганістану, вшанування учасників бойових дій інших держав “З Батьківщиною в серці”.

12 лютого пройшла   панахида за загиблими, які приймали участь у війні в Афганістані  в Спасо – Нерукотворного Образу Кафедрального Собору  після чого  було організовано поминальний обід для 6 сімей загиблих в Афганістані.

15 лютого відбудеться мітинг – реквієм, присвячений Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав та  28-ї річниці виводу радянських військ з Афганістану.

Управлінням комунального господарства та будівництва, КП “Затишне місто”, КП “Спеціалізована Агенція Ритуал» проведено благоустрій біля пам’ятного знаку воїнам — інтернаціоналістам,  могил воїнів, які загинули під час бойових дій на території інших держав.

Протягом лютого у вищих навчальних закладах та школах міста проведені та будуть проведені тематичні лекції з історії війни в Афганістані.

В закладах Централізованої бібліотечної системи пройшли виставки – пам’яті, вечори спомини, організовано перегляд документального фільму « Останній солдат Афганістану, зустрічі з воїнами – інтернаціоналістами.

Проведено міський турнір зі спортивно-прикладних видів спорту, присвячений пам’яті І.Плосконоса – героя афганської війни;

14 лютого пройде товариська зустріч серед юнаків, 2008р.н. з міні – футболу.

Крім того, на 2017 рік міською програмою “Соціальний захист окремих категорій населення на 2016-2018 рр.”  заплановано надання матеріальної допомоги даній категорії осіб на загальну суму – 97,0 тис.грн., ( у т.ч. 6 сім’ям загиблих в Афганістані у сумі 7,0 тис.грн. кожній).

Напередодні  Дня виводу військ з Афганістану на підставі списку Спілки воїнів — інтернаціоналістів 282 воїна — інтернаціоналіста, 5 вдів померлих учасників бойових дій, 6 членів сімей загиблих в Афганістані  отримали матеріальну допомогу на  загальну суму  56,0 тис.грн. за рахунок коштів міського бюджету.

Планується забезпечити санаторно-курортними путівками 10 учасників бойових дій.

Питання соціального захисту учасників бойових дій, воїнів  інтернаціоналістів, сімей загиблих в Афганістані – одне із основних пріоритетів міської влади і завжди знаходиться на її контролі.

 

 

Начальник  управління                                                  Л.В.Бобровницька

 

 

 

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Оголошення закупівлі
  • Виконком від 01.05.2024 р.
  • Запрошуємо до участі у міському дитячому фотоконкурсі «Ми- українці!», присвяченому Міжнародному дню захисту дітей
  • У бою за Україну загинув наш земляк Гіда Анатолій
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Хуторська (від буд. № 54 до кінцевої зупинки автобусів) в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-30-008359-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Богуна Івана в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-30-007078-a
  • Про скликання позачергової 51 сесії міської ради VІІІ скликання
  • Про приведення у відповідність вимогам Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії» об’єктів культурної спадщини
  • Порядок денний на травень 2024 р.
  • Про визначення місця дислокації пересувних тимчасових споруд для виставки-ярмарку виробів, зроблених власноруч
  • Про затвердження дислокації пересувних тимчасових споруд
  • Про перейменування об’єктів топонімії м. Павлограда
  • У бою за Україну загинув наш земляк Макаренко Владіслав
  • У бою за Україну загинув наш земляк Бондарєв Андрій
  • Запрошуємо на безкоштовні навчальні програми для ведення бізнесу