Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Соціальна програма “Доступне житло”

Январь 31st, 2014 Новини Вывести на печать

Соціальна програма “Доступне житло”

Мешканці міста, які мають потребу в придбанні власного житла можуть прийняти участь в Державній програмі здешевлення вартості іпотечних кредитів. В нашому місті вже придбали житло за цією програмою вісім сімей.
Дана програма створює можливості для населення придбати житло в кредит фактично під 3% річних. Термін кредитування — 15 років. Максимальна ставка кредиту — 16%, з яких 13% компенсує держава. Це дає можливість громадянам скористатися допомогою держави для покращення житлових умов. Забезпечення громадян доступним житлом здійснюється шляхом надання державної підтримки відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 25.04.2012 №343 “Про затвердження Порядку здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов”.
У грудні 2012 року введений в експлуатацію багатоквартирний житловий будинок на вул.Будівельній,8, який збудовано в межах реалізації програми. Забудовник житлового будинку на вул.Будівельній, 8 реалізує квартири “під ключ”, виконує опорядження квартири за бажанням покупця матеріалами які є в наявності на складі об’єкту або матеріалами придбаними замовником. Цей житловий будинок має автономне опалення та водопостачання, сучасні комунікації, також виконано утеплення зовнішніх огороджуючих конструкцій за сучасними енергозберігаючими технологіями, встановлені металопластикові вікна. Також на 100% готовий об’єкт з реконструкції гуртожитку під житловий будинок на вул.Сташкова,3. Введення в експлуатацію планується в січні-лютому 2014 року.
В майбутньому планується будівництво за цією програмою багатоквартирного житлового будинку на вул.Озерній,35.
Придбати житло за даною програмою може громадянин, який потребує поліпшення житлових умов та відповідає вимогам банку до позичальників. Відповідно до Порядку здешевлення вартості іпотечних кредитів до таких, що потребують поліпшення житлових умов, належать:
— громадяни, які на підставі статті 34 Житлового кодексу Української РСР перебувають на квартирному обліку;
— громадяни, які забезпечені за місцем проживання та зареєстровані в установленому порядку, житловою площею, що не перевищує 9 кв. метрів на одного члена сім’ї, або проживають (зареєстровані в установленому порядку) у гуртожитку, що підтверджується довідкою про склад сім’ї, виданою за місцем проживання.
До кредитів, за якими надається часткова компенсація відсотків, установлюються наступні вимоги:
— надання кредиту в гривнях;
— строк кредитування — до 15 років з моменту укладення позичальником кредитного договору;
— відсоткова ставка не перевищує 16 відсотків річних (13% сплачує держава, 3% — позичальник);
— обов’язковий власний внесок позичальника не перевищує 25 відсотків вартості житла. За бажанням позичальника розмір такого внеску може бути збільшено. Розмір першого внеску також може бути зменшено у разі надання додаткової застави за кредитним договором відповідно до внутрішніх правил банку;
— максимальний розмір кредиту, за яким може бути надана часткова компенсація відсотків, визначається шляхом множення нормативної площі житла на його розрахункову вартість (нормативна площа житла визначається виходячи з розрахунку 40 кв. метрів загальної площі на одинокого громадянина чи сім’ю з двох осіб та 18 кв. метрів на кожного наступного члена сім’ї, але не більш як 76 кв. метрів);
— укладення договорів поруки з кожним дієздатним членом сім’ї, на якого розраховується відповідно до пункту 7 Порядку часткова компенсація відсотків. Позичальник може укладати договори поруки також з іншими поручителями та надавати додаткову заставу за кредитним договором.
Щомісячний платіж за кредитним договором не повинен перевищувати 50 відсотків сукупного середньомісячного доходу сім’ї. Сума часткової компенсації відсотків до щомісячного платежу не включається. При цьому сума, що залишається після здійснення всіх щомісячних розрахунків за кредитним договором, повинна бути не меншою одного прожиткового мінімуму на позичальника та кожного члена його сім’ї, на якого розраховувалася часткова компенсація відсотків. Платоспроможність позичальника може визначатися з урахуванням доходів його поручителів.
Ознайомитися з більш детальною інформацією з придбання доступного житла ви можете на наступних сайтах:
— Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України http://www.minregion.gov.ua;
— Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву http://www.molod-kredit.gov.ua;
— “Укргазбанк” http://www.ukrgasbank.com
та за телефоном 4-21-97.

За консультацією щодо умов придбання доступного житла в м.Павлограді звертайтеся до відділу містобудування та архітектури Павлоградської міської ради розташованого за адресою: вул.Карла Маркса,90 або по тел.4-21-97.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Запрошуємо до участі у міському дитячому фотоконкурсі «Ми- українці!», присвяченому Міжнародному дню захисту дітей
  • У бою за Україну загинув наш земляк Гіда Анатолій
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Хуторська (від буд. № 54 до кінцевої зупинки автобусів) в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-30-008359-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Богуна Івана в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-30-007078-a
  • Про скликання позачергової 51 сесії міської ради VІІІ скликання
  • Про приведення у відповідність вимогам Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії» об’єктів культурної спадщини
  • Порядок денний на травень 2024 р.
  • Про визначення місця дислокації пересувних тимчасових споруд для виставки-ярмарку виробів, зроблених власноруч
  • Про затвердження дислокації пересувних тимчасових споруд
  • Про перейменування об’єктів топонімії м. Павлограда
  • У бою за Україну загинув наш земляк Макаренко Владіслав
  • У бою за Україну загинув наш земляк Бондарєв Андрій
  • Запрошуємо на безкоштовні навчальні програми для ведення бізнесу
  • ПАВЛОГРАД ЗНОВУ СТАВ ПЕРЕМОЖЦЕМ КОНКУРСУ
  • До уваги випускників шкіл та коледжів!