Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Соціальна програма “Доступне житло”

Июнь 13th, 2013 Новини Вывести на печать

В рамках реалізації Державної програми здешевлення вартості іпотечних кредитів в місті Павлоград в 2013 році планується забезпечити житлом 50 сімей, котрі потребують поліпшення житлових умов. У поточному році в нашому місті вже 10 сімей виявили бажання придбати житло за програмою здешевлення вартості іпотечних кредитів. Наразі дев’ять квартир зарезервовано, одна квартира вже придбана.
Програма здешевлення вартості іпотечних кредитів у місті Павлоград діє та має перспективи. У грудні 2012 року введений в експлуатацію багатоквартирний житловий будинок на вул.Будівельній,8, який збудовано в межах реалізації програми. Забудовник житлового будинку на вул.Будівельній, 8 реалізує квартири “під ключ”, виконує опорядження квартири за бажанням покупця матеріалами які є в наявності на складі об’єкту або матеріалами придбаними замовником. Цей житловий будинок має автономне опалення та водопостачання, сучасні комунікації, також виконано утеплення зовнішніх огороджуючих конструкцій за сучасними енергозберігаючими технологіями, встановлені металопластикові вікна.
В майбутньому планується добудова ще трьох об’єктів учасників програми: на вул.Сташкова,3, Достоєвського,1 та Озерній,35.
Дана програма створює можливості для населення придбати житло в кредит фактично під 3% річних. Термін кредитування — 15 років. Максимальна ставка кредиту — 16%, з яких 13% компенсує держава. Це дає можливість людям скористатися допомогою держави для покращення житлових умов. Забезпечення громадян доступним житлом здійснюється шляхом надання державної підтримки відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 25.04.2012 №343 “Про затвердження Порядку здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов”.
Придбати житло за даною програмою може громадянин, який потребує поліпшення житлових умов та відповідає вимогам банку до позичальників. Відповідно до Порядку здешевлення вартості іпотечних кредитів до таких, що потребують поліпшення житлових умов, належать:
— громадяни, які на підставі статті 34 Житлового кодексу Української РСР перебувають на квартирному обліку;
— громадяни, які забезпечені за місцем проживання та зареєстровані в установленому порядку, житловою площею, що не перевищує 9 кв. метрів на одного члена сім’ї, або проживають (зареєстровані в установленому порядку) у гуртожитку, що підтверджується довідкою про склад сім’ї, виданою за місцем проживання.
До кредитів, за якими надається часткова компенсація відсотків, установлюються наступні вимоги:
— надання кредиту в гривнях;
— строк кредитування — до 15 років з моменту укладення позичальником кредитного договору;
— відсоткова ставка не перевищує 16 відсотків річних (13% сплачує держава, 3% — позичальник);
— обов’язковий власний внесок позичальника не перевищує 25 відсотків вартості житла. За бажанням позичальника розмір такого внеску може бути збільшено.. Розмір першого внеску також може бути зменшено у разі надання додаткової застави за кредитним договором відповідно до внутрішніх правил банку;
— максимальний розмір кредиту, за яким може бути надана часткова компенсація відсотків, визначається шляхом множення нормативної площі житла на його розрахункову вартість (нормативна площа житла визначається виходячи з розрахунку 40 кв. метрів загальної площі на одинокого громадянина чи сім’ю з двох осіб та 18 кв. метрів на кожного наступного члена сім’ї, але не більш як 76 кв. метрів);
— укладення договорів поруки з кожним дієздатним членом сім’ї, на якого розраховується відповідно до пункту 7 цього Порядку часткова компенсація відсотків. Позичальник може укладати договори поруки також з іншими поручителями та надавати додаткову заставу за кредитним договором.
Щомісячний платіж за кредитним договором не повинен перевищувати 50 відсотків сукупного середньомісячного доходу сім’ї. Сума часткової компенсації відсотків до щомісячного платежу не включається. При цьому сума, що залишається після здійснення всіх щомісячних розрахунків за кредитним договором, повинна бути не меншою одного прожиткового мінімуму на позичальника та кожного члена його сім’ї, на якого розраховувалася часткова компенсація відсотків. Платоспроможність позичальника може визначатися з урахуванням доходів його поручителів.
Ознайомитися з більш детальною інформацією з придбання доступного житла ви можете на наступних сайтах:
— Міністерство регіонального розвитку,будівництва та житлово-комунального господарства України http://www.minregion.gov.ua;
— Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву http://www.molod-kredit.gov.ua;
— “Укргазбанк” http://www.ukrgasbank.com
та за телефоном 4-21-97.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Путівник ветерана “Піксель”
  • ВИМОГИ ЗАКОНОДАВСТВА У СФЕРІ ЗАСТОСУВАННЯ ПЕСТИЦИДІВ ТА АГРОХІМІКАТІВ
  • Виконком від 17.04.2024 р.
  • ЛЕПТОСПІРОЗ – ОСОБЛИВО НЕБЕЗПЕЧНЕ ІНФЕКЦІЙНЕ ЗАХВОРЮВАННЯ
  • Про скасування рішення Павлоградської міської ради виконавчого комітету №252 від 23.03.2022
  • Шановні керівники підприємств сфери торгівлі, послуг та ресторанного господарства!
  • ПАВЛОГРАДСЬКИЙ РТЦК ТА СП запрошує на військову службу за КОНТРАКТОМ
  • ОБЕРЕЖНО! ПЕРІОД АКТИВНОСТІ КЛІЩІВ!
  • Гуманітарна допомога медичному закладу міста від Агентства США з міжнародного розвитку USAID
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Про затвердження Плану заходів щодо складання прогнозу бюджету Павлоградської міської територіальної громади на 2025-2027 роки
  • Виконком від 10.04.2024 р.
  • До уваги ветеранів, ветеранок та членів їхніх родин!
  • Запрацювала «Єдина ветеранська лінія»
  • Інформація про використання благодійних пожертв від фізичних та юридичних осіб за 1 квартал 2024р.