Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Март 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Фев    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Корисна інформація

Соціальний захист дітей війни

Октябрь 1st, 2013 НовиниСлужби соціального захисту Вывести на печать

Основною метою соціальної політики держави є зростання добробуту людей, що поєднує в собі підвищення рівня їх життя, зменшення масштабності бідності, реформування пенсійного забезпечення, підтримка ветеранів війни та праці та інших категорій громадян. Політика соціальної підтримки пільгових категорій громадян реалізується і в м. Павлограді.
Соціальний захист окремих категорій населення на державному рівні вирішується шляхом реалізації ряду законів України у т.ч. і закону України “Про соціальний захист дітей війни”, який вступив в дію з 01 січня 2006 року. Таким чином, в законодавстві України введено нову категорію – “діти війни”.
До цієї категорії громадян відносяться громадяни України, яким на час закінчення ( 2 вересня 1945 року) Другої Світової війни було менше ніж 18 років. Тобто, це люди, які народилися в період 1 вересня 1927 – 1 вересня 1945 року.
Взагалі війна стала біографією цієї категорії громадян, які пройшли важку життєву школу.
В нашій державі налічується близько 6 млн. дітей війни.
В місті Павлоград мешкають близько 12,0 тис. громадян, які мають статус “Діти війни” та перебувають на обліку в управлінні праці та соціального захисту населення Павлоградської міської ради.
ЗУ “Про соціальний захист дітей війни” ( ст. 5) дає право цій категорії громадян на пільги та соціальні гарантії.
Зокрема, діти війни, користується правом безоплатного пільгового проїзду в міському транспорті та у залізничному і автомобільному транспорті приміського сполучення.
Найбільш реальною допомогою від держави є 25 % знижка при оплаті комунальних послуг( тепло,-водо,- газо,- електропостачання, вивіз сміття), в межах середніх норм споживання, що є значною підтримкою бюджету сімей “дітей війни”.
Напротязі 2013 року відшкодовано кошти підприємствам — надавачам за надані послуги “дітям війни” на загальну суму – 3327,7 тис.грн.
Соціальними службами міста надаються послуги даній категорії громадян. Так за кошти міського бюджету у 2013 році “діти війни” отримали;
— адресну грошову та натуральну допомогу — 205 громадян;
— соціально – медичні послуги –156 осіб;
— соціальну допомогу вдома — 127 осіб.
Крім того, згідно вищевказаного закону ”Діти війни” мають право:
— на виплату щомісячної надбавки до пенсії в розмірі 30% мінімальної державної пенсії, відповідно до Постанови КМУ “ Про підвищення рівня соціального захисту найбільш вразливих верств населення” від 28.11.2011р. до пенсії або щомісячного довічного грошового утримання чи державної допомоги, що виплачується замість пенсії, підвищення встановлене ст. 6 ЗУ “Про соціальний захист дітей війни”, провадиться у розмірі 7% прожиткового мінімуму, встановленого Законом, для осіб, які втратили працездатність.
— на 100% виплату по лікарняним листам, незалежно від стажу роботи;
— на використання чергової відпустки у зручний для них час;
— на першочергове право залишатись на роботі при скороченні чисельності або штату працівників.
Діти війни здійснюють зв”язок між ветеранами — учасниками війни та молодим поколінням, зберігають традиції унаслідування поколінь та об”єднались в єдину громадську організацію “Діти війни”, яка проводить плідну роботу щодо виховання майбутнього покоління.
Міська влада опікується проблемами категорії “Діти війни”.
За ініціативою міського голови в місті вже склалася традиція щомісячно проводити Дні ветерана, на яких реалізуються наступні заходи:
— проводяться зустрічі керівників міської влади з ветеранами, у т.ч. з “Дітьми війни”;
— тематичні вечори;
— відзначаються ювіляри з наданням матеріальної, натуральної допомоги та цінних подарунків.
Заходи соціального напрямку, соціальний захист “дітей війни” знаходяться на постійному контролі органів місцевої влади.
З питань соціального захисту населення та будь — яких інших питань, просимо звертатися до управління праці та соціального захисту населення Павлоградської міської ради за адресою вул. К.Маркса,47, каб. № 7,10,20.
Тел. для довідок : 6-39-85, 6-19-72.

В.о.начальника управління Н.О.Титаренко

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження