Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Соціальний захист ветеранів

Октябрь 1st, 2013 НовиниСлужби соціального захисту Вывести на печать

Основною метою соціальної політики нашої держави є підвищення рівня життя людей, підтримка ветеранів війни та праці, людей похилого віку, одиноких громадян.
1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблею ООН, а в Україні це також і День ветерана. Кожен десятий мешканець планети – це людина віком старше 60-ти років. А в Україні – кожен п’ятий.
Наша держава, як повноправний член ООН, підтримала ініціативу міжнародного співтовариства і з 1991 щорічно відзначає цей день.
Цього року в рамках відзначення Міжнародного дня людей похилого віку та Дня ветерана до благодійних та добрих справ вже традиційно долучаються соціальні служби та підприємці нашого міста. Приємно говорити про те, що з кожним роком все більше людей намагаються подарувати ветеранам та пристарілим людям увагу й турботу.
1 жовтня на благодійних засадах у численних кафе нашого міста було прийнято та нагодовані 35 чоловік. Кафе «Еліс», кафе «Джонатан», кафе «Тріумф», кафе «Колос» та кафе «Вояж» пригостили шанованих мешканців Павлограда гарячим обідом. Піцерія «Челентано» приготувала для ветеранів 10 смачних піц, а кафе «Старий парк» та кафе «Дозатор» підготували 12 продуктових наборів, які були рознесені соціальними працівниками по домівках ветеранів.
Перукарні міста у жовтневі дні обслуговують ветеранів та людей пристарілого віку, надаючи послуги з 50 % знижкою.
Питання соціального захисту громадян похилого віку, ветеранів – один із пріоритетних напрямків діяльності міської влади.

У нашому місті мешкають 23049 ветеранів, з них 3004 ветерани війни; 11667 діти війни; 7882 ветерани праці; 496 ветерани військової служби та МВС.
Всі пільгові категорії потребують захисту у різних сферах життєдіяльності: правової, соціальної, медичної, культурної.
З метою покращення умов життя вищеперелічених категорій населення у місті діє програма “Соціальний захист окремих категорій населення”.
Програмою передбачено протягом 2013 року здійснити ряд заходів щодо соціального захисту ветеранів, а саме:
— закупівлю стартових пакетів для безкоштовного мобільного зв”язку 50 інвалідам війни, учасникам бойових дій, учасникам війни та сім”ям загиблих на фронті на суму – 2,5 тис.грн;
— закупівлю продовольчих наборів 700 ветеранам війни на сумму — 42,0 тыс.грн;
— матеріальну допомогу 3 вдовам загиблих ветеранів в роки Великої Вітчизняної війни та 6 сім”ям загиблих в Афганістані на суму – 16,5 тис.грн.;
— матеріальну допомогу 14 ветеранам війни на вирішення соціально – побутових проблем, оздоровлення та придбання медикаментів на суму – 62,3 тис.грн;
— матеріальну допомогу 247 ветеранам війни, яким виповнилося 90 та старше років на суму – 25,7 тис.грн.;
— фінансову підтримку на здійснення статутної діяльності міській організації Раді ветеранів на суму – 59,9 тис.грн;
Протягом року в рамках діючої програми реалізовано вищезазначені заходи, а саме надано:
— матеріальну допомогу 3 вдовам загиблих ветеранів в роки Великої Вітчизняної війни та 6 сім”ям загиблих в Афганістані на суму – 13,5 тис.грн.;
— матеріальну допомогу 187 ветеранам війни, яким виповнилося 90 років та більше на суму — 18,7 тис.грн.;
— матеріальну допомогу Активу Ради Ветеранів на оздоровлення та придбання медикаментів на суму – 26,4 тис.грн;
— продовольчі набори 700 ветеранам війни на сумму — 42,0 тыс.грн;
— здійснено фінансову підтримку на здійснення статутної діяльності міській організації Раді ветеранів на суму – 25,6 тис.грн
В рамках соціальних ініціатив Президента України В.Ф.Януковича за рахунок коштів державного бюджету підвищено розміри щорічної одноразової допомоги ветеранам війни у 2013 році: інвалідам війни 1 групи – 2415 грн.; інвалідам війни 2 групи – 2110 грн.; інвалідам війни 3 групи – 1895 грн.; учасникам бойових дій та колишнім неповнолітнім (яким на момент ув’язнення не виповнилося 18 років) в’язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, а також дітям, які народилися у зазначених місцях примусового тримання їх батьків, — 745 гривень; особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, — 2415 гривень; членам сімей загиблих та дружинам (чоловікам) померлих інвалідів війни, дружинам (чоловікам) померлих учасників бойових дій, учасників війни і жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя інвалідами від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге, — 375 гривень; учасникам війни та колишнім в’язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, особам, які були насильно вивезені на примусові роботи, дітям партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога — 135 гривень.
В місті Павлограді 2654 ветерана війни отримали матеріальну допомогу до 5 травня на загальну суму 1 млн.119 тис. грн.
Крім того, на державному рівні ветеранам війни, військової служби, дітям війни, ветеранам праці надається ряд пільг та компенсацій. Основні з них – знижка при оплаті за житлово-комунальні послуги, пільги на вугілля і скраплений газ, санаторно-курортне лікування, капітальні ремонт житла інвалідам війни, компенсації на бензин, ремонт і технічне обслуговування спецавтотранспорту, пільговий проїзд.
Так у 2013 році ветерани отримали пільги по житлово-комунальним послугам у сумі 5925,6 тис. грн.; на придбання скрапленого газу та вугілля в сумі 45,1 тис. грн.; санаторно-курортним лікуванням охоплено 83 ветерани, 30 ветеранів війни отримали реабілітаційну техніку, 27 ветеранів війни отримали направлення на виготовлення протезно-ортопедичних виробів. Проведено капітальний ремонт житла 4 ветеранам війни. Компенсацію на бензин та транспортне обслуговування отримали 150 ветеранів на суму 24.6 тис.грн.. Пільговим проїздом скористались всі ветерани, які перебувають на обліку в управлінні праці та соціального захисту населення Павлоградської міської ради.
У сфері соціального захисту пенсіонерів та окремих непрацездатних громадян в м. Павлоград діє КУ “ Павлоградський міський територіальний центр соціального обслуговування”.
Спеціалісти терцентру допомогають вирішувати щоденні проблеми одиноких пенсіонерів та ветеранів, надають допомогу в благоустрої помешкань.
Якщо необхідно, завжди прийдуть на допомогу і підтримають своїх підопічних. На обліку в територіальному центрі перебуває 1040 непрацездатних громадян, з них 356 ветеранів війни. Комплексом соціальних послуг територіального центру фактично користуються 1040 громадян.
На сьогодні ці громадяни отримують соціальні гарантії від держави, але незважаючи на це , ми спільними зусиллями повинні забезпечити , щоб їхнє життя було якісним, різноплановим та повноцінним.
За ініціативою міського голови в місті вже склалася традиція щомісячно проводити Дні ветерана. 1 жовтня починається з особливої дати – відзначення Міжнародного Дня людей похилого віку та Дня ветерана.
Цей день — не лише можливість нагадати всім про людський обов”язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства.
Цими днями у місті будуть проведені святкові зустрічі міської влади, депутата Верховної Ради з ветеранами з привітаннями та врученням цінних подарунків активістам ветеранського руху та ювілярам; концертна програма в БК ім “Кірова”; святкові благодійні обіди для ветеранів у кав”ярнях міста; святкові обіди і концерт за участю самодіяльних колективів для ветеранів в КУ “Територіальний центр”; обзорні екскурсії по залам Павлоградського історико – краєзнавчого музею для ветеранів та людей похилого віку та інш. заходи.
Ми низько кланяємося нашим ветеранам. Їхнє найбільше багатство- досвід, знання, вміння, мудрість.
Кожен з нас береже в душі щиру гордість за батьків, дідів, які захищали країну , глибоку вдячність тим, хто вистояв і переміг у війні, хто віддав своє життя в ім”я миру і спокою.
Бажаємо всім ветеранам міцного здоров”я, добра, радості, миру і злагоди у Ваших домівках.
Міська влада опікується проблемами ветеранів. Питання соціального захисту знаходиться завжди на постійному контролі.
З питань соціального захисту запрошуємо всіх ветеранів міста звертатись до управління праці та соціального захисту населення Павлоградської міської ради за адресою:
м. Павлоград, вул. К. Маркса, 47, каб. 7, 10, 20.
Телефон для довідок: 6-39-85; 6-19-72.

В.о.начальника управління Н.О.Титаренко

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • ЛЕПТОСПІРОЗ – ОСОБЛИВО НЕБЕЗПЕЧНЕ ІНФЕКЦІЙНЕ ЗАХВОРЮВАННЯ
  • Про скасування рішення Павлоградської міської ради виконавчого комітету №252 від 23.03.2022
  • Шановні керівники підприємств сфери торгівлі, послуг та ресторанного господарства!
  • ПАВЛОГРАДСЬКИЙ РТЦК ТА СП запрошує на військову службу за КОНТРАКТОМ
  • ОБЕРЕЖНО! ПЕРІОД АКТИВНОСТІ КЛІЩІВ!
  • Гуманітарна допомога медичному закладу міста від Агентства США з міжнародного розвитку USAID
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Про затвердження Плану заходів щодо складання прогнозу бюджету Павлоградської міської територіальної громади на 2025-2027 роки
  • Виконком від 10.04.2024 р.
  • До уваги ветеранів, ветеранок та членів їхніх родин!
  • Запрацювала «Єдина ветеранська лінія»
  • Інформація про використання благодійних пожертв від фізичних та юридичних осіб за 1 квартал 2024р.
  • Про скасування рішення Павлоградської міської ради виконавчого комітету №253 від 23.03.2022 «Про скасування дозволів на розміщення зовнішньої реклами ФОП Шмідту С.А.
  • Про скасування рішення Павлоградської міської ради виконавчого комітету №250 від 23.03.2022 «Про скасування дозволів на розміщення зовнішньої реклами ТОВ «Успіх»
  • Про скасування рішення Павлоградської міської ради виконавчого комітету №1159 від 23.08.2023 «Про скасування дозволів на розміщення зовнішньої реклами у місті МПП «Елегія»