Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Стан води у річці Вовча

Июнь 22nd, 2018 Новини Вывести на печать

У суху спекотливу погоду на літніх водоймах перебуває велика кількість відпочивальників – як дітей так і дорослих, з бажанням зануритися в воду, зняти з себе втому та відпочити. Під час плавання та купання в організм людини може потрапити річкова вода і, якщо вона не відповідає санітарним нормам, то це може стати причиною кишкових розладів або інфекційних захворювань. В цей період мешканці міста зажди цікавляться станом річкової води, висловлюють занепокоєння при виявленні забруднення річки Вовча.

Міська влада вживає заходи для безпечного відпочинку мешканців міста на міському пляжі, зокрема в питанні проведення моніторингу стану річкової води та грунту в районі пляжу, а, також, якості питної води.

Павлоградським відділом лабораторних досліджень щотижня проводяться лабораторні дослідження річкової води в зоні купання на міському пляжі в парку ім. 1Травня. Останні результати дослідження поверхневої води річки Вовча свідчать, що по вмісту хлоридів показники перевищують санітарні норми – 575мг/дм³ при нормі 350мг/дм³, однак по санітарно-мікробіологічним дослідженням річкова вода відповідає вимогам.

Висока температура у літній період щороку спричиняє масове «цвітіння води» і, як наслідок, зростання показників, що характеризують органічне забруднення, але, найбільше водойми не тільки нашого міста, а й всієї України страждають від забруднення промисловими та комунальними стоками.

Тому, за дорученням міського голови А.Вершини,  21 червня 2018 року було проведене комісійне обстеження берегової частини річки з метою виявлення несанкціонованого скиду стоків у р. Вовча та здійснений забір проб річкової води для санітарно-гігієнічних та мікробіологічних досліджень. Відібрані проби знаходяться в роботі.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження