Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Март 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Фев    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Корисна інформація

Стихійній торгівлі скажемо — НІ!

Февраль 22nd, 2018 Новини Вывести на печать

Стихійна торгівля продуктами харчування — є загрозою епідемічного добробуту населення! На жаль, на вулицях нашого міста, у дворах,  скверах, та в інших  місцях розгорнулася ціла мережа несанкціонованого збуту мясних та молочних  продуктів, риби, городини тощо.

VLUU L110, M110 / Samsung L110, M110

VLUU L110, M110 / Samsung L110, M110

 Попри те, що придбані з рук продукти харчування не відповідають санітарним нормам, люди часто ігнорують ці застереження, вважаючи, що такі продукти дешевші та свіжіші,  та й заощаджується час на відвідини ринку чи супермаркету.

  З настанням весняно-літнього періоду нестримно зростає кількість місць стихійної торгівлі продуктами харчування на тротуарах вулиць міста. Цьому сприяє не лише соціально-економічне становище в країні, а й той факт що несвідомі мешканці міста надають перевагу продуктам харчування,  які реалізують із землі невідомі тітки та бабусі, не замислюючись про якість цих продуктів, ким та в яких умовах вони виготовлені, де зберігались і в яких «клунках» вони транспортувались.  

    І сьогодні – це загальноміська та загальнолюдська проблема, яку намагаються вирішити, в тому числі і виконком Павлоградської міської ради.

            З метою ліквідації та запобігання виникнення несанкціонованої торгівлі в місті, 21 лютого 2018 р. у виконкомі Павлоградської міської ради була проведена розширена нарада під головуванням заступника міського голови Пацко Світлани Григорівни та за участю в.о.начальника відділу розвитку споживчого ринку та підприємництва Гудожник А.О., начальника сектору превенції Павлоградського відділу поліції ГУНП України в Дніпропетровській обл. Ноженко А.Г., в.о. начальника Управління Держпродспоживслужби в м.Павлограді Мурашко С.В., начальника інспекції з питань благоустрою території м.Павлоград Соловйова В.В.         Основними питаннями для розгляду на нараді стали – визначення шляхів щодо ліквідації несанкціонованої торгівлі в місті Павлоград (особливо на вулицях Шевченко, Горького, Центральна, Верстатобудівників, Західнодонбаська та ін.), проведення заходів попередження виникнення нових стихійних осередків, здійснення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо застереження мешканців міста від небезпеки харчових отруєнь та інфекційних захворювань.

         За результатами наради було вирішено проводити систематичні комплексні рейдові заходи, продовжувати активну роботу щодо повної ліквідації стихійної торгівлі, на порушників складати адмінпротоколи та, за необхідністю, проводити конфіскацію предметів торгівлі.

          Варто також нагадати «вуличним торговцям», що згідно ст. 152, ст.160 Кодексу України “Про адміністративні правопорушення”,  при виявленні порушень норм і правил благоустрою, за здійснення торгівлі в невизначених місцях  на правопорушників накладається  штраф в розмірі:

  1. ст. 152 КУпАП:

— на громадян — від двадцяти  до вісімдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян ( від 360 грн до 1360грн);

— на громадян – суб`єктів підприємницької діяльності — від п`ятидесяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян ( від 850 грн до 1700 грн).

  1. ст. 160 КУпАП :

— торгівля в містах з рук на вулицях, площах, у дворах, під’їздах, скверах та в інших невстановлених місцях тягне за собою накладення штрафу від одного до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі або без такої;

         торгівля з рук у невстановлених місцях промисловими товарами тягне  за собою накладення штрафу від шести до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгів.

Наголошуємо, що продукти, які реалізуються с землі не проходять ніякого контролю, їх якість і свіжість ніким не контролюється, а самі продавці працюють з грубим порушенням санітарно-гігієнічних правил (без санітарного одягу, особові медичні книжки відсутні, порушується температурний режим реалізації, зберігання тощо). Про яку гігієну можна говорити? Весь бруд і вихлопні гази залишаються на цих продуктах. Та і що можна заощадити людям, які купують продукти на стихійних ринках? Декілька копійок чи гривню? А порушення в місцях неорганізованої торгівлі є потенційно-небезпечними у виникненні спалахів харчових отруєнь, інфекційних захворювань серед населення, бо походження продуктів нікому не відоме. Особливо це стосується м’ясних, рибних та молочних продуктів, які вимагають особливих умов зберігання. Придбання харчових продуктів на стихійних ринках – це шлях до лікарняного.     

Тож  закликаємо  мешканців  міста:  Не купуйте продукти харчування в місцях стихійної торгівлі! Застерігаємо всіх від небезпеки, яка пов’язана із вживанням цих небезпечних продуктів. Купуйте якісні продукти харчування на ринках та в продовольчих магазинах. Адже якщо ніхто не купуватиме товари на стихійних ринках – то відповідно й останні зникнуть. Будьте свідомими й здоров’я Вам!                  

  

Відділ розвитку споживчого ринку та підприємництва                             

тел.:20-62-86

 

 

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження