Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Створимо життя всіх дітей щасливим!

Октябрь 10th, 2012 Новини Вывести на печать

Цікаве життя людини. Хтось народжується щасливим, комусь доводиться пережити складні обставини долі, але є і такі долі, коли не має змоги щось змінити самому.
Саме дитячі долі в руках дорослих, і тому важко переживати за дітей, чиє життя понівечено та з самого початку зруйновано. Відсутність батьківського тепла, маминої колискової на ніч, іграшок та подарунків на свята від рідних – все це є життя дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. Ці діти живуть в інтернатах, мають одяг та їжу, влітку вони відпочивають в оздоровчих таборах, але – їх ніхто не чекає, і нікому пожалітись про забитий сінець чи порадіти успіху у спортивних змаганнях. Саме тому, наша держава підтримує створення сімейних форм виховання дітей-сиріт. Це прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу.
В місті Павлограді створено 15 прийомних сімей та 1 дитячий будинок сімейного типу в яких зігріто 34 дитячих сердець.
За великим рахунком, чужих дітей не буває. Адже, як відомо, вони – наше майбутнє. На жаль, обділені діти, відчуваючи свою неповноцінність і беззахисність, часто зневірюються у справедливості суспільства та сенсі подальшого життя. Тому ми, дорослі, зі свого боку маємо докласти максимум зусиль для того, щоб не допустити втрати віри, любові та надії у дітей, яким не пощастило з біологічними батьками.
Виникає багато питань, тривог у прийомних батьків: чи будуть вони відчувати себе відповідальними, дорослими та досвідченими. Мають сумніви, чи зможуть вони бути батьками дитині, яка з’явиться у вашій родині не в момент свого народження, а пізніше?
Саме для спільного вирішення будь-яких проблем, Павлоградським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді здійснюється соціальне супроводження кожної прийомної сім’ї та дитячого будинку сімейного типу.
І так приємно відчувати, що проблеми кожної прийомної родини почуті не тільки фахівцями Центру, а й мудрими та чуйними керівниками на чолі з міським головою Іваном Сергійовичем Метелицею. І ця підтримка відчувається не тільки добрим словом, а конкретними діями.
Тільки за цей рік оздоровлено 252 дитини з прийомних родин та будинку сімейного типу на Чорному морі. Та не встигли діти повернутися з літнього табору, їх знову чекав сюрприз у вигляді свята до «Дня знань» із врученням наборів канцелярського приладдя, у відповідь дорослим були щасливі посмішки та щирі обіцянки вчитися на відмінно.
За сприянням міського голови І.С.Метелиці діти та їх прийомні батьки взяли участь в обласному фестивалі прийомних родин «Мама +Я», що проходив в місті Дніпропетровськ. Нічого не замінить щирого спілкування рідних душ в святковій атмосфері. Щасливі та вдячні з дипломами та подарунками діти та їх прийомні батьки повернулись зі свята на комфортабельному автобусі додому (щира вдячність керівнику ТОВ «Сов-тур» Зінченку В.І.).
Саме тісна взаємодія всіх відділів та підрозділів Павлоградського міськвиконкому дозволяє терміново реагувати на вирішення проблем та надання допомоги прийомним сім’ям та дитячого будинку сімейного типу. Це і безкоштовний проїзд в міському транспорті, і безкоштовне харчування у навчальних закладах міста, оздоровлення, медичні послуги та лікування, безкоштовні підручники та відвідування позашкільних закладів, тощо.
І все робиться з душею, з розумінням потреб та проблем.

Коли ви зустрінете покинуту дитину, пригорніть її до себе, погладьте по голові, візьміть за руку, загляньте в очі. Впізнаєте? Це ваша дитина. Вона чекала на вас з народження. Вона буде поруч, коли ви будете робити свої перші кроки як тато і мама. Вона буде любити вас. Вона пробачатиме вам помилки, так само, як ви пробачатимете їй дитячі витівки. І ви будете справжньою дружною родиною, тому що в основі ваших стосунків є любов.
Коли відчуваєш величезну підтримку з боку фахівців Центру, з боку досвідчених керівників основних підрозділів владних структур, а тим більше міського голови, не має місця сумнівам, що вам допоможуть, що не залишать сам на сам з виникаючими проблемами, а допоможуть, підтримають, вислухають, а тому і з’являються бажаючи зігріти ще одне обездолене дитяче серце, подарувати надію, віру та любов.
Залишається побажати наснаги, терпіння всім тим хто дарує надію на майбутнє знедоленим дітям.

Прийомні мами прийомних дітей
Федорова В.І.
Бондаренко О.В.
Мацапула Л.І.
Константинова О.В.
Чайка І.О.
Костюкова Я.О.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Привітання міського голови з днем матері
  • У бою за Україну загинув наш земляк Антіпов Андрій
  • Заходи до Дня Європи
  • Додаткові автобусні маршрути на поминальні дні
  • Актуальні грантові пропозиції
  • Вітання з днем Європи
  • Виконком від 08.05.2024 р.
  • «Поточний ремонт проїзду від вул. Милосердова Володимира до вул. Леоніда Каденюка в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-07-005248-a
  • «Поточний ремонт проїзду від вул. Богуна Івана до вул. Миколи Лисенка в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-07-005166-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Європейська в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-06-005908-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Ганни Світличної в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-06-005751-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Грушевського Михайла в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-06-005848-a
  • Оголошення про проведення конкурсу на визначення автомобільного перевізника на міських автобусних маршрутах
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-08-007436-a
  • У боях за Україну загинули наші земляки