Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Створюємо «Концепцію розвитку міста Павлоград на період до 2025 року» разом!

Февраль 27th, 2020 Новини Вывести на печать

В місті Павлоград, одними з перших в Україні, у 2005 році був прийнятий Стратегічний план міста. З тих років стратегічний план розвитку кожні п’ять років актуалізувався. В лютому 2016 року була затверджена Стратегія розвитку міста до 2020 року включно.
Протягом п’яти років ми поступово реалізували проект за проектом та поліпшували імідж нашого міста за п’ятьма стратегічними напрямками: «Відкрите місто активного бізнесу та громади»; «Місто здоров’я»; «Енергоефективне місто»; «Комфортне та безпечне місто»; «Місто якісної освіти».
Міський голова Вершина Анатолій Олексійович тримав під особистим контролем реалізацію кожного стратегічного напрямку Стратегії до 2020 року, про що особисто звітував перед громадою кожного року.
Аналізуючи результати впровадження проектів Стратегії розвитку – 2020, зазначимо, що ми маємо певні успіхи, але маємо і нові, більш амбітні, плани.
У зв’язку із закінченням у 2020 році дії «Стратегії розвитку міста Павлограда на період до 2020 року», виконавчим комітетом Павлоградської міської ради у 2019 році розпочато процес розробки нової «Концепції розвитку міста Павлоград на період до 2025 року».
На даний час проводиться перший етап розробки Концепції, а саме: статистичний аналіз стану та тенденцій соціально-економічного розвитку міста. Аналіз показує, що питома вага стратегічних цілей Стратегії розвитку – 2020 залишається актуальною і на найближчі п’ять років. Основними пріоритетами є залучення інвестицій, розвиток житлово-комунальної інфраструктури, розвиток людських ресурсів і поліпшення якості життя.
Для створення якісної та ефективної Концепції розвитку міста на наступні п’ять років в січні поточного року міським головою Вершиною Анатолієм Олексійовичем проведено ряд зустрічей з мешканцями усіх районів нашого міста. На зустрічах були почуті всі пропозиції наших жителів, які будуть враховані при розробці Концепції.
Міським головою і надалі будуть проводитись такі зустрічі для того, щоб прийняти потужний план розвитку міста, який буде мати позитивний вплив на рівень життя всіх громадян, на місцевий діловий клімат, на конкурентне середовище та об‘єднає зусилля мешканців міста та органів влади.
Розпорядженням міського голови створена Робоча група щодо розробки Концепції, в яку увійшли представники органів місцевого самоврядування, депутати міської ради, а також потужною силою робочої групи є представники громадських організацій та просто пересічні громадяни.
Головною метою Концепції розвитку міста, або Стратегії є вирішення спільних проблем та реалізація спільних завдань щодо ефективного розвитку громади, раціонального використання ресурсного потенціалу, створення комфортних умов життя населення, вдосконалення територіальної організації суспільства. Це досягається тільки через спільну реалізацію інтересів влади та громади.
Замовником розробки Стратегії розвитку будь-якої громади є місцева влада.
Тому і не зрозуміло, чому деякі громадські діячі активно розробляють стратегію розвитку міста без органів місцевої влади.
На жаль, не всі мешканці міста зрозуміють, що їх благі наміри прийняти участь в розробці стратегії розвитку міста нічого не змінять, тому що право на майбутнє має тільки та стратегія, яка відображає амбітні цілі розвитку міста, підкреслює його конкурентні переваги на підставі існуючих природних, матеріальних, фінансових, економічних, трудових, соціальних, інтелектуальних ресурсів, які при належній організації та об’єднанні зусиль влади та громади, можна використовувати для вирішення нагальних проблем місцевого розвитку.
Шановні мешканці міста! Звертаємося до Вас не довіряти фейковим призивам прийняти участь в розробці стратегії розвитку міста. Ми тільки разом повинні створити новий рівень комфорту і єдиної якості життя для всіх мешканців Павлограда, розробити план цього перетворення – Концепцію розвитку міста.
Тому чекаємо у виконавчому комітеті Павлоградської міської ради на Ваші пропозиції щодо вирішення проблем міста та запрошуємо всіх небайдужих приєднатися до спільної роботи. Комфортним та безпечним для проживання, інноваційним, спортивним і культурним – таким ми бачимо наше місто. Місто з великим потенціалом, який ми разом з вами повинні розкрити і розвинути.
З повним тексом звіту про впровадження у 2019 році «Стратегії розвитку міста Павлоград на період до 2020 року» можна ознайомитись на офіційному сайті Павлоградської міської ради в розділі «Економіка».
З пропозиціями запрошуємо звертатися до відділу з економічних питань виконавчого комітету Павлоградської міської ради (м. Павлоград, вул. Соборна, 95, каб.206), ел.адреса shtonda.tatyana@gmail.com.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • У Павлограді відзначили переможців міського конкурсу «Тендітний подих Землі»
  • Покладання квітів з нагоди 38 річниці аварії на Чорнобильській АЕС
  • Шановні земляки!
  • У Павлограді відзначили учасників та переможців міського фестивалю студентської творчості «Незламна весна»
  • Про скасування дозволу розміщення зовнішньої реклами у місті ФОП Добродькіній Г.В.
  • Дотритмання простих правил рятують життя!
  • Управління соціального захисту населення інформує
  • Відбулося засідання виконкому
  • Закінчився ІІІ етап змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011704-a
  • Реконструкція трубопроводу водопостачання вул. Озерна в м. Павлоград». Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011724-a
  • У бою за Україну загинув наш земляк Духовенко Микола
  • Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області на захисті тих, хто працює
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Оголошення про вакантну посаду