Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Субсидії на відшкодування житлово-комунальних послуг.

Ноябрь 13th, 2013 НовиниОсвіта Вывести на печать

Однією з основних Соціальних Ініціатив Президента України В.Ф.Януковича є підтримка малозабезпечених верств населення. Пріоритетним напрямком у соціальній політиці являється надання житлових субсидій. Програма житлових субсидій гарантує стабільність витрат на оплату житлово-комунальних послуг незалежно від вартості послуг. Управлінням праці та соціального захисту населення Павлоградської міської ради проводиться прийом документів для надання субсидій на оплату житла. З початком опалювального періоду нагадуємо мешканцям нашого міста про можливості оформлення державної допомоги на оплату житлово-комунальних послуг. Якщо Ваших доходів недостатньо для оплати нарахованих комунальних послуг, Вам, безумовно, допоможе Програма житлових субсидій.
За яких умов необхідно звертатися за субсидіями? Якщо загальна сума оплати за житло в межах норм користування перевищує 15%, а для сімей непрацездатних громадян (пенсіонерів) – 10% середньомісячного сукупного доходу сім’ї, Ви маєте право на отримання житлової субсидії. Також самостійною можливістю оплати на рівні 10% від середньомісячного доходу можуть скористатися громадяни, чиї доходи на кожного члена сім’ї не перевищують суму 1108,00 грн. При розрахунку субсидії враховуються доходи всіх членів сім’ї, які зареєстровані за даною адресою, за попередні шість місяців, які передують місяцю звернення. В сукупний доход сім’ї включаються всі види грошових і натуральних доходів, які носять систематичний характер виплат і підлягають оподаткуванню. Це нарахована заробітна платня, всі види соціальних виплат, пенсії, стипендії, регресні виплати, доходи від підприємницької діяльності, одержані аліменти, доходи від земельного паю та інші. Необхідно звернути увагу на те, що громадяни несуть персональну відповідальність за надання документів з недостовірними відомостями, невірною або неповною інформацією про доходи. До винних в надмірному нарахуванні субсидії вживаються заходи, передбачені законодавством.
Яким чином можна одержати субсидію? Перш за все, необхідно заповнити заяву і декларацію про доходи і майновий стан сім’ї, бланки яких можна отримати у спеціаліста. До заяви додаються:
— довідка про склад сім’ї;
— довідка про доходи членів сім’ї за шість останніх місяця.
Заява з усіма необхідними документами подається до управління праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації. При поданні документів пред’являються паспорт, трудові книжки (для непрацюючих). Якщо при поданні заяви було виявлено, що відсутні деякі довідки, документи приймаються та реєструються. За умови підтвердження відомостей належним чином, субсидія буде призначена з місяця подання заяви.
Проте є ряд обмежень, які значно звужують кількість отримувачів субсидії:
— якщо у володінні сім’ї є додаткове житло або більше одного автомобіля, транспортного засобу;
— якщо житлове приміщення придбано не більше року тому;
— якщо серед зареєстрованих в житловому приміщенні є працездатні громадяни, які не працюють, не навчаються, не зареєстровані у центрі зайнятості як такі, що шукають роботу;
— якщо житлове приміщення здається в найм або в оренду.
Враховуючи конкретні обставини, які склалися в сім’ї на даний момент, на підставі рішень комісії із спірних питань при виконкомі, субсидії можуть бути оформлені, як виняток. Рішення про призначення (відмові) субсидій в таких випадках приймаються на підставі актів обстеження матеріально-побутових умов сім’ї.
Звертаємо увагу громадян, які отримали субсидії, на необхідність проводити щомісячну оплату за спожиті комунальні послуги (за воду, тепло, газ, електроенергію, квартплату). У разі несплати щомісячного обов’язкового платежу, згідно наданих відомостей від комунальних підприємств, буде припинено фінансування призначених субсидій, за виключенням випадків, пов’язаних із затриманням виплати заробітної плати, пенсії, якщо це підтверджено відповідними документами. Наявність заборгованості минулих років не впливає на право отримання субсидії.
У разі затвердження нових тарифів і цін на житлово-комунальні послуги субсидії призначаються протягом трьох місяців з часу підвищення розміру платежів. Субсидії призначаються на опалювальний (жовтень-квітень) і неопалювальний (травень-вересень) сезон. Всім отримувачам субсидій під час змін цін і тарифів на житлово-комунальні послуги гарантується автоматичний перерахунок раніше призначених субсидій із збереженням оплати обов’язкового платежу.
Кожна сім’я має право скористатися державною підтримкою при оплаті за житло шляхом оформлення житлових субсидій. Пропонуємо кожній сім”ї перевірити своє право на отримання житлової субсидії. Консультацію можна отримати за тел. 6-28-57 або при відвідуванні управління праці та соціального захисту населення за адресою: вул. К.Маркса 47, каб. №№ 1,4.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Путівник ветерана “Піксель”
  • ВИМОГИ ЗАКОНОДАВСТВА У СФЕРІ ЗАСТОСУВАННЯ ПЕСТИЦИДІВ ТА АГРОХІМІКАТІВ
  • Виконком від 17.04.2024 р.
  • ЛЕПТОСПІРОЗ – ОСОБЛИВО НЕБЕЗПЕЧНЕ ІНФЕКЦІЙНЕ ЗАХВОРЮВАННЯ
  • Про скасування рішення Павлоградської міської ради виконавчого комітету №252 від 23.03.2022
  • Шановні керівники підприємств сфери торгівлі, послуг та ресторанного господарства!
  • ПАВЛОГРАДСЬКИЙ РТЦК ТА СП запрошує на військову службу за КОНТРАКТОМ
  • ОБЕРЕЖНО! ПЕРІОД АКТИВНОСТІ КЛІЩІВ!
  • Гуманітарна допомога медичному закладу міста від Агентства США з міжнародного розвитку USAID
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Про затвердження Плану заходів щодо складання прогнозу бюджету Павлоградської міської територіальної громади на 2025-2027 роки
  • Виконком від 10.04.2024 р.
  • До уваги ветеранів, ветеранок та членів їхніх родин!
  • Запрацювала «Єдина ветеранська лінія»
  • Інформація про використання благодійних пожертв від фізичних та юридичних осіб за 1 квартал 2024р.