Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Театр – мистецтво для душі

Март 27th, 2015 Новини Вывести на печать

Театр – мистецтво для душі

Павлоград одне з небагатьох міст України, в якому є театр. Він був збудований ще у 1896 році і має багату історію. Його будівля є пам’яткою архітектури та однією з найстаріших у місті.
Для багатьох мешканців нашого міста Павлоградський драматичний театр – це місце, де душа сповнюється красою й натхненням, де світ відкривається для нас з іншого боку.
Напередодні Міжнародного дня театру директор Павлоградського драматичного театру ім. Б.Є. Захави Анатолій Рева провів прес-конференцію, на яку запросив представників засобів масової інформації, щоб розповісти чим сьогодні живе наш театр.
За словами Анатолія Андрійовича театр – це справа усього його життя, а його збереження та розвиток залишається однією з найважливіших цілей вже більше ніж 40 років. Він зізнається, що за ці роки отримував на адресу діяльності театру, як слова вдячності та пошани, так і слова критики. Театральна діяльність носить публічний характер та часто підпадає під критичні зауваження людей. Зокрема він звернув увагу на те, що усі кошти, які виділяються з місцевого бюджету на Павлоградський Драматичний театр ім. Б.Є. Захави, використовуються відповідно до статей видатків в рамках чинного законодавства. За його словами, працівники театру зазвичай не тільки виходять на сцену, але й за необхідністю проводять ремонтні роботи, шиють костюми та малюють декорації для спектаклів. Обмаль коштів не стає на заваді у бажанні працівників театру зробити для улюблених глядачів і яскраву постанову, і створити затишну атмосферу для приємного спілкування під час антрактів, і надихнути відвідувачів новими враженнями.
При театрі працює молодіжна студія, в якій основи театральної майстерності мають можливість здобути, як зовсім юні павлоградці, так і дорослі. Через гру на сцені студійці виховують в собі любов до мистецтва та мають можливість пережити сотні життів, зіграти безліч різних людей, поділитися з глядачем неймовірною кількістю почуттів.
Анатолій Андрійович та Наталія Іванівна Реви також розповіли журналістам про досягнення театралів та творчі плани на майбутнє. За останні місяці до уваги глядачів були представлені нові спектаклі за творами українських письменників: «Мартин Боруля» К. Карого та «Урок у театрі «Мій Шевченко». На разі готується наступна постанова за творами видатного філософа Григорія Сковороди, яка розповість про життя та світогляд нашого відомого земляка.
Павлоградський драматичний театр став невід’ємною частиною історії нашого рідного міста, часткою його вічної душі й життя багатьох поколінь павлоградців. І нам з вами необхідно докласти усіх можливих зусиль, щоб зберегти для своїх дітей культурне надбання та добрі мистецькі традиції.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Від отриманих у бою за Батьківщину поранень помер наш земляк Усякий Олег
  • Про надання матеріальної допомоги на вирішення соціально-побутових проблем
  • Про надання матеріальної допомоги на поховання
  • Про надання матеріальної допомоги на лікування
  • Проекти 50 сесії
  • Повідомлення про позачергову сесію
  • Відбувся фізкультурно-оздоровчий захід «Тато, мама, я – активна сім’я»
  • Виконком від 24.04.2024 р.
  • У Павлограді відзначили переможців міського конкурсу «Тендітний подих Землі»
  • Покладання квітів з нагоди 38 річниці аварії на Чорнобильській АЕС
  • Шановні земляки!
  • У Павлограді відзначили учасників та переможців міського фестивалю студентської творчості «Незламна весна»
  • Про скасування дозволу розміщення зовнішньої реклами у місті ФОП Добродькіній Г.В.
  • Дотритмання простих правил рятують життя!
  • Управління соціального захисту населення інформує