Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

«Телемедицина» – сучасна медична технологія – не міф, а реальність для павлоградців

Сентябрь 1st, 2012 НовиниОхорона Здоров'я Вывести на печать

В 2012 році в рамках програми соціального партнерства ДТЕК «ПАВЛОГРАДВУГІЛЛЯ» профінансував реалізацію проекту «Телемедицина» у КЗ «Павлоградська міська лікарня №4» ДОР» та КЗ «Павлоградський пологовий будинок» ДОР»
Проект «Телемедицина» – це важлива віха в розвитку сучасної системи охорони здоров’я.
Що таке телемедицина?
Це можливість віддаленого консультування, дистанційного доступу до висококваліфікованої медичної допомоги за допомогою сучасних засобів телекомунікації, зокрема інтернету.
Це одна з медичних послуг для населення й для організацій, вона містить у собі не тільки просто консультацію, а ще й проведення конференцій і консиліумів, це й трансляції майстер-класів, хірургічних операцій, будь-які заходи, спрямовані на навчання, наукові вишукування. Телекомунікації можна використовувати також і в адміністративному плані для розв’язку управлінських завдань – у випадку НП, для зв’язку з керівниками.
21 вересня 2011 р. — у Міністерстві охорони здоров’я України відбулося підписання Меморандуму про взаєморозуміння щодо подальшого розвитку національної телемедичної мережі. Меморандум передбачає об’єднання існуючих ініціатив в області телемедицини з боку Міністерства охорони здоров’я України, Національної академії медичних наук України, компанії «МТЗ Україна», Благодійного фонду Рината Ахметова «Розвиток України» і ДТЕК.
Телемедицина дозволяє лікарям більш інтенсивно обмінюватися досвідом і одержувати нові знання, тому що досвід і рівень підготовки лікаря — це ключові показники якості медичної допомоги. Про це говорилося під час підписання Меморандуму про взаєморозуміння. Участь Національної академії медичних наук України в проекті дозволить залучити інтелектуальний потенціал до розвитку телемедичних технологій. Найближчим часом, усі академічні установи, що надають високоспеціалізовану медичну допомогу ввійдуть у єдину систему телемедичної мережі. І як результат, допомога висококваліфікованих лікарів стане більш доступної як жителям великих міст, так і жителям віддалених сільських районів.
З одного боку, пацієнт зможе одержати консультацію в більш професійного фахівця, не виїжджаючи за межі свого міста, з іншого боку – ми одержуємо більш оснащеного лікаря, який зможе в будь-який час зібрати консиліум, порадитися з колегами з інших клінік і медичних інститутів.
При цьому, особлива увага приділяється питанню захищеності каналів мережі, тому що одним з головних переваг, створеної Vpn-Мережі є дотримання строгої конфіденційності медичної інформації, яка передається. Тому дані пацієнта надійно захищені від несанкціонованого редагування, друку й видалення.
У проекті «Телемедицина» КЗ «Павлоградська міська лікарня №4» ДОР» та КЗ «Павлоградський пологовий будинок» ДОР» одержать повністю готовий рішення «під ключ»: Благодійний фонд Рината Ахметова «Розвиток України», компанія ДТЕК і компанія «МТЗ Україна» взяли на себе роботи із проектування мережі, комутації й будівництву «останньої милі» до кожної з вузлових точок, а також подальше обслуговування мережі. Разом із цим, медичні установи забезпечуються необхідним устаткуванням для організації відеоконференцзвязку, комп’ютерною технікою, спеціальним програмним забезпеченням для передачі медичних даних.
Торік ДТЕК профінансував приєднання до телемедичної мережі двох клінік Львова й Бурштина.
У цей час до телемедичної мережі підключені:
— Національний інститут серцево-судинної хірургії ім. Н. Н. Амосова АМН України (Київ)
— Київська міська клінічна лікарня №6 (Медмістечко, Київ)
— Донецьке Обласне Клінічне Територіальне Медичне Об’єднання (ДОКТМО, Донецьк)
— Закарпатська обласна клінічна лікарня ім. А. Новака (Ужгород)
— Республіканська клінічна лікарня ім. Н.А. Семашко (Сімферополь)
— Міський реабілітаційний діагностичний центр МОЗ України (Донецька область, Константиновка)
— Міністерство охорони здоров’я України (Київ).

До кінця 2012 року планується приєднання до національної мережі всіх областей України (обласних лікарень).
17 травня 2012 року ДТЕК ПАВЛОГРАДВУГІЛЛЯ і Благодійний фонд «Розвиток України» підписали договір, і Павлоградвугілля перелічив 600,00 тис. грн. на реалізацію проекту в КЗ «Павлоградська міська лікарня №4» ДОР» та КЗ «Павлоградський пологовий будинок» ДОР».
Четверо практикуючих лікарів КЗ «Павлоградська міська лікарня №4» ДОР» та КЗ «Павлоградський пологовий будинок» ДОР» ще в березні 2012 року вже пройшли курс навчання – очно-дистанційний тренінг по телемедицині.
У липні КЗ «Павлоградська міська лікарня №4» ДОР» та КЗ «Павлоградський пологовий будинок» ДОР» відвідали фахівці МТЗ, виміряли й прорахували вартість прокладки «останньої милі», підключення каналів зв’язки, сервісної підтримки.
У цей час ведеться спільна робота над реалізацією проекту в КЗ «Павлоградська міська лікарня №4» ДОР» та КЗ «Павлоградський пологовий будинок» ДОР», у якій беруть участь фахівці центру телемедицини, МТЗ, БФ «Розвиток України», ДТЕК, ДТЕК ПАВЛОГРАДВУГІЛЛЯ.
З урахуванням новизни проекту про строки завершення робіт говорити поки передчасно.

Головний лікар М.Г. Костюкова

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • У Павлограді відзначили учасників та переможців міського фестивалю студентської творчості «Незламна весна»
  • Про скасування дозволу розміщення зовнішньої реклами у місті ФОП Добродькіній Г.В.
  • Дотритмання простих правил рятують життя!
  • Управління соціального захисту населення інформує
  • Відбулося засідання виконкому
  • Закінчився ІІІ етап змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011704-a
  • Реконструкція трубопроводу водопостачання вул. Озерна в м. Павлоград». Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011724-a
  • У бою за Україну загинув наш земляк Духовенко Микола
  • Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області на захисті тих, хто працює
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Оголошення про вакантну посаду
  • Житлово-комунальні послуги: право користуватися пільгами для ветеранів війни
  • Протокол № 2 засідання Ради з питань ВПО
  • Вітаємо нашого земляка з перемогою