Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Март 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Фев    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Корисна інформація

Тиждень міського голови

Апрель 18th, 2013 Новини Вывести на печать

На минулому тижні міський голова Павлограда Іван Сергійович Метелиця видав низку розпоряджень стосовно життєдіяльності міста. В тому числі, про затвердження плану заходів з відзначення 200 річчя від дня народження Т.Г. Шевченка, про відзначення в Павлограді Дня Конституції України, про затвердження складу надзвичайної протиепідеміологічної комісії (комісію очолила заступник міського голови Шуліка О.О.).
І. С. Метелиця 9 квітня головував під час проведення депутатського семінару. Розглядались питання пленарного засідання сесії та заслуховувались звіти керівників комунальних підприємств міста щодо їх роботи під час опалювального сезону. Іван Сергійович наголосив, що опалювальний сезон пройшов безаварійно, подякував керівникам підприємств та трудовим колективам, поставив завдання щодо якісної підготовки до наступного опалювального сезону.
Міський голова провів у робочому порядку засідання виконкому Павлоградської міської ради. Виконком прийняв 34 рішення, які стосуються захисту прав неповнолітніх, житлових питань, матеріальної допомоги на поховання та вирішення матеріальних проблем. Вдовам загиблих чоловіків у роки Великої Вітчизняної війни надано допомогу у розмірі 1 500 грн. Прийнято рішення про придбання продуктових наборів для ветеранів війни з нагоди Дня Перемоги на загальну суму 30 тис. грн. З метою поліпшення матеріально побутових умов та надання допомоги за підприємствами міста закріплені учасники бойових дій та інваліди ВВв (267 осіб). Затверджено місце масового відпочинку на водних об’єктах (міський пляж в парку 1 Травня) та надано відповідні завдання: КП “Затишне місто” — провести заходи з благоустрою; КП “Аварійно- рятувальна — водолазна станція” — обстежити пляж, очистити від сторонніх предметів, підготувати засоби рятування на воді; КЗ “Центр первинної медико-санітарної допомоги” забезпечити чергування медичних працівників на період купального сезону; рекомендовано начальнику міського відділу МВС України Малинозі О.М. організувати патрулювання в парку.
Іван Сергійович зустрівся з технічними консультантами проекту НЕФКО з питання використання першого траншу займу (843,2 тис. грн.) на виконання робіт з тепломодернізації дитячих садків міста. Представник компанії Куликовська Ганна висловила подяку міській владі за якісно та вчасно виконані роботи в дошкільних закладах № 5, № 16, № 31. Повідомила, що це дає місту можливість вчасно (з 23 квітня) отримати другий транш (1 604, 2 тис.грн) на виконання робіт в ДДУ № № 2; 6: 7; 28; 65.
Мер міста 11 квітня взяв участь у засіданні регіонального Комітету з економічних реформ (м. Дніпропетровськ). Розглядалось питання перспективи виконання Національного плану дій щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010–2014 роки “Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава” у 2013 році. Керівництвом області поставлено завдання перед територіями стосовно наповнення міських бюджетів, медичного обслуговування населення, освіти, надання адміністративних послуг, створення інвестиційного привабливого клімату тощо.
У вихідний день 13 квітня Метелиця І.С., як заступник керівника міської організації Партії Регіонів разом з Народним депутатом України І.В. Мартовицьким взяли участь у засіданні обласної Ради партійної організації. Основне питання, яке розглядалось на засіданні стосувалось організації заходів до Дня Перемоги та вшануванню учасників війни.
З цією метою в місті створено штаб під головуванням міського голови І.С. Метелиці. Розроблено організаційні та святкові заходи.
Активно ведуться роботи з благоустрою пам’ятників, меморіалів та військових поховань (всього 18). Підсумковий об’їзд цих міст відбудеться 29 квітня. Ветерани ВВв відвідають військові поховання 6 травня.
В квітні відповідними соціальними службами проводиться
— обстеження матеріально-побутових умов інвалідів Великої Вітчизняної війни, учасників бойових дій з метою виявлення їх потреб;
— відвідування на дому з метою привітання зі святом Перемоги ветеранів війни, які приймали участь безпосередньо у бойових діях Великої Вітчизняної війни;
— надання пільг ветеранам війни з питань:
житлово-комунальних послуг; послуг зв’язку; санаторно – курортного лікування; капітального ремонту житла інвалідів війни; компенсації за невикористані путівки санаторно – курортного лікування; компенсації за автомобільне паливо; відшкодування за безкоштовний проїзд; компенсації за тверде паливо і скраплений газ відповідно до фактичних нарахувань в межах планових призначень за рахунок субвенції з державного бюджету на зазначені цілі;
— виплати за рахунок державного бюджету щорічної одноразової допомоги ветеранам війни до Дня Перемоги відповідно до Закону України “Про державний бюджет України на 2013 рік”;
— забезпечення технічними засобами реабілітації (палицями, ходунами, милицями) інвалідними колясками ветеранів війни згідно з індивідуальними замовленнями
— за рахунок коштів місцевого бюджету у 2013 році: виплати матеріальної допомоги на лікування та вирішення соціально-побутових проблем ветеранів, придбання продовольчих наборів для ветеранів війни до Дня Перемоги, оплату пакетних хвилин мобільного зв’язку 58 ветеранам війни, надання матеріальної допомоги 8 вдовам загиблих ветеранів в роки Великої Вітчизняної війни, надання матеріальної допомоги громадянам, яким 90 років та більше, фінансову підтримку громадської організації “Рада ветеранів”;
— забезпечення санаторно- курортними путівками ветеранів війни тощо.
В період з 6 по 9 травня (за окремим планом) пройдуть міські урочисті заходи.
В неділю, 14 квітня, з метою аналізу благоустрою міста, виявлення місць стихійної торгівлі, обстеження стану доріг міський голова особисто об’їхав мікрорайони міста. За результатами об’їзду надані відповідні доручення міським службам.
З метою отримання фінансової допомоги на вирішення проблемних питань павлоградців на початку року міський голова звернувся до обласної державної адміністації, до міністерств та відомств України. На минулому тижні І.С. Метелиця отримав перші відповіді. Обласна державна адміністрація стосовно фінансової допомоги на реконструкцію Навчально-виховного комплексу № 22 повідомила що цю пропозицію передано до Міністерства фінансів України як інвестиційний проект. Це дає нам надію отримати кошти в 2013 році з державного бюджету.
Комітет Верховної Ради України з питань екологічної політики підтримав звернення міського голови щодо внесення змін до Закону України “Про охорону навколишнього середовища” у частині спрямування коштів до місцевих фондів на природоохоронні заходи. Пропонується збільшити надходження до місцевих бюджетів з 35 до 70 відсотків. Це надасть можливість місцевим органам влади якісно виконувати свої повноваження у сфері охорони довкілля.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Приклад успішного працевлаштування особи з інвалідністю у Павлоградській філії Дніпропетровського ОЦЗ
  • До уваги осіб з інвалідністю!
  • Допомога нашим захисникам
  • Виконком від 27.03.2024 р.
  • Покос трави на території міста Павлограда
  • Акутальні грантові пропозиції
  • До уваги суб’єктів господарювання
  • АНАЛІЗ РЕГУЛЯТОРНОГО ВПЛИВУ
  • Про затвердження обґрунтування підстави здійснення закупівлі
  • Шановні павлоградці!
  • Переваги офіційного працевлаштування для роботодавців
  • Громадські обговорення щодо перейменування об’єктів топонімії міста Павлоград
  • Підтримка від ЮНІСЕФ для підприємств міста
  • Шановні нацгвардійці та ветерани!
  • Про затвердження Порядку проведення інвестиційних конкурсів для будівництва, реконструкції, реставрації тощо об’єктів житлового та нежитлового призначення, незавершеного будівництва, інженерно-транспортної інфраструктури міста Павлоград