Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

ТВОРЧИЙ КУТОЧОК НАШОГО МІСТА

Сентябрь 18th, 2013 Новини Вывести на печать

2013 рік – Рік дитячої творчості. Місто Павлоград багате творчими навчальними закладами, де дитину оточує великий і багатогранний світ, знайти себе в якому не так просто. Допомагають дітям виявити й підтримати свої творчі нахили позашкільні навчальні заклади, серед яких – Центр творчості дітей та юнацтва, розташований у мікрорайоні ім. 18 вересня.
Це багатопрофільний позашкільний навчальний заклад, який охоплює популярні на сьогоднішній день напрямки – декоративно-прикладну творчість та художньо-естетичне виховання. Тут кожна дитина починає свій шлях із перших творчих відкриттів, а педагоги вчать її оволодівати знаннями та розвивати творчий потенціал.
Кожен вихованець нашого центру самостійно вибирає цікавий для нього вид діяльності, за яким він може здобувати знання та в майбутньому правильно зорієнтуватися у виборі професії.
Дім починається з фундаменту, а наш центр дитячої творчості починається з груп підготовки до школи, які забезпечують максимальний розвиток пізнавальних і творчих здібностей малечі до школи. Щороку до нас приходять понад 30 таких діточок.
Дитина приходить у світ, щоб зрозуміти його, щоб світ відгукнувся в ній, щоб побачити своє істотне відображення, згадати себе і прийти до самовизначення. Допомогти дитині виконати ці завдання покликані наші творчі гуртки та об’єднання. Тут кожен знайде собі справу до душі.
Візьмемо, наприклад, найбільш доступні, цікаві і емоційно захоплюючі гуртки – «Образотворче мистецтво» та «Петриківський розпис» (кер. Зайцева І.М. та Улітич Л.М.).
Справді, святковий настрій надовго залишається в душі після того, як ми побуваємо на заняттях, де діти з любов’ю і натхненням вимальовують квіти, хмелики, жар-птиці. Кожен розпис – своєрідне пізнання рідного краю, кожен малюнок наскрізь пройнятий гарячим сонячним промінням.
Ці гуртки привабили близько 100 вихованців, які тепер беруть активну участь у міських, регіональних, обласних та Всеукраїнських виставках-конкурсах і займають призові місця. Лише в цьому році на їх рахунку близько 30 Дипломів переможців та Грамот.
Не менш цікаві гуртки «Українська народна вишивка» та «Бісероплетіння» (кер. Дем’яненко Л.П.), де кожне заняття зігріває серце і душу, надихає на творчість і доброту, любов до рідної України. Вихованці цих гуртків теж активні учасники конкурсів декоративно-прикладного мистецтва «З Україною в серці», «Знай і люби свій рідний край», «Собори наших душ», «Зіроньки надії і добра» та інші. На їх рахунку лише за цей рік близько 15 нагород.
Невід’ємною частиною художньо-естетичної освіти та виховання дітей та молоді є музичний та вокальний напрямок, тісно пов’язаний з хореографією. Заняття вокалом збагачує досвід сприймання оточуючого світу, формує багаж мистецтвознавчих понять і навичок творчої діяльності, необхідних для повноцінного осмислення культурних цінностей.
Вихованці вокальної студії центру (кер. Ажимова Н.М.) постійні учасники регіональних конкурсів «Дніпровська осінь», «Різдвяна зірка», «Пісенний дивосвіт». Вихованка центру Лохматова Марія була нагороджена путівкою в оздоровчий табір «Артек» за перемогу у Всеукраїнському фестивалі «Таланти багатодітної родини».
Поруч з навчальною діяльністю важливе місце в роботі центра займає організація розумового та цікавого дозвілля дітей. Важливим моментом в цьому направленні є проведення масових заходів, які організовує колектив центру.
Щороку понад 2000 дітей та їх батьків беруть участь у святах: «Свято селища», «День відкритих дверей», «Тиждень гри та іграшки», «Новий рік», «Масляна», «Бал осені», «Осінній ярмарок», «Рідна матуся» та інші.
Колектив центру тісно співпрацює в військовою частиною. Вихованці творчих колективів постійно виступають у клубі військової частини, проводять свята «День захисника Вітчизни», «Сини Вітчизни».
Влітку робота продовжується. Для дітей працюють «гуртки одного дня», проходять різноманітні розважально-ігрові програми для вихованців пришкільних таборів.
Педагогічний колектив Центру дитячої творчості дітей та юнацтва завжди радий зустрічати хлопчиків та дівчаток, які бажають навчитись новому та цікавому.

Лідія Василенко,
директор ЦТДЮ

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження