Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

У Дніпропетровську пройшов навчальний семінар для координаторів та тренерів-викладачів щодо створення інтелектуальних клубів «Що? Де? Коли?» у містах та районах області

Февраль 15th, 2012 Новини Вывести на печать

За дорученням губернатора Олександра Вілкула заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова відкрила обласний семінар з питань реалізації губернаторського проекту «Розвиток інтелектуального руху Дніпропетровщини». На семінарі кваліфіковані спеціалісти провели навчання для координаторів та тренерів-викладачів з міст та районів області щодо створення інтелектуальних клубів «Що? Де? Коли?» та організації інтелектуальних ігор, змагань і тренувань.
Навчання проводили ректор Дніпропетровського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Михайло Романенко, президент Всеукраїнської громадської організації «Ліга Українських Клубів Інтелектуальних ігор» Ігор Кузьмін та президент Дніпропетровського міського клубу інтелектуальної творчості ім. А.Козубова Оксана Балазанова. Для учасників семінару були проведені тренінгові ігри «Що? Де? Коли?».
«Розвиток інтелектуального руху в Дніпропетровській області є органічною складовою комплексу програм для дітей та молоді, які реалізуються в рамках регіонального проекту «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти», ініційованого губернатором Олександром Вілкулом. Цей навчальний семінар є стартовим етапом реалізації губернаторського проекту з розвитку інтелектуального руху. Наступний етап передбачає проведення турнірів на рівні шкіл та вишів, а потім – районів, міст та області», – сказала Марія Пустова.
Наразі, вже розроблено методичні рекомендації щодо створення клубів та організації турнірів «Що? Де? Коли?» в навчальних закладах області.
У Дніпропетровському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти запроваджено навчальні курси з підготовки координаторів й тренерів-педагогів. Розроблено програму інноваційного факультативного курсу «Інтелект». Зокрема, цей курс буде впроваджено в навчальний процес усіх шкіл області восени 2012 року. Курс ґрунтується на теорії вирішення винахідницьких задач та інтелектуальних іграх.
Влітку 2012 року на обласному рівні в одному з літніх таборів буде проведено підсумковий регіональний турнір із «Що? Де? Коли?».
Як повідомлялось раніше, Олександр Вілкул презентував громадськості концепцію проекту «Розвиток інтелектуального руху на Дніпропетровщині».

Довідково:
Саме в Дніпропетровську в 1982 році з’явився один з перших в Радянському Союзі міських клубів «Що? Де? Коли?».
Назва гри «Брейн-ринг» також народилося з подачі дніпропетровських знавців Олександра Рубіна, Оксани Балазанової, Бориса Бородіна і Марини Білоцерківської.
В 1996 році в Дніпропетровську була створена Ліга Українських Клубів з гри «Що?Де?Коли?». Дніпропетровці Анатолій Коган і Сергій Кузенко були президентами цієї Ліги.
Команди з Дніпропетровська ставали неодноразовими призерами Чемпіонатів України з ігор «Що? Де? Коли?» та брейн-рингу, володарями Кубку України та Олімпійського Кубку України з гри «Що? Де? Коли?».

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • У Павлограді відзначили учасників та переможців міського фестивалю студентської творчості «Незламна весна»
  • Про скасування дозволу розміщення зовнішньої реклами у місті ФОП Добродькіній Г.В.
  • Дотритмання простих правил рятують життя!
  • Управління соціального захисту населення інформує
  • Відбулося засідання виконкому
  • Закінчився ІІІ етап змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011704-a
  • Реконструкція трубопроводу водопостачання вул. Озерна в м. Павлоград». Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011724-a
  • У бою за Україну загинув наш земляк Духовенко Микола
  • Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області на захисті тих, хто працює
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Оголошення про вакантну посаду
  • Житлово-комунальні послуги: право користуватися пільгами для ветеранів війни
  • Протокол № 2 засідання Ради з питань ВПО
  • Вітаємо нашого земляка з перемогою