Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

У місті Павлограді проведена прес-конференція до Всесвітнього Дня боротьби з наркоманією

Июль 6th, 2016 Новини Вывести на печать

Фахівці радять та застерігають

У місті Павлограді проведена прес-конференція до Всесвітнього Дня боротьби з наркоманією.
У роботі прес-конференції взяли участь лікар-нарколог наркологічного відділення обласного наркологічного диспансера Пасіцельський Р.М. та старший оперуповноважений в особливо важливих справах Департаменту протидії наркозлочинності Козлов Д.В.

наркотики-козлов-800x500_c
З метою привернути увагу громадськості та державних установ до проблеми небезпечності розповсюдження такого явища як наркоманія світова громадськість відзначає День боротьби з наркоманією. Від цього явища потерпає увесь світ, особливо молодь.
Вживання наркотичних засобів та психотропних речовин призводить до погіршення здоров’я, підвищення рівня захворюваності населення на ВІЛ-інфекцію/СНІД, туберкульоз, гепатити В і С, загострення соціальних проблем.
Пасіцельський Р.М. надав аналіз поширеності первинної захворюваності на наркоманію в м. Павлограді та Дніпропетровській області, розповів про перші ознаки хімічної залежності від наркотиків, які повинні насторожити батьків – зміна настрою, поведінки, психічного здоров’я підлітка, поява у помешканні невідомих запахів хімічних речовин, нових старших за віком друзів та ін.
В місті Павлограді під диспансерним наглядом лікарів перебуває 316 наркозалежних, із них – 2 підлітків.
Лікар-нарколог висловив занепокоєння поширенням дуже небезпечного синтетичного наркотика — дезоморфіну, залежність від якого виникає вже після першої ін’єкції. У хворих різко погіршується здоров’я, руйнується нервова, імунна система, печінка, судини. Особи, які вживають дезоморфін, живуть в середньому не більше 2-3 років.
Пасіцельський Р.М. розповів мешканцям міста, що з метою профілактики передачі ВІЛ-інфекції/СНІДу серед споживачів ін’єкційних наркотиків на базі наркологічного відділення у м. Павлограді впроваджено замісну підтримувальну терапію. Пацієнти після проведених курсів лікування мають всі можливості повернутись до повноцінного життя.
Лікар-нарколог звернувся до батьків бути особливо пильними до змін у поведінці дітей і при найменшій підозрі на вживання наркотичних засобів або інших хімічних речовин, терміново звертатись у лікувальні заклади, щоб не пропустити захворювання на ранній стадії, коли ще є можливість надати спеціалізовану медичну допомогу.
Головна мета, яку ставили перед собою фахівці – привернути увагу громадськості до проблеми наркоманії та об’єднати зусилля всіх служб, владних структур, громадських організацій, сім’ї, освітніх закладів для попередження розповсюдження смертельно небезпечної хвороби.

IMG_1973 (2)1
Козлов Д.В. повідомив, що з листопада 2015 року в системі правоохоронних органів відбулася реструктуризація, в результаті якої було створено Департамент протидії наркозлочинності — новий підрозділ кримінальної поліції покликаний забезпечити ефективну боротьбу зі злочинами у сфері обігу наркотичних речовин і організувати роботу з попередження наркозалежності.
Фахівець надав інформацію про роботу структурного підрозділу. За 5 місяців 2016 року по Павлоградській оперативній зоні зареєстровано 107 фактів незаконного обігу наркотичних речовин, з них 6 по ст. 307 (незаконний збут), 10 — ст. 310 (посів) КК України. На обліку перебуває 150 осіб, причетних до незаконного обігу наркотичних речовин. Всього вилучено понад 53 кг наркотиків, з них більше 150 грамів «важких» наркотиків (метамфетамін, опіум, дезоморфін, метадон).
За перший місяць проведення оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою «Мак 2016» з обігу вилучено понад 600 рослин маку снодійного, більше 3000 кущів конопель. Ціна вилучених наркотиків за цінами «чорного ринку» склала б більше 700 тис. грн.
Козлов Д.В. висловив подяку громадському формуванню «Характерник» в особі Марченко Юрія, а також іншим громадянам з активною життєвою позицією за надання інформації щодо наркозбувачів, і активну допомогу у виявленні злочинців, завдяки діям яких вже було притягнуто до кримінальної відповідальності більше 15 наркозбувачів.
Щодня в Україні від вживання наркотиків гине троє молодих людей, адже старих наркоманів не буває. Сьогодні ніхто не застрахований від цієї біди, жодна сім’я. Тому всім нам треба навчитися вчасно розпізнавати хворобу та своєчасно звернутися до фахівців.
Наркологічна допомога населенню Дніпропетровської області надається в:
— Дніпропетровському обласному наркодиспансері – вул.. Новосельна, 1;
тел..: 749-60-63 – приймальне відділення, 68-39-28 – підліткове відділення;
— Павлоградському наркологічному відділенні №3 – вул.. Дніпровська, 241,
тел..: 4-33-45, 4-33-03.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Від отриманих у бою за Батьківщину поранень помер наш земляк Усякий Олег
  • Про надання матеріальної допомоги на вирішення соціально-побутових проблем
  • Про надання матеріальної допомоги на поховання
  • Про надання матеріальної допомоги на лікування
  • Проекти 50 сесії
  • Повідомлення про позачергову сесію
  • Відбувся фізкультурно-оздоровчий захід «Тато, мама, я – активна сім’я»
  • Виконком від 24.04.2024 р.
  • У Павлограді відзначили переможців міського конкурсу «Тендітний подих Землі»
  • Покладання квітів з нагоди 38 річниці аварії на Чорнобильській АЕС
  • Шановні земляки!
  • У Павлограді відзначили учасників та переможців міського фестивалю студентської творчості «Незламна весна»
  • Про скасування дозволу розміщення зовнішньої реклами у місті ФОП Добродькіній Г.В.
  • Дотритмання простих правил рятують життя!
  • Управління соціального захисту населення інформує