Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

У Павлограді пройшли заходи до Дня пам’яті та примирення та 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі

Май 13th, 2015 Новини Вывести на печать

8 травня в Павлограді відзначався День пам’яті і примирення. У міській святковій урочистості взяли участь голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації В.Резніченко, міський голова І. Метелиця його заступники, ветерани Другої світової війни, керівники підприємств та установ міста, демобілізовані учасники АТО, представники волонтерських, громадських та релігійних організацій, школярі, студенти та журналісти регіональних й обласних ЗМІ.
У своїй промові Валентин Резніченко звернувся до павлоградців з такими словами: «Павлоград — форпост Дніпропетровщини. Саме павлоградці почали будувати блокпости, щоб ворог не прийшов на нашу землю. Сьогодні, в День пам’яті і примирення, пропоную вшанувати хвилиною мовчання і військовим салютом пам’ять всіх Героїв».
«Ми безмежно вдячні ветеранам війни, трудівникам тилу, всім, хто пройшов через ворожий полон, голод і окупацію, наближаючи довгоочікувану перемогу. Ваш внесок у повалення нацизму нічим не виміряти, і ми в неоплатному боргу перед ветеранами та учасниками великої війни. Але в наших силах не забувати цих людей, шанобливо ставитися до їх сивині, піклуватися про тих, хто боровся з нацизмом, відновлював країну після війни, і тих, хто відстоює мир в Україні сьогодні…» — подякував міський голова Іван Метелиця усім ветеранам та учасникам бойових дій в зоні АТО.
Факельною ходою, хвилиною мовчання, покладанням квітів до Вічного вогню та запаленими свічками павлоградці вшанували пам’ять загиблих у роки війни й тих, хто загинув на Сході країни.

Наступного дня, 9 травня 2015 року, у центральній частині міста – на Алеї Слави та на Соборній площі проведені святкові заходи присвячені 70-річчю Перемоги над нацизмом у Європі та 70-й річниці завершення Другої світової війни. Учасники заходу пройшли святковою ходою, поклали квіти до пам’ятних знаків на Алеї Слави та вшанували пам’ять загиблих бійців хвилиною мовчання.
По завершенні офіційної частини свята усіх присутніх було запрошено на традиційну «солдатську кашу», яка проходила у сквері ім. Шевченка та на фасаді МКДЦ «Мир».
На жаль, з кожним роком все менше залишається живих свідків тих страшних подій. Все менше ветеранів та учасників війни мають можливість взяти участь у таких заходах. Але молодь зберігає традиції, шанує історію та подвиг своїх дідів й батьків. У міських заходах 8 та 9 травня прийняли участь понад 10 тисяч павлоградців та гостей нашого міста.
Тож цінуймо життя, цінуймо спокій та пам’ять про тих, хто подарував нам мир.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Повний перелік актуальних назв топонімів міста
  • Зустріч міського голови з молодіжною радою
  • Шановні мешканці Павлоградської громади!
  • Родини привітали з Міжнародним днем сім’ї
  • ПАВЛОГРАДСЬКИЙ РТЦК ТА СП запрошує на військову службу за КОНТРАКТОМ
  • Команда робототехніки Ліцею № 9 отримала патент на винахід
  • У бою за Україну загинув наш земляк Недвига Олексій
  • Реабілітація дітей з інвалідністю
  • Про надання матеріальної допомоги
  • «Реконструкція гуртожитку по вул. Промислова, 9/2 у м. Павлоград Дніпропетровської області (житло для внутрішньо переміщених осіб)», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-08-009320-a
  • Про відключення споживачів від систем централізованого опалення та постачання гарячої води
  • Про визначення балансоутримувача нерухомого комунального майна
  • До уваги випускників шкіл та коледжів!
  • Протокол засідання молодіжної ради при Павлоградській міській раді
  • Про надання дозволу на обробку інформації на обробку інформації на типовому робочому місці Користувача ІКС ЄДР