Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

У Павлограді сімейні лікарі щомісяця отримують 300 грн надбавки до заробітної плати

Август 16th, 2012 НовиниОхорона Здоров'я Вывести на печать

У Павлограді в рамках модернізації охорони здоров’я реалізується програма «Місцеві стимули для медичних працівників первинної ланки». Вона спрямована на надання соціальної та фінансової підтримки сімейним лікарям.
У 2012 році програма “місцевих стимулів” у Павлограді передбачає загальний обсяг фінансування у сумі 401,6 тис грн. У рамках програми лікарі первинної ланки (терапевти, педіатри, сімейні лікарі) забезпечені безкоштовними проїздними квитраки на громадський транспорт, мобільними телефонами та мобільним зв’язком. Крім того, сімейні лікарі отримують 300 грн щомісячної надбавки до основної заробітної плати, педіатри та терапевти — 250 грн. З початку 2012 року з міського бюджету вже виплачено надбавки на суму близько 69 тис грн.
“На Дніпропетровщині у рамках модернізації охорони здоров’я діє програма “місцевих стимулів” для підтримки сімейних лікарів у всіх містах і районах області. У Павлограді програма “місцевих стимулів” дозволяє отримати низку переваг: грошові надбавки, пільговий проїзд у громадському транспорті, безкоштовний мобільний зв’язок. Такі заходи покращують умови життя і праці медичних працівників”, — сказав начальник відділу охорони здоров’я Павлоградської міської ради Микола Старішко.
Наразі в амбулаторіях Павлограда працюють 8 сімейних лікарів, 25 терапевтів, 16 педіатрів, 5 акушерів-гінекологів, 6 лікарів вузьких спеціальностей. За спеціальністю «загальна практика – сімейна медицина» пройшли навчання та працюють 7 медичних сестер. Цього року фахову підготовку отримують ще 5 лікарів.
Для підвищення якості та доступності медичних послуг у Павлограді триває активний розвиток сімейної медицини. Функціонує Центр первинної медико-санітарної допомоги м. Павлоград. До складу Центру входять 5 амбулаторій, що обслуговують 77 тисяч населення міста. Всі вони максимально наближені до місць проживання мешканців Павлограда. Незабаром планується відкриття шостої амбулаторії загальної практики — сімейної медицини.
В амбулаторіях міста завершуються ремонтні роботи. На ці цілі виділено 300 тис грн з обласного бюджету та понад 290 тис — з місцевого. На суму близько 240 тис грн для амбулаторій загальної практики — сімейної медицини Павлограда придбано гемолітичний аналізатор, лабораторне обладнання, комп’ютери, медичні меблі, холодильне обладнання, автомобіль.
“Завдяки придбаному сучасному обладнанню значно скоротились витрати на реактиви та підвищилась якість проведення лабораторних обстежень. У зв’язку з покращенням технічного стану автомобільного парку Центру первинної медико-санітарної допомоги Павлограда значно прискорились терміни надання пацієнтам невідкладної допомоги. Скоротився час, за який дільничні лікарі дістаються до прикріплених за ними дільниць обслуговування населення. Як лікар можу сказати, що у Павлограді вже покращились умови роботи медичних працівників, зросла довіра пацієнтів та доступність медичного обслуговування”, — сказала головний лікар Центру первинної медико – санітарної допомоги Павлограда Олена Дуднікова.
“Потужну допомогу медичним закладам міста надає обласна влада. Зокрема Павлоградська станція швидкої медичної допомоги отримала 4 нових автомобілі «швидкої» марки “Пежо”. Вони забезпечують своєчасний доїзд та надання допомоги жителям Павлограда. Сучасні машини “швидкої” — це вагомий внесок у розвиток медицини нашого міста”, — сказав головний лікар Павлоградської станції швидкої медичної допомоги Юрій Липа.

Довідка. На Дніпропетровщині в рамках модернізації охорони здоров’я реалізується програма «місцевих стимулів». Вона розроблена для підтримки сімейних лікарів у всіх містах і районах області.
Програма «місцевих стимулів» спрямована на забезпечення медичних працівників первинної ланки (сімейних лікарів) пільговим проїздом, мобільним зв’язком, житлом, надбавками до заробітної плати, спеціалізованим автотранспортом, комп’ютерною технікою тощо. У 2012 році на ці цілі було виділено 57,6 млн грн. За перше півріччя цього року використано вже 17,1 млн грн.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Закінчився ІІІ етап змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011704-a
  • Реконструкція трубопроводу водопостачання вул. Озерна в м. Павлоград». Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011724-a
  • У бою за Україну загинув наш земляк Духовенко Микола
  • Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області на захисті тих, хто працює
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Оголошення про вакантну посаду
  • Житлово-комунальні послуги: право користуватися пільгами для ветеранів війни
  • Протокол № 2 засідання Ради з питань ВПО
  • Вітаємо нашого земляка з перемогою
  • ПІДСУМКИ ПРОВЕДЕННЯ ДНІВ СТАЛОЇ ЕНЕРГІЇ В ПАВЛОГРАДІ
  • Путівник ветерана “Піксель”
  • ВИМОГИ ЗАКОНОДАВСТВА У СФЕРІ ЗАСТОСУВАННЯ ПЕСТИЦИДІВ ТА АГРОХІМІКАТІВ
  • Виконком від 17.04.2024 р.
  • Про передачу майна