Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

У Павлограді заробітна плата сімейних лікарів зросла на 45%

Июль 17th, 2012 НовиниОхорона Здоров'я Вывести на печать

У рамках модернізації охорони здоров’я у Павлограді згідно з постановою Кабінету Міністрів України № 209 з травня 2012 року медичним працівникам первинної ланки (сімейним лікарям, терапевтам, педіатрам) розпочато виплату надбавок за обсяг виконаної роботи.
Крім того, для медичних працівників первинної ланки програмою «місцевих стимулів» передбачені щомісячні доплати з місцевого бюджету: 300 грн – для сімейних лікарів, 200 грн – для терапевтів та педіатрів.
«З 1 червня середня заробітна плата сімейного лікаря складає 4800 грн, дільничних лікарів – 4000 грн. Таким чином, заробітна плата лікарів первинної ланки (сімейних лікарів, терапевтів, педіатрів) зросла на 45%», — сказала головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги м. Павлоград Олена Дуднікова.
Окрім цього, у рамках програми «місцевих стимулів» для медичних працівників первинної ланки були придбані мобільні телефони та проїзні квитки.


Центр первинної медико-санітарної допомоги м. Павлоград, до складу якого входять 5 амбулаторій, обслуговує майже 77 тис мешканців міста. Наразі медичну допомогу тут надають 8 сімейних лікарів, а також 7 медичних сестер, які пройшли навчання за спеціальністю «загальна практика – сімейна медицина». У 2012 році проходять навчання ще 5 сімейних лікарів.
«Сьогодні в амбулаторіях міста створені всі необхідні умови для якісного обслуговування пацієнтів: потоки дорослого та дитячого населення розмежовані та скеровані у часі, збільшено фінансування, закуповується нове обладнання, тривають ремонтні роботи», — сказала головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги м. Павлоград Олена Дуднікова.

У 2012 році у Павлограді майже в 2 рази збільшено фінансування на одне відвідування амбулаторій, що дозволило забезпечити безкоштовне діагностичне обстеження прикріпленого населення. Крім того, на 54% збільшено видатки на лікування пільгових категорій населення: з 975 тис грн у 2011 році до 1 млн 65 тис у 2012 році.
З метою покращення матеріально-технічної бази амбулаторій за шість місяців поточного року придбано обладнання та автотранспорту на суму 384 тис грн, у тому числі: гемолітичний аналізатор, лабораторне обладнання, сучасне гінекологічне крісло, 12 комп’ютерів, медичні меблі, холодильне обладнання та ін.
«Завдяки покращенню технічного стану автопарку Центру, ми маємо можливість більш оперативно надавати невідкладну допомогу населенню вдома, обслуговування хворих на цукровий діабет та хронічний больовий синдром. Скоротився час, за який  дільничні лікарі  дістаються до віддалених дільниць обслуговування населення», — сказала Олена Дуднікова.
Для забезпечення комфортного перебування пацієнтів, в амбулаторіях загальної практики тривають ремонтні роботи. На ці цілі з обласного бюджету виділено 300 тис грн, з місцевого – 291 тис грн. Станом на 1 липня вже замінено 27 дверних блоків та лінолеум в кабінетах, встановлено 19 пластикових вікон, 4 водонагрівачі, триває заміна сантехніки.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • У Павлограді відзначили учасників та переможців міського фестивалю студентської творчості «Незламна весна»
  • Про скасування дозволу розміщення зовнішньої реклами у місті ФОП Добродькіній Г.В.
  • Дотритмання простих правил рятують життя!
  • Управління соціального захисту населення інформує
  • Відбулося засідання виконкому
  • Закінчився ІІІ етап змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011704-a
  • Реконструкція трубопроводу водопостачання вул. Озерна в м. Павлоград». Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011724-a
  • У бою за Україну загинув наш земляк Духовенко Микола
  • Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області на захисті тих, хто працює
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Оголошення про вакантну посаду
  • Житлово-комунальні послуги: право користуватися пільгами для ветеранів війни
  • Протокол № 2 засідання Ради з питань ВПО
  • Вітаємо нашого земляка з перемогою