Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

У павлоградських лікарнях вдвічі збільшилось фінансування на медикаменти та у три рази на харчування

Апрель 17th, 2012 Новини Вывести на печать

12 квітня у Павлоградській міській лікарні № 4 відбулося обговорення медичної реформи. На зустрічі були присутні медичні працівники, пацієнти, депутати обласної та міської рад,  представники громадських організацій.
«Ми дуже чекали перших результатів медичної реформи. Тепер результати говорять самі за себе. У 2012 році у порівнянні з минулим роком у два рази збільшилось фінансування на забезпечення медикаментами та у три рази на харчування для пацієнтів лікарні. Це ті зміни, які вже відчули на собі пацієнти. У нас, медиків, з’явилась реальна можливість підвищити якість медичного обслуговування. Сьогодні це найголовніше» — сказала головний лікар Павлоградської міської лікарні №4 Марина Костюкова.
Те, що лікування покращилося, підтверджують самі пацієнти. Працівник шахти «Тернівка» Микола Кирилов зазначив: «7 квітня мене направили до Павлоградської міської лікарні №4. Тут мені відразу надали медичну допомогу, поклали у комфортну палату. Я спілкувався з іншими пацієнтами, які лікувались тут ще до медичної реформи. Різниця дуже суттєва. Я отримую повноцінне харчування. Особливо хочу відзначити турботливе ставлення медичного персоналу. Все це зрозуміло, адже тепер у медичних працівників з’явилась можливість надавати якісну медичну допомогу».
В рамках модернізації охорони здоров’я у 2,5 рази збільшено фінансування первинної ланки медицини (сімейні лікарі, терапевти, педіатри, акушер-гінекологи) у порівнянні з минулим роком. З’явились умови для здійснення профілактики та своєчасної діагностики захворювань. Завдяки проведенню за бюджетні кошти тромболізісу (введення пацієнтам високовартісного препарату, який зменшує ризик розвитку інфаркту-міокарда) у першому кварталі 2012 року летальність однієї з найпоширеніших хвороб регіону – гострого інфаркту-міокарду зменшилась у три рази.
Під час зустрічі пацієнтів найбільше цікавило питання: у якому режимі після модернізації працюватиме Павлоградська міська лікарня №1. Для розмежування різних потоків пацієнтів, а саме дитячої поліклініки, шкірно-венерологічного та наркологічного відділень, у цьому медичному закладі зробили окремі входи, наразі у приміщенні тривають ремонтні роботи.
«Процес модернізації охорони здоров’я — це не тільки збільшення фінансування на забезпечення медикаментами та харчуванням пацієнтів лікарні. Це створення ефективного маршруту пацієнта від діагностики до комплексного лікування. Усі наші кроки ми обговорюємо з представниками медичної галузі, пацієнтами, громадськими організаціями, долучаємо органи влади» — сказала Валентина Гінзбург.

Заступник голови обласної ради, член ради Павлоградської міської організації Партії регіонів Адамський А.П. звернув увагу присутніх на конструктивний підхід до процесу модернізації медичної галузі: «Ведеться публічний діалог з усіма сторонами процесу. Якщо суспільство підтримує ці зміни, тоді виникає надійна основа для реалізації медичної реформи, головною метою якої є підвищення якості медичних послуг, покращення здоров’я наших громадян.»
У рамках модернізації охорони здоров’я у Павлограді триває оснащення станцій швидкої допомоги новими автомобілями та обладнанням. Також у місті впроваджується програма місцевих стимулів, яка передбачає доплати сімейним лікарям з міського бюджету, забезпечення працівників медичної галузі житлом, мобільним зв’язком та проїзними квитками.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • У Павлограді відзначили переможців міського конкурсу «Тендітний подих Землі»
  • Покладання квітів з нагоди 38 річниці аварії на Чорнобильській АЕС
  • Шановні земляки!
  • У Павлограді відзначили учасників та переможців міського фестивалю студентської творчості «Незламна весна»
  • Про скасування дозволу розміщення зовнішньої реклами у місті ФОП Добродькіній Г.В.
  • Дотритмання простих правил рятують життя!
  • Управління соціального захисту населення інформує
  • Відбулося засідання виконкому
  • Закінчився ІІІ етап змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011704-a
  • Реконструкція трубопроводу водопостачання вул. Озерна в м. Павлоград». Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011724-a
  • У бою за Україну загинув наш земляк Духовенко Микола
  • Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області на захисті тих, хто працює
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Оголошення про вакантну посаду