Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Март 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Фев    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Корисна інформація

У рамках проекту «Родина для дитини» у Павлограді відкрито новий дитячий будинок сімейного типу

Февраль 27th, 2012 Новини Вывести на печать

Губернатор Олександр Вілкул разом із Уповноваженим Президента України з прав дитини Юрієм Павленко та директором благодійного фонду «Розвиток України» Анатолієм Заболотним відкрили дитячий будинок сімейного типу родини Шестухів у Павлограді.

 

 

В урочистостях узяв участь генеральний директор ПАТ «ДПЕК Павлоградвугілля», депутат обласної ради від Партії регіонів Артур Мартовицький та Павлоградський міський голова Іван Метелиця. Гості привітали сім’ю Шестухів з новосіллям та подарували холодильник, телевізор, ноутбук і кухонну техніку.

«На Дніпропетровщині спільно з благодійним фондом «Розвиток України» реалізується комплексний проект розвитку форм сімейного виховання «Родина для дитини». Головна мета цього проекту – забезпечити реалізацію права кожної дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, на виховання в сімейному оточенні. Одним із ефективних шляхів вирішення питання сирітства в регіоні є розвиток дитячих будинків сімейного типу (ДБСТ). З метою стимулювання створення ДБСТ минулого року придбано 4 будинки для створення дитячих будинків сімейного типу. У цьому році планується придбати ще 10 будинків», — сказав Олександр Вілкул.


Новий двоповерховий будинок Марини та Сергія Шестухів складається з 6 кімнат зі всіма зручностями. Серед них: 4 спальних кімнати, кімната для навчання, гостьова кімната, кухня, ванна кімната та два санвузли. Дитячий будинок забезпечений сучасними меблями та обладнанням.

На дворі біля будинку знаходиться присадибне господарство, город, а також квітник і ставок.

У сім’ї Шестухів виховується 8 дітей віком від 8 до 15 років (4 хлопчики та 4 дівчинки). Діти навчаються в Павлоградській загальноосвітній середній школі №14.

У позашкільний час вони відвідують ізостудію, спортивні секції, танцювальний гурток та гурток народних промислів. Діти є неодноразовими переможцями обласних фестивалів та олімпіад.

Довідка:
Наразі на Дніпропетровщині функціонує 59 дитячих будинків сімейного типу і 293 прийомних сімей, в яких виховуються 936 дітей.
Упродовж 2011 року та січня 2012 року створено 20 дитячих будинків сімейного типу і 72 прийомні сім’ї, до яких влаштовано 270 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.
У 2011 році у сімейні форми виховання влаштовано 494 дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування з інтернатів області.
Олександр Вілкул поставив завдання керівникам міст та районів області протягом п’яти років влаштовувати щорічно близько 20% вихованців інтернатів – це близько 400 дітей – в сімейні форми виховання та усиновлення. Таким чином, протягом п’яти років це питання буде вирішено.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • До уваги осіб з інвалідністю!
  • Допомога нашим захисникам
  • Виконком від 27.03.2024 р.
  • Покос трави на території міста Павлограда
  • Акутальні грантові пропозиції
  • До уваги суб’єктів господарювання
  • АНАЛІЗ РЕГУЛЯТОРНОГО ВПЛИВУ
  • Про затвердження обґрунтування підстави здійснення закупівлі
  • Шановні павлоградці!
  • Переваги офіційного працевлаштування для роботодавців
  • Громадські обговорення щодо перейменування об’єктів топонімії міста Павлоград
  • Підтримка від ЮНІСЕФ для підприємств міста
  • Шановні нацгвардійці та ветерани!
  • Про затвердження Порядку проведення інвестиційних конкурсів для будівництва, реконструкції, реставрації тощо об’єктів житлового та нежитлового призначення, незавершеного будівництва, інженерно-транспортної інфраструктури міста Павлоград
  • Оголошується конкурс бізнес-проєктів для надання гранту з міського бюджету на підтримку молодіжного підприємництва