Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

НОВИНИ ДНІПРОПЕТРОВЩИНИ

Февраль 2nd, 2012 Новини Вывести на печать

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул відкрив на базі закладу «Криворізька міська лікарня №11» сучасне радонове відділення.

Реконструйоване під керівництвом Олександра Вілкула радонове відділення у криворізькій міській лікарні №11 стане провідним центром радонової терапії в Україні. Отримати високоякісні медичні послуги зможуть мешканці Кривого Рогу, Дніпропетровщини та всієї України.
На території закладу «Криворізька міська лікарня №11» знаходиться унікальне родовище радонової води. В Україні таких родовищ лише два: у м. Хмільник (Вінницька область) та у Кривому Розі. З 1970 року в криворізькій лікарні №11 впроваджено лікування радоновими водами. Вміст радону у воді, що добувається зі свердловини глибиною 164 метри, дозволяє готувати цілющі водяні ванни для лікування десятків захворювань опорно-рухової системи, наслідків травм та професійних захворювань, уражень нервової системи, шкіри, хвороб жіночих статевих органів. Через незадовільний санітарно-технічний стан будівель та приміщень у 2008 року радонове відділення було закрито. Тисячі пацієнтів втратили змогу отримувати лікування.
У 2011 році за ініціативи голови облдержадміністрації Олександра Вілкула з державного бюджету були виділені кошти на капітальний ремонт радонового відділення лікарні. Наразі в лікарні встановлено 14 сучасних бальнеологічних ванн: 9 загальних, 1 для рук, 1 для ніг, 1 для рук та ніг, 2 сидячих, одна з яких розрахована на людей з обмеженими фізичними можливостями. Також було проведено капітальний ремонт 2-поверхового приміщення загальною площею 874 квадратних метри, замінено системи тепло- та водопостачання, проведені роботи з благоустрою. Кошторисна вартість монтажно-будівельних робіт — 6,8 млн. грн, на закупівлю бальнеологічних ванн було виділено 620 тис. грн., на закупівлю меблів та оргтехніки — 415 тис. грн.
«Ми відновили можливість лікування тисячам людей з Дніпропетровщини та всієї України. Родовище радонової води, що розташоване безпосередньо на території Криворізької міської лікарні №11, має унікальні цілющі властивості. В оновленому відділенні зможуть приймати ванни до 300 пацієнтів на день, що вдвічі більше, ніж у минулі роки. Створення ланцюга «діагностика-лікування-реабілітація» є важливим елементом ефективної медичної системи, яка створена на Дніпропетровщині на виконання завдання нашого Президента Віктора Януковича», — сказав під час відкриття радонового відділення голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул.
Спостереження за хворими, що до 2008 року лікувалися в радоновому відділенні Криворізької міської лікарні №11, свідчать про високу ефективність лікування водами з Криворізького родовища. Лікування радоновими водами зарекомендувало себе як ефективний, а інколи навіть єдиний, метод лікування захворювань суглобів, кісток та м’язів, ендокринних залоз, хребта, периферичної нервової системи, ревматизму, судинних захворювань, артритів та поліартритів тощо.
У 2010-2011 роках спеціалісти Українського науково-дослідного інституту медичної реабілітації та курортології проводили дослідження радонової води з криворізького родовища. Вони дійшли висновку, що радонова вода з криворізького джерела повністю відповідає стандартам якості та ефективності. На основі висновків експертів Міністерство охорони здоров’я України видало закладу «Криворізька міська лікарня №11» ліцензію на право лікування хворих радоновими водами.
Після відкриття радонового відділення, тут зможуть лікуватися не лише мешканці Кривого Рогу та Дніпропетровщини, але й інших областей. Громадяни України будуть лікуватися у радоновому відділенні безкоштовно за направленням лікаря. У майбутньому на території лікарні планується будівництво готелю для приїжджих пацієнтів. Також заплановано відкриття фітобару, де пацієнти зможуть приймати лікувальні чаї та коктейлі.
Наразі в Україні радонові ванни користуються все більшим попитом, тому відкриття радонового відділення у Кривому розі дозволить обслуговувати ще більше хворих, які потребують особливого лікування у цілющих водах.
Довідка:
Міська лікарня № 11 заснована у червні 1995 року. Це багатопрофільний лікувально-профілактичний заклад другого рівня надання медичної допомоги на 230 ліжок. До складу лікарні входять терапевтичне, неврологічне, травматологічне, хірургічне, алергологічне, педіатричне, радонове відділення, відділення анестезіології та інтенсивної терапії та відділення відновного лікування.

За підтримки Олександра Вілкула Кривий Ріг отримав нові трамваї, які дозволять зекономити до 40 % електроенергії

За підтримки голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олександра Вілкула Кривий Ріг отримав ще три нові вагони швидкісного трамваю. Реконструйовані вагони дозволять до 40 % скоротити споживання електроенергії, знизити рівень шуму та вібрації під час руху, зменшити знос контактного проводу, значно покращити умови перевезення пасажирів. Вартість реконструкції становить близько 6 млн грн.

На сьогодні за підтримки губернатора Олександра Вілкула модернізовано вже третину рухомого складу (23 вагони) швидкісного трамваю в Кривому Розі, що значно покращило якість та безпеку перевезення пасажирів.
«Підтримка та розвиток електротранспорту на Дніпропетровщині – це, в першу чергу, покращення якості пасажирських перевезень, екологічної ситуації в регіоні та значна економія енергоресурсів. Обласна влада приділяє особливу увагу розвитку цієї галузі інфраструктури. У рамках програми розвитку міського електротранспорту Дніпропетровської області системно відновлюється технічний ресурс та модернізується існуючий парк рухомого складу трамваїв», — сказав Олександр Вілкул.
На всіх реконструйованих трамвайних вагонах встановлена сучасна система транзитно-імпульсного управління тяговими двигунами типу «ТВ-Прогрес». У порівнянні з системою реостатного регулювання, що використовувалися раніше, система «ТВ-Прогрес» має істотні переваги.
Реконструйовані трамваї з новою системою споживають електроенергії на 40% менше. Економія досягається за рахунок повернення електроенергії назад до електромережі під час гальмування трамваю.
На вагонах встановлені спеціальні прилади, які підвищують надійність зняття струму і зменшують знос контактного проводу.
Завдяки впровадженню нових технологій трамвай плавно набиратиме швидкість і плавно гальмуватиме. Також для створення комфортних умов при перевезенні пасажирів у салоні вагонів встановлені сучасні напівм’які пасажирські сидіння з удосконаленим кріпленням до полу.
Секції трамвайного вагону типу K3R-N об’єднані в один спарений трамвайний вагон за допомогою гнучких з’єднань.
Економія на витрати на електроенергію, на обслуговування та ремонт від реконструкції одного трамвайного вагону типу Т-3 складає 150,0 тис на рік.

Олександр Вілкул: «Дніпропетровськ отримає перший сучасний оздоровчий комплекс для дітей та дорослих»

У міської ради Дніпропетровська не існує жодного власного оздоровчого комплексу, в якому жителі міста мали змогу оздоровлятися та лікуватися. За ініціативи губернатора Олександра Вілкула обласна влада передає безкоштовно на баланс Дніпропетровська оздоровчий комплекс для дітей та дорослих.
Завдяки цьому місто матиме можливість оздоровлювати жителів пільгових категорій, зокрема, дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, пенсіонерів, інвалідів, чорнобильців, афганців.
«Дніпропетровськ отримає перший сучасний оздоровчий комплекс для дітей та дорослих. Він розташований в екологічно чистому місті на березі річки Самара в селі Орлівщина Новомосковського району. Це майже 8 гектарів землі з власним берегом. В оздоровчому комплексі дорослі та діти зможуть проходити комплексні курси профілактичних та лікувальних процедур, що сприятиме покращенню стану їх здоров’я», – сказав Олександр Вілкул на сесії обласної ради.
З радянських часів це був Новомосковський дитячий санаторій «Дружба». Наразі, будівельні та ремонтні роботи за кошти обласного бюджету з реконструкції комплексу виконані вже на 50%. Оздоровчий комплекс для дітей та дорослих буде працювати цілий рік. Комплекс має окремі приміщення спального корпусу, гуртожитку персоналу та соціальних працівників, їдальні, навчальних, лікувального та адміністративного корпусів. Зокрема, у лікувальному корпусі передбачені аптека, фізіотерапевтичний, процедурний та стоматологічний кабінети. На території закладу відремонтований критий навіс для спортивних ігор.
Оскільки роботи зроблені та існує потреба в такому комплексі для Дніпропетровська губернатор поставив завдання передати його місту Дніпропетровську для того щоб вирішувати значущі питання щодо оздоровлення дітей, пенсіонерів, чорнобильців, афганців та інших людей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.
На Дніпропетровщині під керівництвом Олександра Вілкула ведеться системна робота щодо оздоровлення населення. Свого часу комплекс розглядався як можливе місце для створення закладу лікування та оздоровлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Проте в області зараз такий комплекс вже створюється на базі дитячого табору ім. Олександра Матросова. Він працюватиме цілий рік та прийматиме 200 дітей на місяць. Відкриття цього центру оздоровлення планується 1 червня 2012 року.

Олександр Вілкул: «Дніпропетровщина впевнено почала 2012 рік – рік свого 80-річного ювілею»
Про це голова облдержадміністрації Олександр Вілкул сказав під час виступу на черговій сесії облради.
«Чітке виконання обласного бюджету та показників державного бюджету в 2011 році дозволило регіону досягти вагомих результатів у соціально-економічному розвитку і закласти потужну основу для подальшого поступального руху вперед у 2012 році», — сказав губернатор.
Головними досягненнями бюджетного процесу минулого року Олександр Вілкул вважає зростання доходів загального та спеціального фондів обласного бюджету. У порівнянні з 2010 роком вони зросли майже на 260 млн грн або на 14,5% і склали понад 2 млрд грн. При цьому надходження податку з доходів фізичних осіб по області зросли майже на 200 млн грн або на 18% і склали майже 1,3 млрд грн.
«Зростання доходів бюджету — ознака того, що в області створено сприятливий бізнес-клімат для ефективної роботи реального сектора економіки і залучення в нього інвестицій.
Дніпропетровщина впевнено увійшла в 2012 рік. Вже 13 січня цього року був повністю завершений процес затвердження місцевих бюджетів області. Всі 389 бюджетів були прийняті вчасно.
«Зараз основна увага обласної та місцевої влади в бюджетному процесі має приділятися питанню чіткого виконання обласного та місцевих бюджетів. Це кредо роботи обласної влади, яке дозволяє ефективно планувати, управляти та втілювати в життя проекти та заходи в рамках Комплексної стратегії розвитку регіону та Програми реформ нашого Президента», — наголосив губернатор.
Він підкреслив, що наразі перед органами виконавчої влади та місцевого самоврядування області стоїть завдання максимально ефективно і максимально безаварійно пройти період сильних морозів. В області розгорнуто роботу 126 стаціонарних та 32 мобільних пунктів обігріву населення. З 26 січня через пункти обігріву на Дніпропетровщині пройшли і отримали медичну і психологічну допомогу понад 6 тис осіб, в першу чергу соціально незахищених груп населення, у тому числі й бездомних. При облдержадміністрації створено обласний штаб, а у всіх містах і районах області створені і працюють 35 місцевих штабів.
«Наше завдання – забезпечити належну роботу об’єктів життєзабезпечення населення: котельних, водопроводів, газопроводів, а також тепло-, водо-газо-і електромереж», — сказав Олександр Вілкул.
Модернізація об’єктів ЖКГ і впровадження енергоефективних технологій на котельнях та підприємствах теплової енергетики області є пріоритетом Комплексної стратегії розвитку регіону. Тож на сесії облради з ініціативи губернатора було прийнято рішення про модернізацію системи опалення обласної лікарні імені Мечникова та переведення її на альтернативне паливо (вартість проекту понад 2 млн грн). Також облрада ухвалила рішення про модернізацію ще чотирьох котельних у місті Дніпропетровську (на загальну суму 1 млн грн).
За програмою розвитку театрів області до категорій, які можуть безкоштовно відвідувати театральні вистави, а це школярі, студенти і держслужбовці, відсьогодні додано й ветеранів Великої Вітчизняної війни.
Також у рамках регіональної програми розвитку територій заповідного фонду за ініціативи губернатора рішенням облради відсьогодні створено ще 7 ландшафтних заказників загальною площею майже 6,5 тис гектарів. Торік таких заказників було створено 17. Таким чином, відтепер загальна площа заповідного фонду області становитиме 75 тис га.
Олександр Вілкул привітав депутатів облради та всіх жителів області з місяцем лютим – тим місяцем, коли Дніпропетровщині виповнюється 80 років.
У ці дні по всіх містах і районах пройдуть масштабні святкові заходи. Як офіційного характеру, так і культурно-розважального. Зокрема, для молоді з ініціативи Олександра Вілкула заплановано провести великий концерт юних талантів Дніпропетровщини, які стали переможцями в таких загальнонаціональних проектах як «Х-Фактор», «Майданс», «Україна має талант», «Голос країни», «Фабрика зірок» та інших.

Олександр Вілкул: «У 2011 році на Дніпропетровщині на 42% знизився показник загибелі дітей під час надзвичайних ситуацій»
У 2011 році на Дніпропетровщині на 42% зменшилася кількість надзвичайних ситуацій. Настільки ж знизився показник загибелі дітей під час надзвичайних ситуацій. Зокрема, у порівнянні з 2010 роком кількість надзвичайних ситуацій в області скоротилася з 17 до 10, а інших надзвичайних випадків – з 16 тис 347 до 15 тис 749.
Про це повідомив голова облдержадміністрації Олександр Вілкул під час зборів керівного складу цивільного захисту області щодо підбиття підсумків роботи у сфері цивільного захисту в 2011 році та визначення основних завдань у сфері цивільного захисту на 2012 рік.
«Попередження та ліквідація надзвичайних ситуацій завжди перебуває на особливому контролі обласної влади. Щороку ми технічно посилюємо рятувальні загони – закуповуємо нове обладнання, впроваджуємо новітні сучасні технології. Завдяки цьому в області вдалося на 15% знизити показники загибелі людей, у тому числі на 42% — дітей, під час надзвичайних ситуацій», – сказав Олександр Вілкул.
Торік з обласного бюджету в рамках регіональної цільової соціальної програми розвитку цивільного захисту в Дніпропетровській області на 2011 – 2015 роки виділено 1 млн грн. За ці кошти головне управління МНС у Дніпропетровській області закупило для роботи рятувальних підрозділів 5 мотопомп, дизельний генератор, 2 комплекти гідравлічного інструменту, 2 освітлювальні вежі, 9 апаратів на системному повітрі, 16 бензопил, 8 пожежних рукавів, 30 автомобільних радіостанцій. Також для оперативної доставки до місця надзвичайної ситуації (пожежі) особового складу, аварійно-рятувальних інструментів, речовин для гасіння пожеж закуплені п’ять автомобілів пожежної першої допомоги АППД-2(3310) 274.
Використання в роботі цих технічних засобів на 12% підвищило рівень ефективності аварійно-рятувальних робіт при пожежах та надзвичайних ситуаціях, на 9% – рівень захисту життя та здоров’я рятувальників, на 12% – оперативність реагування на надзвичайні ситуації, на 7% – координацію дій при застосуванні техніки на лісових пожежах.

Олександр Вілкул: «У 2011 році від підтоплень було захищено 470 гектарів територій сільських районів Дніпропетровської області»

У 2011 році від підтоплень було захищено 470 га територій сільських районів Дніпропетровської області. Про це повідомив голова облдержадміністрації Олександр Вілкул під час зборів керівного складу цивільного захисту області щодо підбиття підсумків роботи у сфері цивільного захисту в 2011 році та визначення основних завдань у сфері цивільного захисту на 2012 рік.
«У минулому році ми ретельно контролювали ситуацію на водоймах області – проводили спеціальний моніторинг. Це забезпечило безаварійний пропуск паводку та льодоходу, що дозволило уникнути підтоплень», – сказав Олександр Вілкул.
Масштабний обсяг робіт було виконано торік на водоймах області. Зокрема, розчищено 15,2 км русел річок Стара Саксагань у Кривому Розі, Вовча у Павлограді, Мокра Сура у Дніпропетровському районі, Кільчень і Богатенька в Новомосковському районі, балка Непхай в Юр’ївському районі.
Крім того, у регіоні було побудовано 8,8 км колекторно-дренажних мереж. Зокрема, у Криворізькому, Софіївському, Криничанському, Магдалинівському, Петропавлівському та Верхньодніпровському районах. А в селищі Підгородньому Дніпропетровського району побудовано майже 1,5 км системи водовідведення.

В Дніпропетровській області немає епідемії кору
В Дніпропетровській області станом на 2 лютого 2012 року лабораторно підтверджено лише 3 випадки захворювання на кір у дорослих (мешканці м. Кривий Ріг), про це заявила завідуюча епідеміологічним відділом Дніпропетровської СЕС Людмила Гриценко. Вона підкреслила, що ці випадки не свідчать про наближення епідемії в нашу область.
Спеціалісти запевняють, що Дніпропетровська область достатньо забезпечена комбінованою вакциною проти кору. Цих запасів повністю вистачає для планової вакцинації дітей до 18 років (щеплення відбувається за державний кошт).
Лікарі радять в будь-яких випадках підозри на хворобу звертатись до сімейного лікаря.

Довідка
Симптоми кору схожі на звичайне ГРВІ: слабкість, головний біль, зниження апетиту, зниження артеріального тиску та ін. Характерною ознакою кору є висип.
Значний крок у імунопрофілактиці зроблено після об’єднання моно-препаратів проти кору, епідемічного паротиту і краснухи в комбіновану вакцину КПК, що було здійснено у 1971 році. В Україні цією вакциною користуються з 2000 року.
Необхідно завжди пам‘ятати, що при проведенні щеплень виникає мінімальний ризик розвитку післявакцинальної реакції або ускладнення, в порівнянні з тяжким перебігом інфекційної хвороби та ризиком виникнення ускладнень.

Олександр Вілкул: «На Дніпропетровщині впроваджуються системи моніторингу атмосферного повітря»
На Дніпропетровщині впроваджуються системи моніторингу атмосферного повітря. Перша така система вже встановлена в Дніпропетровську. Про це повідомив голова облдержадміністрації Олександр Вілкул під час зборів керівного складу цивільного захисту області щодо підведення підсумків роботи у сфері цивільного захисту в 2011 році та визначення основних завдань у сфері цивільного захисту на 2012 рік.
«У серпні 2011 року я дав доручення мерам міст з найбільшим екологічним навантаженням – Кривий Ріг, Дніпропетровськ, Дніпродзержинськ – встановити системи моніторингу атмосферного повітря. Ці системи працюють в автоматичному режимі, дані оновлюються кожні 20 хвилин», – сказав Олександр Вілкул.
До кінця 2012 року в обласному центрі запустять 6 систем моніторингу. У Кривому Розі в лютому запустять 2 установки, а до кінця 2012 року планують закупити ще 2. У Дніпродзержинську цього року змонтують 5 постів з охорони атмосферного повітря. Крім того, ще 2 пости відстежуватимуть радіоактивність.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • «Поточний ремонт дороги по вул. Богуна Івана в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-30-007078-a
  • Про скликання позачергової 51 сесії міської ради VІІІ скликання
  • Про приведення у відповідність вимогам Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії» об’єктів культурної спадщини
  • Порядок денний на травень 2024 р.
  • Про визначення місця дислокації пересувних тимчасових споруд для виставки-ярмарку виробів, зроблених власноруч
  • Про затвердження дислокації пересувних тимчасових споруд
  • Про перейменування об’єктів топонімії м. Павлограда
  • У бою за Україну загинув наш земляк Макаренко Владіслав
  • У бою за Україну загинув наш земляк Бондарєв Андрій
  • Запрошуємо на безкоштовні навчальні програми для ведення бізнесу
  • ПАВЛОГРАД ЗНОВУ СТАВ ПЕРЕМОЖЦЕМ КОНКУРСУ
  • До уваги випускників шкіл та коледжів!
  • Від отриманих у бою за Батьківщину поранень помер наш земляк Усякий Олег
  • Про надання матеріальної допомоги на вирішення соціально-побутових проблем
  • Про надання матеріальної допомоги на поховання