Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Вбережемо врожай від вогняної небезпеки

Июль 10th, 2014 Новини Вывести на печать

Вбережемо врожай від вогняної небезпеки

Жнива – напружена пора для хліборобів та найнебезпечніший період для виникнення пожеж на хлібних масивах, зернотоках, у місцях скиртування соломи, де достатньо однієї іскри, щоб сталось непоправне лихо.. У цей період найменша іскра від сільгоспмашини чи кинутий недопалок можуть призвести до масштабного загоряння. Два випадки загоряння стерні зафіксовано цього року в Криворізькому районі. Спекотна погода, сухі хліба, не завжди справні хлібозбиральні машини, часто людська недбалість та безвідповідальність створюють загрозливу обстановку для нового врожаю.
Гасіння пожежі у полі вимагає значних матеріальних засобів і людських ресурсів. Вогонь на відкритій території у безвітряну погоду може розповсюджуватися зі швидкістю 1 м/с, а у вітряну – до 10 м/с, водночас висота полум’я тут часто сягає 2 м.
Тому в цей напружений період аграріям, рятувальникам і всім громадянам необхідно об’єднати зусилля щоб не допустити виникнення пожеж на хлібних полях та в місцях зберігання врожаю і як наслідок – зберегти вирощений хліб до зернини.
Уникнути пожеж можна завдяки своєчасній підготовці сільгосппідприємств, у тому числі зерноскладів, елеваторів та хлібоприймальних підприємств, а також складів пально-мастильних матеріалів, отрутохімікатів та місць ремонту автотранспортної техніки до безпечної роботи під час збирання урожаю та подальшого його зберігання.
Водночас дотримання правил пожежної безпеки під час збирання врожаю – це обов’язок кожного громадянина. Необхідно пам’ятати, що випалювання стерні, сухої трави, поживних залишків соломи на полях може привести до пожеж на сусідніх полях, на територіях приватних домоволодінь, лісопосадках, відключень повітряних ліній електропередач. Дим, який виникає внаслідок горіння та тління, потрапляє до населених пунктів, що викликає масове незадоволення громадян, алергічні захворювання, завдається шкода навколишньому середовищу.
Нагадуємо Вам, що палити, розводити багаття, застосовувати відкрите полум’я на хлібних масивах та поблизу них, а також біля скирт соломи та сіна заборонено. Туристичні намети не можна ставити ближче 100 метрів від поля. Під час жнив не ходіть по перекритим тимчасовим дорогам та стежкам.
Зберегти вирощений урожай – це наш обов’язок.
Тому прохання до кожного: будьте обережні поблизу хлібних масивів, місць зберігання зерна та кормів. Зверніть увагу на дітей, щоб вони не залишались без нагляду дорослих.
Пам’ятайте: хліб – це наше багатство, а багатство добрий господар має зберегти, зібрати та примножити.

Відділ з питань надзвичайних ситуацій та
цивільного захисту населення
Павлоградської міської ради

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • У Павлограді відзначили переможців міського конкурсу «Тендітний подих Землі»
  • Покладання квітів з нагоди 38 річниці аварії на Чорнобильській АЕС
  • Шановні земляки!
  • У Павлограді відзначили учасників та переможців міського фестивалю студентської творчості «Незламна весна»
  • Про скасування дозволу розміщення зовнішньої реклами у місті ФОП Добродькіній Г.В.
  • Дотритмання простих правил рятують життя!
  • Управління соціального захисту населення інформує
  • Відбулося засідання виконкому
  • Закінчився ІІІ етап змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011704-a
  • Реконструкція трубопроводу водопостачання вул. Озерна в м. Павлоград». Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011724-a
  • У бою за Україну загинув наш земляк Духовенко Микола
  • Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області на захисті тих, хто працює
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Оголошення про вакантну посаду