Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Вчителі з великої літери

Март 6th, 2013 Новини Вывести на печать

З ледь відчутним весняним подихом приходить до нас чудове свято – 8 Березня. Цей день несе у світ ніжність і красу, адже усе найдорожче, що є у нашому житті – щастя, радість, надія, кохання- пов’язане з жінкою.
Учительство нашого міста – це переважно жінки. Чиїсь сестри, дружини, подруги. А для учнів шкіл та вихованців дитячих садочків і позашкільних навчальних закладів вони – другі мами. Ніжні, ласкаві, турботливі, мудрі. Їх більше тисячі. Серед педагогів Заслужений працівник освіти, 179 відмінників освіти, 127 вчителів-методистів, 118 старших вчителів, 20 вихователів-методистів.
Сьогодні вчити і виховувати дітей, напевно, складніше, ніж колись. Сутужніше стало життя, з’явилось багато нової інформації, техніки. Але незмінними залишаються людські цінності. Зростає роль Учителя. Професійна майстерність наших учителів, їх внутрішня культура та інтелігентність – запорука того, що із стін навчальних закладів виходять учні, підготовлені до життя у суспільстві.
Із глибокою вдячністю згадують випускники тих, хто дав їм ключі від усіх духовних багатств світу: Заслуженого вчителя України Архипову Г.О., лауреата педагогічної премії ім. Н. Крупської Орленко Л.Ф., вчителів-методистів Антонову Д.С. та Антонова П.Т., Бродську С.Н., Дорохову Р.Г., Голуб М.М., Бочарову Л.П., Мельникову Ю.М. і багато-багато інших.
Серед педагогів є навіть династії. Мабуть, не знайдеться у місті людей, які не знають династію Дубових, Комісарових, Вітер, Васильєвих. Від батьків до дітей та онуків передається любов до учительської професії, а берегинями цієї любові є, звичайно, вчителі-жінки.
Учитель сьогодні – це освічена, креативна Особистість, яка володіє новітніми технологіями, йде в ногу з часом. У педагогів-ветеранів достойна зміна. Не тільки в місті, але і в області відомі вчителі, які готують переможців обласних і Всеукраїнських олімпіад, творчих інтелектуальних конкурсів: Цецхладзе М.Б., Осипчук Л.М., Бондарева Р.Г., Лях Л.В., Чумаченько С.Є., Дикса Л.О., Новикова Н.Д., Міщенко Л.І., Деркач О.М., Кабірова О.І. та ін.
А як нелегко бути сьогодні керівником! Наші жінки-керівники не тільки ведуть за собою колективи, але й уміють чарівно виглядіти. З ентузіазмом включились в експериментальну роботу Ващенко Л.Л., Пивоварова Ю.М., Пономаренко Н.А., Бондарева Р.Г., Еккерт О.В., Таран Л.В., Гузікова Л.В. Про результати роботи звітують на обласних, Всеукраїнських і міжнародних виставках «Педагогічні здобутки освітян Дніпропетровщини» та «Сучасні освітні заклади».
Наші керівники уміло поєднують роботу з громадською діяльністю. Повагою у місті користуються депутати Мехоношина Л.Г., Гриб Л.Є., Уманська Т.О., Кравченко Л.О., які на сесіях міської ради вирішують проблеми розвитку не тільки освіти, а й усього міста.
Підтвердженням професійної майстерності вчителя є участь в конкурсах «Учитель року». Переможцями цього конкурсу в різні роки були Солянікова М.П., Шевченко Г.В., Ковальова Н.А., Кірсанова Ю.Г., Лисенко В.В., Борисенко О.А., Степаненко Т.О. Вони довели, що педагоги Павлограда – одні із кращих в області.
Без павлоградських школярів не проходять свята в Дніпропетровську, Києві. А готують учасників чарівні, милі, творчі педагоги позашкільних навчальних закладів. Душу і серце вкладають вони в кожен танок чи пісню, то ж і маємо переможців обласних та Всеукраїнських конкурсів. Далеко за межами України знають нашу команду з черлідингу, яку готує тренер ДЮСШ Тимошевська Л.Є.
Дивлячись на дітей, розумієш: немає щасливішої долі, ніж доля Учителя. Це справді благородна місія – сьогодні працювати для майбутнього, сіяти зерна доброго, світлого, щоб зійшли вони в душах молодого покоління. А ще ніколи не забувати про свою особисту сім’ю, своїх власних дітей, завжди знаходити час для спілкування з ними. Це нелегко, але нашим Учителям вдається.
І в переддень жіночого свята хочеться всім жінкам-педагогам побажати і надалі залишатися такими ж милими і чарівними берегинями дитячих душ.

Начальник відділу освіти О.Б.Осипчук

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження