Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Ви вимушений переселенець??? Ця інформація для Вас!

Май 12th, 2015 Новини Вывести на печать

Ви вимушений переселенець???
Ця інформація для Вас!

Громадянам, які зареєстровані в АР Крим, Донецькій та Луганській областях, але вимушені тимчасово переїхати до м.Павлограда, необхідно звернутися за адресою: вул. К.Маркса, 47, каб.22 в управління праці та соціального захисту населення Павлоградської міської ради (надалі — Управління) для отримання довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.
Довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи з печаткою на зворотній стороні Павлоградського районного відділення Державної міграційної служби (вул. Повстання, 77а) є обов’язковою умовою для отримання пенсій та інших видів допомог, які отримували громадяни за місцем реєстрації.
Слід також зазначити, що довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи має термін дії 6 місяців, по закінченню якого необхідно продовжити в Управлінні за вищевказаною адресою.
З цією довідкою про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи є можливість оформлення в управлінні праці та соціального захисту населення Павлоградської міської ради щомісячної адресної допомоги особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України, для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг. Дана допомога виплачується не більше 6 місяців з моменту звернення.
ВАЖЛИВО! Згідно постанови Кабінету Міністрів України від 31.03.2015 р. № 212 «Про внесення змін до Порядку надання щомісячної адресної допомоги особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг» щомісячну адресну допомогу продовженно на наступний шестимісячний строк. Для призначення щомісячної адресної допомоги на наступний шестимісячний строк особам працездатного віку, яким виплата була припинена у зв’язку з відсутністю факту працевлаштування грошова допомога на наступний строк не призначається без довідки з місця роботи.
Розмір допомоги становить:
— для непрацездатних осіб (пенсіонери, діти) — 884 гривні на одну людину (члена сім’ї);
— для інвалідів — прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність (станом на сьогодні 949 гривень);
— для працездатних осіб — 442 гривні на одну людину (члена сім’ї).
Загальна сума допомоги на сім’ю розраховується як сума розмірів допомоги на кожного члена сім’ї і не може перевищувати 2400 гривень на місяць.
Якщо у складі сім’ї, якій призначено грошову допомогу, є особи працездатного віку (крім громадян, які доглядають за дітьми до досягнення ними трирічного віку; громадян, які доглядають за дітьми, що потребують догляду протягом часу, визначеного у медичному висновку лікарсько-консультативної комісії, але не більш як до досягнення ними шестирічного віку; громадян, які мають трьох і більше дітей віком до 16 років і доглядають за ними; громадян, які доглядають за інвалідами I групи або дітьми-інвалідами віком до 18 років, або інвалідами I чи II групи внаслідок психічного розладу, або особами, які досягли 80-річного віку; а також фізичних осіб, які надають соціальні послуги, та студентів денної форми навчання), які не працевлаштувалися, в тому числі за сприянням державної служби зайнятості, або перебувають в трудових відносинах з роботодавцями на тимчасово окупованій території України чи в районах проведення антитерористичної операції, але фактично не працюють, протягом двох місяців з дня призначення виплати грошової допомоги, її розмір для працездатних членів сім’ї на наступні два місяці зменшується на 50 відсотків, а на наступний період — припиняється.
Особи працездатного віку, яким призначено грошову допомогу, зобов’язані інформувати у триденний строк Управління про факт працевлаштування.
Слід пам’ятати, що уповноважені органи мають право здійснювати перевірки з відвідуванням фактичного місця проживання переселенців, зазначеного ними в заяві.
За більш детальною інформацією звертайтеся за телефоном:
(05632) 6-33-44.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження