Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Відбулося засідання виконкому.

Октябрь 27th, 2017 Новини Вывести на печать

Відповідно до плану   роботи  25 жовтня 2017р. відбулося чергове засідання виконкому. В роботі прийняли участь керівники  підприємств, установ  та організацій міста, відділів, управлінь міської ради, голови постійних депутатських комісій, груп  та фракцій, керівник Павлоградської місцевої прокуратури.

Для обговорення були винесені питання: “Про хід виконання “Міської програми розвитку культури та збереження об’єктів культурної спадщини                м. Павлограда на 2015 – 2020 роки”, “Про стан профілактики дитячих захворювань та медичної допомоги дитячому населенню”.

Начальник відділу культури Селіна В.М. у своїй  доповіді повідомила про роботу, яка проводиться в місті   з удосконалення діяльності закладів культури, підтримки аматорів народної творчості, розвитку творчих здібностей юних мешканців міста, зміцнення мистецько – театральних традицій, проведення культурно – мистецьких заходів, патріотичного виховання, а також забезпечення належного рівня збереження, охорони та впорядкування об’єктів культурної спадщини, розташованих на території м. Павлограда.

У 2017 році на фінансування галузі культури міським бюджетом передбачено кошти в сумі 25.9 млн. грн., що на 19% більше, ніж в 2016 році.

В нашому місті створюються умови для розвитку культурних і творчих ініціатив, виконується один з головних напрямків Програми – підтримка талантів, митців, творчих колективів.

Значна увага приділяється естетичному вихованню дітей та юнацтва.

Успішним кроком розвитку культури м. Павлограда стала участь закладів культури в конкурсах проектів, грантах,  які підтримують та сприяють розвитку культурно – освітньої діяльності.

Одним із актуальних та пріоритетних завдань є  забезпечення охорони культурної спадщини, посилення пам’яткоохоронної діяльності в місті, створення відповідних умов для збереження об’єктів культурної спадщини, пам’ятників історії та архітектури місцевого значення.

Проте, в галузі культури ще  залишаються  проблемні  питання, вирішення яких  залежить не тільки від фінансування з міського бюджету, а й від розвитку нових культурно – освітніх послуг та подальшої активної участі закладів культури, творчих особистостей у проектах та грантах, проведення профільних семінарів, майстер – класів, звітів, тощо.

 

Про стан профілактики дитячих захворювань та медичної допомоги дитячому населенню доповіла начальник відділу охорони здоров’я Герасименко О.О. Вона зазначила, що в місті проводиться певна робота з організації охорони здоров’я дитячого населення.  При виконкомі Павлоградської міської ради діє координаційна рада з питань охорони материнства та дитинства, яка вирішує питання надання допомоги дітям, забезпечення догляду за сім’ями, які опинились в складних життєвих обставинах.

Для поліпшення медичного обслуговування дитячого населення  затверджена та діє міська програма “Здоров’я  павлоградців на 2015 – 2019 роки”, якою передбачено придбання препаратів, лікувальних сумішей, відшкодування лікарських засобів по пільговим рецептам та інше.

Амбулаторна  медична  допомога максимально наближена до населення і надається дітям 9-ма амбулаторіями загальної практики сімейної медицини.        В медичній галузі міста впроваджуються нові технології та методики лікування.  Покращується надання медичної допомоги та санаторно – курортне лікування  дітей – інвалідів.

Активно проводиться робота з надання населенню необхідних знань у медичній сфері. Для цього працює кабінет профілактики та пропаганди медичних знань КЗ “ЦПМСД М. Павлограда”.

Велика увага приділяється оздоровленню дітей та підлітків. У 2017 році при запланованих 6850 дітей, оздоровленням і відпочинком  охоплено 7640. На ці цілі з міського бюджету виділено 519,5 тис. грн.

Але, незважаючи на профілактичні заходи проблемними  залишаються питання високого показника дитячого травматизму, порушення осанки у дітей шкільного віку, щорічне зростання кількості дітей з другою та третьою групами здоров’я через хронічну патологію,  функціональні відхилення. На це також впливає малорухливий спосіб життя сучасних дітей, безконтрольне використання гаджетів, характер та стан харчування, недостатній рівень відповідальності батьків за своїх дітей.

Після обговорення зазначених вище питань, прийняті відповідні рішення виконкому.

Крім цього, були розглянуті та прийняті рішення, внесені  структурними підрозділами міської ради.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Привітання міського голови Анатолія ВЕРШИНИ з Великоднем
  • Виконання бюджету Павлоградської міської територіальної громади за січень – квітень 2024 року
  • Оголошення закупівлі
  • Виконком від 01.05.2024 р.
  • Запрошуємо до участі у міському дитячому фотоконкурсі «Ми- українці!», присвяченому Міжнародному дню захисту дітей
  • У бою за Україну загинув наш земляк Гіда Анатолій
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Хуторська (від буд. № 54 до кінцевої зупинки автобусів) в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-30-008359-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Богуна Івана в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-30-007078-a
  • Про скликання позачергової 51 сесії міської ради VІІІ скликання
  • Про приведення у відповідність вимогам Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії» об’єктів культурної спадщини
  • Порядок денний на травень 2024 р.
  • Про визначення місця дислокації пересувних тимчасових споруд для виставки-ярмарку виробів, зроблених власноруч
  • Про затвердження дислокації пересувних тимчасових споруд
  • Про перейменування об’єктів топонімії м. Павлограда
  • У бою за Україну загинув наш земляк Макаренко Владіслав