Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Відділ охорони здоров’я підводив підсумки

Февраль 8th, 2013 Новини Вывести на печать

7 лютого 2013 року в Павлограді проведена нарада за підсумками роботи закладів охорони здоров’я у 2012 році. У роботі підсумкової наради взяли участь заступник міського голови Шуліка О.О., в.о.начальника відділу охорони здоров’я Павлоградської міської ради Кащеєва Є.І., головні лікарі лікувально-профілактичних закладів, головні позаштатні фахівці відділу охорони здоров’я, завідуючі структурними підрозділами закладів охорони здоров’я. Заступник міського голови Шуліка О.О., підсумовуючи роботу закладів охорони здоров’я, підкреслила, що минулий рік був першим і непростим роком роботи закладів охорони здоров’я в умовах реформування галузі. Професіоналізм та самовідданість фахівців та значна підтримка влади — це складові, які сприяли в покращенні надання медичної допомоги мешканцям нашого міста та регіону на належному рівні та підвищенні її якості й ефективності.

Про підсумки роботи галузі охорони здоров’я міста у 2012 році та пріоритетні напрямки діяльності на 2013 рік повідомила в.о. начальника відділу охорони здоров’я Кащеєва Є.І. З 1 грудня 2011 року в нашому місті почав діяти центр первинної медико-санітарної допомоги, звідки стартують всі «маршрути» пацієнтів. Центр об’єднав 5 амбулаторій, розташованих в різних районах міста. Найближчі 7 років медичні послуги населенню будуть надавати паралельно як дільничні, так і сімейні лікарі. Сьогодні у центрі працюють 10 сімейних лікарів та 17 медсестер загальної практики сімейної медицини, 7 лікарів отримують кваліфікацію «сімейний лікар».

З 1 січня 2012 року 5 лікувально-профілактичних закладів міста перейшли на фінансування з обласного бюджету. 4 заклади: міська лікарня №4, пологовий будинок, протитуберкульозний диспансер та станція швидкої медичної допомоги — вже працюють у рамках госпітального округу та надають медичну допомогу не тільки мешканцям міста, а й Павлоградського, Юріївського районів та міста Тернівка. Станція швидкої медичної допомоги також обслуговує населення Першотравенська, Покровського, Васильківського, Межівського та Петропавлівського районів.

Рішенням Павлоградської міської ради були виділені кошти на щомісячне грошове стимулювання лікарів первинної ланки , мобільний зв’язок та проїзні квитки для медичних працівників. Для центру первинної медико-санітарної допомоги було придбано устаткування на суму 781,2 тис. грн.. У міську лікарню №4 придбаний діагностичний сканер преміум-класу для обстеження судин головного мозку, серця, черевної порожнини, судин нижніх кінцівок, завдяки якому своєчасно діагностуються пороки серця у дорослих та дітей та інша серцево-судинна патологія.

У міській лікарні №4 відкрито діагностичний кабінет комп’ютерної томографії. Це дає можливість розширити обсяг консультативно-діагностичних послуг щодо раннього виявлення онкозахворювань, діагностики патології головного мозку, зокрема інсультів, крововиливів. Томограф здатний побачити найдрібніші пухлини будь-якого органу на самих ранніх стадіях, коли вона ще ніяк себе не проявляє. Він дозволяє не тільки ставити точний діагноз, але й ефективно лікувати пацієнтів.

За кошти обласного бюджету для ЦПМСД були придбані 5 легкових автомобілів та один – за кошти місцевого бюджету. Станція швидкої медичної допомоги отримала 12 нових санітарних автомобілів, укомплектованих сучасним обладнанням.

Згідно програми соціального партнерства з ВАТ «Павлоградвугілля» у 2013 році планується відкриття амбулаторії №6, придбання медичного обладнання для пологового будинку, міської лікарні №4 та центру первинної медико-санітарної допомоги.

Про роботу служб у минулому році та напрямки діяльності галузі охорони здоров’я у 2013 році повідомили міські фахівці відділу охорони здоров’я Павлоградської міської ради. Терапевтичну службу міста проаналізувала міський позаштатний фахівець з терапії Костюкова М.Г., хірургічну – міський позаштатний фахівець з хірургії Браславець В.М., педіатричну – міський позаштатний фахівець з сімейної медицини, педіатрії Дуднікова О.І., акушерсько-гінекологічну – міський позаштатний фахівець з акушерсько-гінекологічної допомоги Куцевол Н.О., фтизіатричну – міський позаштатний фахівець з фтизіатрії Антонюк Ю.В. Фахівці зупинились на основних показниках роботи та завданнях, які стоять перед службами у 2013 році та наступних роках в умовах реформування галузі.

Проблемними питаннями в галузі медицини міста залишаються: неукомплектованість лікарями, поліпшення матеріально-технічної бази закладів і гідна оплата праці медичних працівників.

Павлоградський міський центр здоров’я

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Закінчився ІІІ етап змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011704-a
  • Реконструкція трубопроводу водопостачання вул. Озерна в м. Павлоград». Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011724-a
  • У бою за Україну загинув наш земляк Духовенко Микола
  • Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області на захисті тих, хто працює
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Оголошення про вакантну посаду
  • Житлово-комунальні послуги: право користуватися пільгами для ветеранів війни
  • Протокол № 2 засідання Ради з питань ВПО
  • Вітаємо нашого земляка з перемогою
  • ПІДСУМКИ ПРОВЕДЕННЯ ДНІВ СТАЛОЇ ЕНЕРГІЇ В ПАВЛОГРАДІ
  • Путівник ветерана “Піксель”
  • ВИМОГИ ЗАКОНОДАВСТВА У СФЕРІ ЗАСТОСУВАННЯ ПЕСТИЦИДІВ ТА АГРОХІМІКАТІВ
  • Виконком від 17.04.2024 р.
  • Про передачу майна