Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Вірші Світличної та саксофон – це незабутньо!..

Апрель 22nd, 2014 Відділ культуриНовини Вывести на печать

Вірші Світличної та саксофон – це незабутньо!..

Знову буяє весна…Знову сади та вулиці нашого сонячного міста вкрилися духмяним абрикосовим цвітом. Непереборна сила життя, незважаючи ні на що, відроджує наші душі, пробуджує розум та серце відкритися назустріч любові, надії, радості!

IMG_0950
Дуже символічно, що саме цими днями ми відзначаємо 75-років з дня народження жінки-легенди, людини-епохи, літературної святині Придніпров’я – Ганни Павлівни Світличної! Квітневими днями з вірою у перемогу світла і добра ми йдемо до джерела мудрості, життєлюбства, сили духу та великого таланту…Йдемо, щоб вклонитися святому імені для кожного павлоградця, доторкнутися до чистого,справжнього, рідного…

IMG_0933
17 квітня на літературно-музичну імпрезу «Сто червнів у мені цвіло, сто скрипок у мені бриніло» з нагоди 75-річчя видатної поетеси у залі Центральної міської бібліотеки, яка з великою гордістю та глибокою шаною майже 20 років носить ім’я Ганни Світличної, зібралися шанувальники невмирущого таланту поетеси різного віку, професій та життєвого досвіду. Дехто захоплюється поезією Світличної усе своє свідоме життя, дехто вірші Ганни Павлівни почув нещодавно. Поєднує всіх одне: світоч поетичного дару Світличної не залишає байдужим жодну людину!

IMG_0907
З минулого століття до нас летіли життєлюбні рядки віршів Світличної, її ніжний, дзвінкий голос, як поетичне звернення до нащадків з закликом любити, берегти та пишатися рідною землею так щиро і завзято, як робила це вона. Всіх присутніх вразив запис віршу «Горлиці гудуть» у виконанні автора, який прозвучав на початку заходу.

IMG_0895
На честь Ганни Павлівни Світличної у виконанні учнів загальноосвітніх шкіл міста, учасників літературних клубів при бібліотеках “Майстерність і натхнення”,“Культурне єднання” та “Арт-толока”, артистів естрадного театру “Елен” та працівників закладів культури прозвучали під “живий” супровід її безсмертні рядки, музичні та поетичні присвяти її вдячних земляків-послідовників та шанувальників. Кожний номер насиченої програми складався з читання віршу та виконання музичної композиції. Присутніх вразили майстерність юних читців та музикантів-вихованців всіх 3-х музичних шкіл міста. Талановиті скрипалі, гітаристи, саксофоністи та вокалісти створили неповторну атмосферу занурення у неосяжний мир мистецтва.

IMG_0858
Синтез майстерності декламування та вправної чуттєвої гри на музичних інструментах глибоко вразив численних глядачів, які прийшли на імпрезу.
По закінченню заходу з високим емоційним піднесенням вони дякувати учасникам за їх виконавчий талант та любов до літературного слова, а працівникам бібліотеки та колективам ДМШ №1,2,3, культурно-дозвільницького центру «МИР» та Центра позашкільної роботи та валеологічного виховання дітей — за прекрасну організацію та проведення зустрічі.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • У Павлограді відзначили переможців міського конкурсу «Тендітний подих Землі»
  • Покладання квітів з нагоди 38 річниці аварії на Чорнобильській АЕС
  • Шановні земляки!
  • У Павлограді відзначили учасників та переможців міського фестивалю студентської творчості «Незламна весна»
  • Про скасування дозволу розміщення зовнішньої реклами у місті ФОП Добродькіній Г.В.
  • Дотритмання простих правил рятують життя!
  • Управління соціального захисту населення інформує
  • Відбулося засідання виконкому
  • Закінчився ІІІ етап змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011704-a
  • Реконструкція трубопроводу водопостачання вул. Озерна в м. Павлоград». Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011724-a
  • У бою за Україну загинув наш земляк Духовенко Микола
  • Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області на захисті тих, хто працює
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Оголошення про вакантну посаду