Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Всеукраїнський тиждень права в закладах освіти міста

Декабрь 17th, 2013 НовиниОсвіта Вывести на печать

З 1950 року 10 грудня відзначається як День прав людини. Указом Презедента України від 08.12.2008 року №1149 започатковано Всеукраїнський тиждень права щороку в тиждень, що включає 10 грудня – День прав людини, який відзначається в пам’ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.
З 09 по 13 грудня 2013 року в Україні проводився вже традиційний Всеукраїнський тиждень права, у якому активну участь взяли і школи нашого міста.
З метою надання правової освіти дітям, формування у них правової свідомості та культури всі навчальні заклади міста проводили різноманітні заходи, до участі в яких залучалися органи учнівського самоврядування, фахівці міжрайонного управління юстиції, служби у справах дітей, інших установ, депутати міської ради.
Тиждень розпочався 9 грудня проведенням Всеукраїнського уроку «Права людини». До цього уроку школи підготували тематичні газети, стіннівки, у бібліотеках — книжкові виставки літератури правового змісту.
Протягом тижня у закладах проходили різноманітні конкурси, ігри інформаційного, освітнього та виховного характеру на правову тематику; було організовано перегляд фільму «Торгівля людьми» та проведення правового тренінгу «Як не стати жертвою злочину». Спільно з працівниками міської служби та кримінальної міліції у справах дітей підлітки вели діалог «Якщо тобі немає 18».
У рамках тижня права пройшов міський турнір старшокласників «Знавці права». У І етапі перемогли команди ЗШ № 1,2, 5,9,20, у ІІ (фінальному) – команди ЗШ №5 та №9.
Тиждень права показав, що практично кожен учень знає, що серед основних його прав: право на життя, право на здоров’я, право на навчання, право на повагу до себе. Це невеликий перелік прав людей, встановлених законодавством України, які повинні забезпечуватися державою. Винні ж у порушенні таких прав несуть юридичну відповідальність.
Під час заходів наголошувалося, що основна мета держави – навчити людей, які в ній проживають, не тільки користуватися правами, але і дотримуватися правової поведінки у відносинах з іншими людьми, установами і так далі. І якщо дотримання поведінкових норм буде здійснюватися на найпочатковіших етапах, то менше буде допускатися правопорушень. Основна ж спрямованість держави – охорона прав людини, їх захист та неприпустимість порушень з боку інших осіб.
Наголошення на цих нормах набуває особливої актуальності під час подій, які зараз відбуваються в Україні, особливо в її столиці, місті Київі. Привернути увагу до цих подій, дати їм правову оцінку мали за мету заходи для старшокласників, які також проводилися у навчальних закладах в рамках тижня права.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • У Павлограді відзначили учасників та переможців міського фестивалю студентської творчості «Незламна весна»
  • Про скасування дозволу розміщення зовнішньої реклами у місті ФОП Добродькіній Г.В.
  • Дотритмання простих правил рятують життя!
  • Управління соціального захисту населення інформує
  • Відбулося засідання виконкому
  • Закінчився ІІІ етап змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011704-a
  • Реконструкція трубопроводу водопостачання вул. Озерна в м. Павлоград». Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011724-a
  • У бою за Україну загинув наш земляк Духовенко Микола
  • Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області на захисті тих, хто працює
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Оголошення про вакантну посаду
  • Житлово-комунальні послуги: право користуватися пільгами для ветеранів війни
  • Протокол № 2 засідання Ради з питань ВПО
  • Вітаємо нашого земляка з перемогою