Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Вся медична сфера Павлограда передається на фінансування Павлограду

Январь 19th, 2015 Новини Вывести на печать

Процес формування міського бюджету триває. Державний бюджет України передбачає передачу деяких державних функцій на місцевий рівень. А саме, вся медична сфера Павлограда передається на фінансування Павлограду. Але субвенція на отримання галузі з державного бюджету покриває лише 52 % видатків. Міська влада, медичні працівники, громадськість вкрай стурбовані цією ситуацією.

Міський голова Метелиця І.С. звернувся до Прем’єр-міністра України Яценюка А.П., Міністра фінансів України Яресько Н.І., Міністра охорони здоров’я Квіташвілі О., народних депутатів Украйни Павелка А.В. та Мартовицького А.В. з проханням втрутитись у вирішення цього питання.

Наводимо текст звернення.

У зв’язку із прийняттям Закону України «Про Державний бюджет України на 2015р.» до повноважень місцевих рад передано утримання лікарень вторинної ланки та державних закладів спеціалізованих медико-санітарних частин.
Мережа лікувальних закладів міста представлена закладами, два з яких фінансувалися до 01.01.2015 року з міського бюджету (КЗ «Павлоградський міський центр здоров’я», КЗ «Центр первинної медико-санітарної допомоги м. Павлограда»), два заклади фінансувалися з державного бюджету (ДЗ «СМСЧ №7» МОЗ України» та ДЗ «СМСЧ №15» МОЗ України») та чотири — з обласного бюджету (КЗ «Павлоградська міська лікарня №1» ДОР”, КЗ «Павлоградська міська лікарня №4» ДОР”, КЗ«Павлоградський пологовий будинок» ДОР”, КЗ «Павлоградська стоматологічна поліклініка» ДОР”). В 2014 році на їх фінансування було використано 129,2 млн. грн. Проект бюджету на 2015 рік по лікувальним закладам складає 137,8 млн. грн. (додаток додається).
Місту Павлоград на утримання цих закладів в цьому році передбачена субвенція з Державного бюджету у розмірі 71,8 млн. грн.
Враховуючи розмір медичної субвенції з Державного бюджету, лікувальні заклади міста Павлограда будуть профінансовані лише на 52% від загальної потреби на 2015 рік.
Крім того, необхідно зазначити, що у вересні 2014 року Міністерством фінансів України була доведена медична субвенція в розмірі 55,8 млн. грн. без урахування спеціалізованих медсанчастин. В грудні 2014 року доведена сума медичної субвенції вже з урахуванням фінансування спеціалізованих медичних частин у розмірі 70,7 млн. грн. Таким чином для забезпечення фінансування ДЗ «СМСЧ №7» МОЗ України» та ДЗ «СМСЧ №15» МОЗ України» виділені кошти з Державного бюджету в сумі 14,9 млн. грн., тоді як у 2014 році на фінансування зазначених закладів з Державного бюджету було витрачено 48,0 млн. грн. Доведена субвенція на фінансування спеціалізованих медсанчастин на 2015 рік складає 28% від потреби.
В цілому, на утримання лікувальних закладів м. Павлоград дефіцит бюджетних коштів на 2015 рік становить 66 млн. грн.
Така ситуація призведе до закриття медичних закладів, масове скорочення людей та, як результат цих дій, погіршення якості медичного обслуговування населення.
Виконавчий комітет Павлоградської міської ради просить Вас сприяти збільшенню розміру державної субвенції на утримання медичної сфери м. Павлограда або винайти можливість залишити спеціалізовані медико-санітарні частини м. Павлограда на фінансуванні Міністерства охорони здоров’я України.
Ситуація яка склалась в місті є вкрай напружена та неминуче приведе до соціального вибуху, та дискредитації реформи децентралізації влади.

Сподіваємось на позитивне вирішення питання.

З повагою
міський голова І.С. МЕТЕЛИЦЯ

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • У Павлограді відзначили переможців міського конкурсу «Тендітний подих Землі»
  • Покладання квітів з нагоди 38 річниці аварії на Чорнобильській АЕС
  • Шановні земляки!
  • У Павлограді відзначили учасників та переможців міського фестивалю студентської творчості «Незламна весна»
  • Про скасування дозволу розміщення зовнішньої реклами у місті ФОП Добродькіній Г.В.
  • Дотритмання простих правил рятують життя!
  • Управління соціального захисту населення інформує
  • Відбулося засідання виконкому
  • Закінчився ІІІ етап змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011704-a
  • Реконструкція трубопроводу водопостачання вул. Озерна в м. Павлоград». Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011724-a
  • У бою за Україну загинув наш земляк Духовенко Микола
  • Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області на захисті тих, хто працює
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Оголошення про вакантну посаду