Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Вже 10 років фестиваль «Мелодії шахтарської душі» збирає друзів!

Август 17th, 2015 Новини Вывести на печать

15-16 серпня у Павлограді пройшов Х (ювілейний) Відкритий фестиваль шахтарської пісні «Мелодії шахтарської душі».

У цьому році участь у Х Відкритому фестивалі шахтарської пісні взяли більше 150 учасників. Приїхали вокалісти з Красноармійська, Димитрова, Добропілля, Новомосковська, Харкова, Тернівки, Першотравенську, Павлоградського і Петропавлівського районів та навіть Луганська.

Головна мета фестивалю — мир та єдність України, популяризація шахтарської, авторської пісні, розвиток вокального мистецтва, спонукання та залучення людей шахтарської професії до вокального мистецтва і культурного життя.

Засновниками «Мелодій шахтарської душі» є ПАТ «ДТЕК Павлоградвугілля», Павлоградська міська рада, відділ культури Павлоградської міської ради, КБУ «Міський культурно-дозвільницький центр» та Дніпропетровська територіальна організація профспілок працівників вугільної промисловості.

Загалом за 10 років існування пісенного конкурсу на сцені фестивалю співали більше 5 000 талановитих учасників з різних міст, містечок і сіл України!

«Дуже символічна цифра «10» — саме стільки років виконується компанії ДТЕК і фестивалю, 10 млн тонн вугілля вже добули шахтарі до ювілею компанії!», — сказав на урочистому відкритті генеральний директор «ДТЕК Павлоградвугілля» Сергій Воронін.

Фестиваль має свій унікальний літопис: у 2006 році був написаний гімн фестивалю, у 2008 році на світ з’явилися аудіозбірки конкурсних пісень, у 2013 році — створено Прапор фестивалю. У цьому році народний вокальний дует «Весна» написав пісню, спеціально присвячену ювілею фестивалю «Мелодії шахтарської душі 2015».

На день відкриття у фойє міського культурно-дозвільницького центру були облаштовані: фотовиставка «10 миттєвостей фестивалю», виставка подарунків ювілейному фестивалю від конкурсантів (так звані «Символи фестивалю»), транслювалися відео фестивалю різних років. Символ фестивалю — цьогорічне ноу-хау. Кожен гість підійшов до виготовлення символу креативно та творчо.

«Фестиваль – це не просто конкурс, це зустріч друзів, яких об’єднує пісня. Це 10 років історії, яка об’єднала міста Західного Донбасу», — вважає Людмила Геймор, художній МКДЦ і методист по фестивальному руху.

У різних номінаціях фестивалю отримали перемогу 26 учасників. А саме:

  • Спеціальні призи від міського голови І. Метелиці — Вокальний дует «Отражение», Басов Антон
  • Спеціальний приз від компанії ДТЕК — Уставицька Наталя
  • Спеціальні призи від Народного депутата Артура Мартовицького: Курасов Дмитро, Дмітрієва Катерина, Малюкін Микола
  • Номінація «Символ фестивалю» — Українцев Юрій
  • Спеціальний приз від Дніпропетровської територіальної організації Профспілки працівників вугільної промисловості — народний аматорський колектив «Весна»
  • Спеціальні призи від Центру народної творчості «Дивокрай» Дніпропетровської обласної ради: Сокольвак Олег, Вільхова Галина, Бабанін Микола, Чепурна Ольга, Олеся Чайка, Янкін Дмитро. Також подарунок від «Дивокраю» отримала один із засновників фестивалю Олена Шуліка.
  • Номінація «Солісти-вокалісти»:

I МІСЦЕ Саприкін Роман

II МІСЦЕ Сергій Ворон

III МІСЦЕ Кравченко Вікторія

  • Номінація «Вокальні ансамблі»:

I МІСЦЕ Вокальне тріо «Моноліт»

II МІСЦЕ Вокальний ансамбль «Креатив»

III МІСЦЕ Богуславський народний хор ім. Сергія Кулика

  • Спеціальний приз до 10-річчя фестивалю — Вокальний дует «Вікторія»
  • Спеціальна номінація «Миру та єдності» ― Погорєлов Сергій
  • Спеціальна номінація «Ліга чемпіонів» — Пігоцький Володимир
  • Номінація «Прем’єр-ліга» — Катерина Хорольська, Даніїл Самондрос
  • Номінація «Символ фестивалю» — Старий Анатолій.

Прес-служба Міського культурно-дозвільницького центру

P1330795

P1330796

P1330845

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження