Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

«Я влюбился в запах краски»

Октябрь 5th, 2016 Новини Вывести на печать

Осінь… Чудова пора року. Вже 18 років поспіль в Україні саме у другу неділю жовтня святкують своє професійне свято творці художньої творчості –художники.
5 жовтня в Павлоградському історико-краєзнавчому музеї вже багато років саме напередодні дня художника проводяться заходи з цієї нагоди. Цей рік не став виключенням. Але кожного разу музейні працівники для художників роблять подарунки. Цього разу всіх художників від імені міського голови привітала і вручила подарунки директор музею, керівник Павлоградської міської громадської організації «Творче об’єднання «Кольори» Тетяна Ведмідь. Багато років роботи художників представляє музей в колективних або персональних виставках. Музей відкриває нові імена творчих особистостей, дає їм дорогу в прекрасне майбутнє. Великим попитом користуються виставки з інших міст та регіонів.
Для художників музей підготував сюрприз: представив персональну виставку художника Володимира Чорного з смт. Межова. Людина, яка не має художньої освіти, за 30 років творчого життя написав понад 4 тисячі картин!
Хто ж такий Володимир Чорний? Людина скромна, добра душею, завжди користується повагою й заслуженим авторитетом серед колег по роботі. Більшість меживчан навіть не підозрювали, яким талантом від Бога наділений цей простий, привітний чоловік.
Володимир Пантелейович любить музику, українську пісню, поезію. Був такий час коли він сам намагався писати, та невдовзі все це відійшло в минуле. Після відвідання виставки одного з дніпропетровських художників, Володимир у буквальному сенсі “захворів “ написанням картин. Бажання перейшло у справжню любов, захоплення, пристрасть. Все це відбувалося майже в тридцять років! Перші несміливі спроби писати олівцем, аквареллю підказали йому, що можна змінити життя, внести яскраві кольори в повсякденне життя. В середині 70-х років минулого століття Володимир пробує малювати. Першими були не полотна, а змальовки, виконані олівцем та аквареллю. Живопису Володимир Чорний ніде не вчився. Ніде було вчитися та й ніколи – робота, побут забирали весь час. Так і сталося, що першими вчителями стали Левітан, Шишкін, Айвазовський, Рєпін та інші класики українського та світового мистецтва. Копіюючи їх картини, зростала й майстерність молодого митця, та з’являвся власний індивідуальний творчий почерк художника. Володимир Пантелейович учасник та переможець багатьох виставок:
2008 рік перше місце у виставці “Примножемо славу Придніпров’я “ м.Дніпро.
Три роки підряд він показував свої картини,але кожного разу нові живописні твори, з 2010 по 2012 роки і був переможцем Міжрегіонального фестивалю майстрів народної творчості “ Павлоград збирає друзів“.
У цьому році Володимир Пантелейович знову приїхав на святкування дня міста Павлограда і на 10 –й, ювілейний фестиваль-ярмарок «Павлоград збирає друзів» і знову Володимир Пантелейович серед переможців: зайняв друге місце в конкурсі художників.
img_6044
В музеї В.Чорний представив 43 картини, це пейзажі місцевих краєвидів. Картину «Дорога в осінньому лісі» він подарував музею.
Про свого земляка дуже гарно відгукнулися межівчани: земляк, історик, краєзнавець, поет і друг- Бабець П.М., різьбяр О. Каверін. Дуже цікаві історії з життя свого чоловіка, розповіла дружина В. Чорного — Лариса Вікторівна. На свято також завітала ще одна художниця з смт. Межова — Тетяна Велика, її персональну виставку музей представляв у 2012 р.
Свято прикрасили музичні подарунки від Дитячих музичних шкіл №1,2,3.,О.Свищевої.
Колектив музею побажав усім художникам нашого краю доброго самопочуття і гарного настрою, успіхів у мистецтві. Нехай доля буде прихильною, даруючи радість життя, незрадливу удачу, вірних і надійних друзів, ще багато нових прекрасних полотнищ та багато прихильників творчості.
Виставка працюватиме протягом місяця. Бажаючі можуть завітати та насолодитися чудовими витворами мистецтва і придбати картини.

Сидорова Ангеліна,
провідний науковий співробітник музею

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • «Поточний ремонт дороги по вул. Хуторська (від буд. № 54 до кінцевої зупинки автобусів) в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-30-008359-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Богуна Івана в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-30-007078-a
  • Про скликання позачергової 51 сесії міської ради VІІІ скликання
  • Про приведення у відповідність вимогам Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії» об’єктів культурної спадщини
  • Порядок денний на травень 2024 р.
  • Про визначення місця дислокації пересувних тимчасових споруд для виставки-ярмарку виробів, зроблених власноруч
  • Про затвердження дислокації пересувних тимчасових споруд
  • Про перейменування об’єктів топонімії м. Павлограда
  • У бою за Україну загинув наш земляк Макаренко Владіслав
  • У бою за Україну загинув наш земляк Бондарєв Андрій
  • Запрошуємо на безкоштовні навчальні програми для ведення бізнесу
  • ПАВЛОГРАД ЗНОВУ СТАВ ПЕРЕМОЖЦЕМ КОНКУРСУ
  • До уваги випускників шкіл та коледжів!
  • Від отриманих у бою за Батьківщину поранень помер наш земляк Усякий Олег
  • Про надання матеріальної допомоги на вирішення соціально-побутових проблем