Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Як зберегти здоров’я мешканцям міста в період спекотної погоди

Август 2nd, 2012 НовиниОхорона Здоров'я Вывести на печать

2 серпня 2012 року в центрі первинної медико-санітарної допомоги м. Павлограда відбулася прес-конференція на тему «Як зберегти здоров’я мешканцям міста в період спекотної погоди». Головний лікар центру Олена Дуднікова та завідуюча амбулаторією №1 центру Галина Мацко надали інформацію представникам регіональних засобів масової інформації, як попередити тепловий та сонячний удари в період надвисоких температур повітря. Олена Іванівна звернулась до мешканців міста бути особливо уважними та обережними в цей період і порекомендувала не перебувати під палючим сонцем, в період з 11.00 до 16.00, без головних уборів, особливо слідкувати за дітьми, притримуватися питного режиму, використовуючи підкислену та підсолену воду, компоти, соки, трав’яні та фруктові відвари. В харчуванні повинні переважати фрукти та овочі. Бажано відмовитись від м’ясних та жирних страв. Особливо головний лікар наголосила на недопустимості зловживання алкогольними напоями, що може стати негативним фактором виникнення ускладнень серцево-судинних захворювань. О.І Дуднікова звернулась до мам новонароджених притримуватись правил грудного вигодовування для попередження кишкових інфекцій.

Галина Мацко звернулась до мешканців міста, які мають хронічні захворювання легенів, серцево-судинної системи особливо бути уважними до свого здоров’я в період спекотної погоди, приймати медичні препарати за призначенням лікаря. Для попередження тяжких ускладнень – інфарктів та інсультів, Галина Іванівна порадила хворим на гіпертонічну хворобу обов’язково контролювати артеріальний тиск, частіше звертатися за консультацією терапевта та фахівців сімейної медицини. Фахівці всіх амбулаторій та поліклінік СМСЧ-7 та СМСЧ-15 міста, запрошують павлоградців виміряти артеріальний тиск та отримати консультативну допомогу з 8.00 до 16.00 щодня. Також можна виміряти артеріальний тиск на центральному ринку міста, на селищі шахтобудівників (намет поблизу «КАПІ») та в міській лікарні №4. Учасники прес-конференції звернулися до населення не займатися самолікуванням та виконувати призначення лікарів.

Галина Іванівна нагадала, що в рамках реалізації Всеукраїнського пілотного проекту по впровадженню державного регулювання цін на лікарські засоби, створюється реєстр хворих на гіпертонію. Понад 19 тисяч павлоградців (а це 33% населення міста), які мають проблеми з підвищеним артеріальним тиском, уже з вересня зможуть отримувати ліки за рецептами фахівців в аптеках міста безкоштовно.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Путівник ветерана “Піксель”
  • ВИМОГИ ЗАКОНОДАВСТВА У СФЕРІ ЗАСТОСУВАННЯ ПЕСТИЦИДІВ ТА АГРОХІМІКАТІВ
  • Виконком від 17.04.2024 р.
  • ЛЕПТОСПІРОЗ – ОСОБЛИВО НЕБЕЗПЕЧНЕ ІНФЕКЦІЙНЕ ЗАХВОРЮВАННЯ
  • Про скасування рішення Павлоградської міської ради виконавчого комітету №252 від 23.03.2022
  • Шановні керівники підприємств сфери торгівлі, послуг та ресторанного господарства!
  • ПАВЛОГРАДСЬКИЙ РТЦК ТА СП запрошує на військову службу за КОНТРАКТОМ
  • ОБЕРЕЖНО! ПЕРІОД АКТИВНОСТІ КЛІЩІВ!
  • Гуманітарна допомога медичному закладу міста від Агентства США з міжнародного розвитку USAID
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Про затвердження Плану заходів щодо складання прогнозу бюджету Павлоградської міської територіальної громади на 2025-2027 роки
  • Виконком від 10.04.2024 р.
  • До уваги ветеранів, ветеранок та членів їхніх родин!
  • Запрацювала «Єдина ветеранська лінія»
  • Інформація про використання благодійних пожертв від фізичних та юридичних осіб за 1 квартал 2024р.