Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

З наступаючим 2013 роком та Різдвом Христовим!

Декабрь 28th, 2012 Новини Вывести на печать

Шановні павлоградці, дорогі мої земляки!

Від щирого серця вітаю вас
з наступаючим 2013 роком та Різдвом Христовим!

Новорічні та різдвяні дні — це час радісних зустрічей з рідними та друзями, час тепла і затишку родинного вогнища. Свята об’єднують людей загальним настроєм, спільними емоціями, надією. Адже всі мріють про здоров’я, благополуччя і щастя. Ми бажаємо жити в красивому, комфортному, сучасному місті. Рік, що минає, приніс нам багато різних подій — і радісних, і тих, що були пов’язані з подоланням труднощів. І зараз вже можна сміливо сказати, що ми спільно успішно впоралися з усіма викликами часу. Павлоградська громада з честю витримала випробування на міцність. Цей рік ми проводжаємо з хорошими почуттями. Адже він був для нашого міста добрим і динамічним, багато чого з того, що було задумано, стало реальністю.

Важливим показником розвитку та стабільності стало збільшення обсягів виробництва промислових підприємств міста: ТОВ «Павлоградський завод технологічного обладнання», ПАТ «Павлоградхіммаш», ТОВ «Бетонярня «Будмайстер», ДП НВО «Павлоградський хімічний завод», ТОВ «Перша міськдрукарня», ПАТ «Палмаш».
Зросли показники середньомісячної заробітної плати одного штатного працівника на 23,2%.
Павлоград займає четверте місце в області за обсягами реалізованої промислової продукції на одиницю населення

2012 рік був ознаменований для нас важливими політичними подіями, які стали запорукою стабільного майбутнього та звершенням наших сподівань та надій. Свідченням тому є активна підтримка розвитку нашого міста Президентом України В.Ф.Януковичем та губернатором Дніпропетровської області, а сьогодні, вже віце- прем’єр – міністром О.Ю.Вілкулом — на реалізацію масштабних проектів місто отримало фінансову підтримку, яка перевищує розмір допомоги за останнє десятиріччя.
Втілена в життя давня мрія павлоградців: відновлено гідрологічний режим річки Вовчя і вона знову стала мальовничою прикрасою нашого міста.
Однією з головних подій року, що минає, стало відкриття нового мосту. Завдяки новітнім сучасним технологіям та за досить короткий термін на радість водіям у Павлограді запрацював новий шляхопровід. Це дозволило в 2 рази збільшити пропускну здатність автотранспорту через р.Вовча, розділити рух за напрямами і підвищити безпеку дорожнього руху.
Приємно відзначити той факт, що павлоградці позитивно оцінили встановлення 18 звукових світлофорів з цифровим табло, а працівники ДАЇ відмічають з цього приводу значне зменшення ДТП.
Триває робота по створенню комплексної ефективної системи поводження з твердими побутовими відходами. Протягом 2012 року проведено чимало заходів: придбано автомобіль та 400 євроконтейнерів для збору сміття, виділено кошти для переоснащення майданчиків для збору ТБВ, розроблено оптимальну схему маршрутів, ведеться робота в приватному секторі…
Особлива увага у 2012 році приділялася забезпеченню мешканців Павлограда якісною питною водою. З боку міської влади було докладено максимум зусиль, щоб у ваших домівках була якісна вода. Реалізовано проект “Будівництво трубопроводу водопостачання на сел. Південне та сел. Залізничників у м. Павлоград”, що забезпечує близько 7 тис. мешканців приватного сектору 2-х мікрорайонів міста якісною питною водою. Продовжуються роботи по реалізації, вкрай необхідного для міста, проекту «Реконструкція очисних споруд м.Павлограда». Виконуються роботи за проектом «Реконструкція системи теплопостачання мікрорайонів «Західний», «Південний», «Новий», локальна система № 1 мкрн. «Північний». Котельня № 1″.
За рахунок коштів міського бюджету, в рамках програми «Питна вода м.Павлограда на 2011-2020р.» відкрито 4 свердловини артезіанської води в різних районах міста.
В місті активно розвивається підприємництво. У 2012 році суб’єктами підприємницької діяльності було створено 2350 нових робочих місць.
Протягом 2012 року, у відповідь на чисельні звернення від мешканців Павлограда, на прибудинкових територіях в різних куточках міста встановлено 11 дитячих майданчиків.
У сфері інвестиційної діяльності реалізовані заходи програми залучення інвестицій, серед яких у нас вже є позитивні приклади. Особливо приємно говорити про підтримку та допомогу дітям – це найважливіший внесок у розвиток нашого майбутнього. Вирішено багаторічну проблему ЗОШ № 19 — тепломодернізація будівлі школи дозволила дітям та педагогам працювати у теплому та затишному приміщенні.
Виконано реконструкцію плавального басейну ДНЗ №47 з установкою сонячних батарей на суму 640 тис.грн. Малеча з ослабленим здоров’ям проходить тут курс закалювання та розвитку.
В усіх двадцяти дошкільний навчальних закладах нашого міста встановлені системи доочищення питної води. За сприянням ПАО “ДТЕК “Павлоградвугілля” у дев’яти дитячих садочках встановлено терморегулятори тепла
Поступово вирішується питання щодо забезпечення дітей місцями в дошкільних навчальних закладах: в ДНЗ №6 та №8 відкриті додаткові групи й ведуться роботи по відкриттю дошкільної групи на базі ЗШ №14.
Павлоград завжди відкритий для розвитку бізнесу та впровадженню нових проектів, тому залучення інвестицій відбувається через участь міста в різноманітних конкурсах грантових проектах і програмах. Ми співпрацюємо з міжнародними організаціями та фондами — “Східна Європа”, USАІD, “Рада Європи”, “Канадські муніципалітети” тощо.
Фахівцями розроблено три проекти для участі у Всеукраїнському конкурсі проектів і програм розвитку місцевого самоврядування, впровадження яких дасть можливість представити наше місто не тільки промисловим центром, але і культурно-туристичним, а в одному з навчальних закладів будуть впроваджені новітні інформаційні технології в навчальний процес, а в міському транспорті з’являться GPS-навігатори.
В межах проекту Міського економічного розвитку міст України розробляється і впроваджується маркетингова стратегія залучення інвестицій і створення бренду міста Павлоград.
Від усіх павлоградців дякую ПАТ «ДТЕК Павлоградвугілля».
Соціальне партнерство між підприємством і територіальною громадою м. Павлограда розпочато ще у 2007 році. Тільки за останні 5 років Павлоград отримав від підприємства допомоги на суму близько 7 млн. грн. Вже розроблена і готова до реалізації Стратегія соціального партнерства, до якої увійшли 20 спільних проектів, спрямованих на вирішення гострих комунальних питань.
Вирішення соціальних питань у нашому місті здійснюється через призму реалізації соціальних ініціатив Президента України В.Ф. Януковича. Пріоритетом для роботи міської влади є підвищення якості життя людей.
В місті проводиться реконструкція відділення медико-соціальної реабілітації територіального центру обслуговування непрацездатних громадян. За рік у відділенні центру проходять курс реабілітації близько 350 чоловік. Після розширення центру курс реабілітації зможуть проходити вдвічі більше людей.
Реалізуючи заходи з покращення житлово-побутових умов для мешканців Павлограда, визначено чотири об’єкта житлового будівництва з високим ступенем будівельної готовності для участі в програмі “Будівництво доступного житла”. В майбутньому будуть реконструйовані гуртожитки на сел. ПМЗ, ПХЗ й наша молодь матиме змогу за доступною ціною придбати житло.
Люди, які мають пільги, вчасно отримують всі виплати. Вперше за останні роки інвалід отримав автомобіль. Майже трьом тисячам павлоградців безкоштовно придбано та встановлено цифрові телетюнери. Забезпечено 223 інваліда реабілітаційною технікою, спецавтотранспортом – 2-ох інвалідів з дитинства.
Наше місто в складі Дніпропетровської області стало учасником проекту з реформування медицини. Павлоградський Центр первинної медико-санітарної допомоги, в склад якого увійшли 5 амбулаторій загальної практики — сімейної медицини, є прикладом для медичних закладів всієї області. У Стратегією соціального партнерства з ДТЕК включено проект по реконструкції і відкриттю ще 6 амбулаторій у 2013 році.
В рамках модернізації охорони здоров’я реалізується програма «Місцеві стимули для медичних працівників первинної ланки», яка спрямована на забезпечення медичних працівників первинної ланки (сімейних лікарів) пільговим проїздом, мобільним зв’язком, житлом, надбавками до заробітної плати, спеціалізованим автотранспортом, комп’ютерною технікою тощо.
Хочеться відзначити й те, що у 2012 році було придбано медичного обладнання та автотранспорт на суму 238 тис.грн. В рамках реалізації програми Соціального партнерства, для міської лікарні було придбано спеціальне обладнання на суму 1,4 млн.грн. та придбаний комп’ютерний томограф SOMATOM на суму 6,8млн.грн. Павлоградська станція швидкої медичної допомоги отримала 4 сучасних автомобілі «швидкої» марки «Пежо», а Центр первинної медичної допомоги – «Ниву» й чотири «Geely».
В місті реалізується комплексний проект «Родина для Дитини», до якого приєднався благодійний фонд Ріната Ахметова «Розвиток України». Соціальними службами міста проведена дуже необхідна і відповідальна справа. У лютому цього року відбулось відкриття першого дитячого будинку сімейного типу в місті. Створено 15 прийомних сімей, де виховуються 22 дитини. Для покращення роботи з кризовими сім’ями збільшено штат соціальних працівників на 32 чол.
За кошти місцевого бюджету в серпні організовано відпочинок та оздоровлення на Азовському морі 241 дитини пільгової категорії в таборі “Ювілейний” м.Приморськ. Це в два рази більше, ніж у 2011 році.

Павлоград — місто, яке вирізняється своєю творчою, рушійною, життєдайною, енергійною молоддю. Наша земля багата на різноманітні творчі колективи – танцювальні, співочі, де займаються молодь; багато поетів, прозаїків, композиторів, бардів, майстрів народно – прикладного мистецтва тощо.
В місті працює ціла мережа спортивних закладів, майданчиків та стадіонів. Щороку проводяться понад 250 спортивно-масових заходів з 45 видів спорту. Ми пишаємось тим, що у 2012 році на ХХХ ювілейних літніх Олімпійських іграх в Лондоні Павлоградська спортсменка Тітімець Анна увійшла у півфінал в змаганнях бігу на 400 метрів з бар’єрами; спортсмени міста прийняли участь в Першості та Чемпіонатах України, державних та міжнародних змаганнях і 362 рази займали призові місця в змаганнях найвищого рівня. Їх наполеглива праця та прагнення до перемоги прославили рідне місто та Україну.
Вперше за роки незалежності України з’явилася тенденція до збільшення чисельності населення міста. Мами народили в цьому році на 60 малюків більше, ніж у минулому році. В Павлоград приїхали на постійне проживання сотні людей. На 140 першачків більше сіли за парти, ніж торік.

З огляду на суспільно-політичні події року, що минає, важливо й те, що нам вдалося зберегти стабільне соціально – економічне й політичне становище. Павлоградці зробили свій вибір – відтепер наше місто у Верховній Раді України представлятимуть два депутати – Корж Павло Петрович та Мартовицький Артур Володимирович. Ми впевнені, що за їх активної допомоги та підтримки місто буде зміцнювати свої позиції у розвитку багатьох соціально-екномічних напрямках та стане ще привабливішим.

Дорогі земляки! Я з вдячністю звертаюся до кожного з вас й дякую за всі добрі справи, що зроблені вами в році, що минає — за трудові успіхи, за творчі й спортивні перемоги, за турботу про дітей і літніх людей, за щире бажання примножити славу Павлограда. Спасибі за ваше розуміння і підтримку! Переконаний, що запорукою вагомих здобутків є ваша самовіддана праця та велика любов до рідного міста. За минулий рік, що минув ми довели, що ми громада – сильна своєю єдністю, яка може відстояти за свої інтереси. Вірю – разом ми досягнемо іще вагоміших результатів у поліпшенні життя людей, примножимо славу нашої землі, працюючи на перспективу розвитку.
Тож нехай усе хороше, що робило нас щасливими у цьому році, неодмінно знайде своє продовження в році прийдешньому..
Нехай 2013–ий подарує всім благополуччя, зміцнить віру в майбутнє, а успіх завжди супроводжує будь-які наші починання.
Давайте сміливо відкриємо першу сторінку календаря 2013 року і побажаємо один одному здоров’я, віри, злагоди, достатку, щасливих і добрих подій!
Бажаю, щоб споконвічне людське щастя, здоров’я, злагода та добробут панувало у ваших родинах, наповнили дім світлом і радістю.
Зі святом,
з Новим роком та Різдвом Христовим!

З повагою до кожного з вас
Міський голова І.С. МЕТЕЛИЦЯ

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • У Павлограді відзначили переможців міського конкурсу «Тендітний подих Землі»
  • Покладання квітів з нагоди 38 річниці аварії на Чорнобильській АЕС
  • Шановні земляки!
  • У Павлограді відзначили учасників та переможців міського фестивалю студентської творчості «Незламна весна»
  • Про скасування дозволу розміщення зовнішньої реклами у місті ФОП Добродькіній Г.В.
  • Дотритмання простих правил рятують життя!
  • Управління соціального захисту населення інформує
  • Відбулося засідання виконкому
  • Закінчився ІІІ етап змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011704-a
  • Реконструкція трубопроводу водопостачання вул. Озерна в м. Павлоград». Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011724-a
  • У бою за Україну загинув наш земляк Духовенко Микола
  • Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області на захисті тих, хто працює
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Оголошення про вакантну посаду