Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

За підтримки ДТЕК розроблена і затверджена Стратегія розвитку Павлограда до 2020 року

Март 24th, 2016 Новини Вывести на печать

Стратегія розвитку Павлограда — це докладний план дій, «дорожня карта» розвитку міста на найближчі роки. Документ розроблений спільно з міською владою, городянами, незалежними експертами, представниками ДТЕК та інших підприємств і громадських організацій. План розвитку міста викладено на 59 сторінках і затверджений на V сесії Павлоградської міської ради.
Міський голова Павлограда Анатолій Вершина: «Економіка міста зростає досить повільно. В її основі великі енерговитрати, вона нещадно до навколишнього середовища, є значна асиметрія в розвитку окремих територій. Реалізація стратегії повинна перетворити економіку Павлограда — в сучасну, засновану на інноваціях, активності місцевих громад з бережливим використанням природних ресурсів. Потрібно диверсифікувати економіку і зробити Павлоград сучасним багатофункціональним містом. Наша мета — примножити економічне багатство регіону та конвертувати його в комфорт і безпеку для жителів. Стратегія -2020 повинна не тільки поліпшити умови життя, але і в цілому підвищити конкурентоспроможність та інвестиційну привабливість. Ми розробляли стратегію з урахуванням думок городян, велику допомогу нам надали експерти з ДТЕК. Ця компанія — наш давній та надійний партнер. Однак тепер нам важливо залучати й інших партнерів — чим більше людей буде долучатися до реалізації стратегії — тим кращий результат буде отримано для кожного павлоградця».
Керівник департаменту з соціального розвитку «ДТЕК Енерго» Вікторія Гриб: «Для ДТЕК Павлоград — особливе місто. Тут працюють кращі шахтарі в Україні, гордість професії, що видно по досягненням ДТЕК Павлоградвугілля. За весь час співробітництва ДТЕК з Західним Донбасом зроблено багато хороших справ, якими ми пишаємося — направлено 22,7 млн грн. для розвитку міста. Але цього не достатньо. Для того, щоб Павлоград став по-справжньому конкурентоспроможним, процвітаючим, стійким, самодостатнім містом, яке зможе протистояти будь-яким кризовим явищам, потрібно об’єднати всіх — бізнес, городян. Лише спільними зусиллями можна реалізовувати проекти по поліпшенню та отримати найкращий ефект. Стратегія-2020 над якою ми працювали як представники бізнесу, — це вже приклад докорінної зміни підходів до співпраці. Це приклад того, що люди вчаться планувати, мислити стратегічно, розуміти бюджетні процеси, знаходити ключові точки зростання для міста. Головне тепер, щоб цей документ став реальністю. ДТЕК готовий співфінансувати основні проекти за умов максимального залучення громади міста та об’єднання її зусиль і ресурсів ».
В рамках підготовки стратегії були вивчені проблеми міста і виділені 5 найпроблемніших сфер: водопостачання, благоустрій території та її санітарно-технічний стан, сфера охорони здоров’я, сфери освіти і культури, проблема безробіття.
Виходячи їх цього визначено 5 основних напрямків, за якими розроблено план дій:
• Відкрите місто активного бізнесу і громади
Передбачається розробка і реалізація низки проектів, спрямованих на розвиток малого та середнього бізнесу і підвищення активності громад. Наприклад, це створення індустріального парку, конкурс міні-грантів ДТЕК «Місто своїми руками», удосконалення роботи Центру адміністративних послуг.
• Місто здоров’я
В рамках цього напрямку буде розвиватися сфера охорони здоров’я (ремонт і оснащення сучасною медтехнікою мережі амбулаторій, міських лікарень №1 і №4, пологового будинку, туберкульозного диспансеру, стоматологічної поліклініки), а також буде створюватися потужна база для виховання здорового підростаючого покоління (облаштування спортивних майданчиків , зміцнення баз дитячо-юнацьких спортивних шкіл, будівництво скейт-парку).
• Енергоефективне місто
Головною стратегічною метою спрямування є впровадження енергоефективних технологій в таких важливих сферах, як освіта, культура, охорона здоров’я. Зокрема, запланована реставрація будівлі театру ім. Захави із застосуванням енергозберігаючих технологій, капітальний ремонт будівлі Палацу творчості для дітей та юнацтва.
• Комфортне і безпечний місто
В рамках цього напрямку буде вирішуватися питання забезпечення жителів якісною питною водою за допомогою будівництва розвідувально-експлуатаційних свердловин. Крім того, планується ремонт найбільш аварійних ділянок чинного водоводу. Також стратегією передбачено вирішення однієї з найбільш глобальних проблем для всього Західного Донбасу — поводження з твердими побутовими відходами. Крім того, в Павлограді будуть створюватися релакс-зони (наприклад, пляж і культурно-розважальна зона на березі р. Вовча) та багато іншого для комфортного відпочинку павлоградців.
• Місто якісної освіти
Цим напрямком передбачено облаштування комп’ютерних класів в школах міста та оснащення їх сучасною технікою, зміцнення матеріально-технічної бази шкіл і дитячих садів. Також в планах налагодити освітні поїздки обдарованих дітей в Братиславу і Варшаву.
Документ спирається на Стратегію сталого розвитку «Україна — 2020», «Стратегію розвитку Дніпропетровської області на період до 2020 року», Державну стратегію регіонального розвитку України до 2020 року, ряд Законів України. У складі робочої групи взяли участь 33 людини.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Від отриманих у бою за Батьківщину поранень помер наш земляк Усякий Олег
  • Про надання матеріальної допомоги на вирішення соціально-побутових проблем
  • Про надання матеріальної допомоги на поховання
  • Про надання матеріальної допомоги на лікування
  • Проекти 50 сесії
  • Повідомлення про позачергову сесію
  • Відбувся фізкультурно-оздоровчий захід «Тато, мама, я – активна сім’я»
  • Виконком від 24.04.2024 р.
  • У Павлограді відзначили переможців міського конкурсу «Тендітний подих Землі»
  • Покладання квітів з нагоди 38 річниці аварії на Чорнобильській АЕС
  • Шановні земляки!
  • У Павлограді відзначили учасників та переможців міського фестивалю студентської творчості «Незламна весна»
  • Про скасування дозволу розміщення зовнішньої реклами у місті ФОП Добродькіній Г.В.
  • Дотритмання простих правил рятують життя!
  • Управління соціального захисту населення інформує