Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Март 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Фев    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Корисна інформація

Захист прав та інтересів дітей міста

Декабрь 5th, 2013 НовиниСлужба у справах дітей Вывести на печать

Для кожного із нас не має більшої відповідальності як відповідальність за дітей, особливо за тих, які втратили власних батьків, від яких відмовились, яких покинули і залишили на одинці зі своєю складною сирітською долею.
Діти – це окрема, самостійна частина суспільства, якій притаманні особливі правила поведінки, своєрідні життєві погляди, що забезпечують її розвиток і становлення.
Унаслідок свого становища діти потребують особливого підходу, соціального захисту та поваги до їх прав.
Україна ратифікувала Конвенцію ООН про права дитини в перший рік своєї незалежності.
В нашій країні права дітей виділені окремими статтями Сімейного, Цивіль¬ного, Кримінального та Кримінально-Процесуального кодексів України, а також регулюються Зако¬нами України “Про охорону дитинства”, “Про соціальну роботу з дітьми та молоддю”, “Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування”, “Про попередження насильства в сім’ї” та інші.
Міська влада активно реалізовує в життя нові ініціативи Президента України Віктора Януковича, взявши за основу “Діти наше майбутнє! Все краще дітям”!
В Павлограді проживає 19 500 тисяч неповнолітніх дітей.
В місті створено ряд міських дитячих програм, які передбачають комплекс заходів, спрямованих на підвищення якості життя сімей з дітьми , всебічний розвиток кожної дитини, забезпечення дітей умовами виховання в сім’ї. Кошти на фінансування цих програм збільшилось в порівнянні з минулими роками вдвічі.
З метою надання допомоги дітям та вирішення їх проблем в місті створені та працюють комісія по захисту прав дитини, координаційна рада з питань дитинства та материнства, дорадчий орган по роботі з сім’ями, які опинилися в складних життєвих обставинах.
Структурні підрозділи міської ради, які працюють на терені захисту прав дитини, покладають багато зусиль, щоб кожна дитина почувала себе захищеною законом повноцінним членом суспільства.
В місті працює міська програма „Здоров’я дітей та матерів”, яка сприяє покращенню здоров’я жінок і сімей в цілому, шляхом запровадження сучасних практик зі збереженням репродуктивного здоров’я і планування сім’ї.
У лікарнях міста впроваджуються нові методики по діагностиці, лікуванню, захворюванню та зниженню смертності у дітей.
Останні роки в місті збільшується народжуваність дітей. Це є позитивний показник сучасних методик роботи з жінками репродуктивного віку, вагітними, породіллями.
Завдяки відкритому, при пологовому відділенні «Вікно життя», зменшилась кількість відмов від новонароджених дітей.
Сьогодні в місті проживає 380 дітей, позбавлених батьківських піклування , в тому числі 95 дітей-сиріт.

2
Підтримуючи регіональний проект “Родина для дитини” в місті 365 дітей влаштовані на виховання в сім’ї, або 96 % від загальної кількості таких дітей. Діти виховуються :
— 315 — у сім’ях опікунів та піклувальників ,
— 34 — в прийомних сім’ях ,
— 16 — у дитячих будинках сімейного типу.
У місті проживає 110 жителів, які усиновили дітей-сиріт.
В місті створено 17 прийомних сімей та дитячий будинок сімейного типу. Закладено фундамент будівництва другого дитячого будинку.
У рамках Державної програми реформування інтернатних закладів міська рада взяла на себе відповідальність і реорганізував школу-інтернат № 1 в загальноосвітню школу № 18, з інтернатним відділенням.
Наше основне завдання — забезпечити їх життєдіяльність, підготувати до самостійного життя і не допустити ніяких посягань на їх гідність і права.
Ми знаємо, що тільки у власних стінах дитина відчуває себе захищеною.
Згідно житлового реєстру з 380 дітей, позбавлених батьківського піклування :
— 73 дитини мають власне житло ;
— 290 дітей мають право користування житлом ;
— 17 дітей не мають житла.
Всі діти , які не мають житла , проживають у кімнатах навчальних та соціальних гуртожитків.
У поточному році 12 дітей отримали житло у соціальних гуртожитках міста .
Над власним житлом 73 дітей рішенням виконкому призначені опікуни.
За 290 дітьми – сиротами, які мають реєстрацію за місцем проживання рішенням виконкому закріплено і зберігається право на користування цим житлом до їх повноліття.
На квартирному обліку перебуває 18 дітей — сиріт та позбавлених батьківського піклування і 74 громадян з їх числа.
У 2012 році затверджено програму щодо забезпечення житлом дітей та осіб, позбавлених батьківського піклування.
Згідно програми, на селищі Верстатобудівників буде проведена реконструкція гуртожитку для проживання дітей, позбавлених батьківського піклування, а також придбання для них квартир.
У 2013 році з міського бюджету виділено коштів на суму 500 тис. гривень для розробки проектно-кошторисної документації та покупки однієї квартири.
Сьогодні всі павлоградські діти, позбавлені батьківського піклування користуються пільгами. Вони безкоштовно обстежуються, лікуються, оздоровлюються, харчуються в закладах освіти та в пунктах безкоштовного харчування. Дітям своєчасно виплачується державна допомога та пенсія.
Вступ до вищих учбових закладів, стипендії, отримання субсидій, безкоштовний проїзд, відвідування дітьми розважальних, культурно-спортивних заходів і багато чого іншого для цих дітей в нашому місті є реальними.
Виконуючи вимоги Державної стратегії профілактики соціального сирітства до 2020 року, в місті активізована робота з неблагополучними батьками, яка проводиться згідно затвердженого механізму взаємодії суб’єктів соціальної роботи з сім’ями і дітьми, які опинилися в складних життєвих обставинах.

3
Сьогодні соціальними працівниками центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проінспектовано 4989 сімей, в яких виховується 8980 дітей.
Виявлено 700 сімей, які виховують 1344 дітей, в яких підтвердилися складні життєві обставини.
Взято на соціальний супровід 190 сімей, в яких виховується 336 дітей.
В ході соціального супроводу сім’ям було надано 7068 соціальних послуг.
Протягом року понад 2 000 дітям надана соціально-правова, матеріальна та інша допомога .
Сім’ї з дітьми отримали талони на безкоштовне харчування , гуманітарну допомогу, місця в дитячих закладах, допомогу в оздоровленні та лікуванні дітей, оформленні правовстановлюючих документів та працевлаштування.
Для подолання неблагополуччя в сім’ях, перевиховання важких підлітків і надання їм медико-соціальної допомоги діє «Клініка, дружня до молоді».
З серпня цього року відкрито «Кабінет, дружній до молоді» на базі КЗ » Центр первинної медико — санітарної допомоги м. Павлограда», робота яких позитивно вплинула на поведінку і виховання підлітків, схильних до правопорушень.
З судовому порядку працівники служби у справах дітей захистили майнові, житлові та інші права і законні інтереси 175 дітей.
Сьогодні кримінальна міліція у справах дітей працює не на розкриття злочинів, а на подолання негативних явищ у дитячому середовищі. Даним відділом складено 27 адміністративних протоколів за порушення правил продажу спиртних і тютюнових виробів дітям. 7 підприємців позбавлені ліцензії на реалізацію цих виробів.
У місті відсутні безпритульні та покинуті діти. Стабілізувалася дитяча злочинність.
У листопаді цього року прийнято рішення виконкому, згідно якого в місті буде забезпечено дієвий контроль за недопущенням продажу спиртних напоїв, пива та тютюнових виробів дітям. Порушники позбавлятимуться ліцензії .
У школах міста навчається 10 259 неповнолітніх дітей. Проведена модернізація спортивних і ігрових майданчиків. У ЗОШ № 4 встановлено майданчик для воркаута.
Розширення мережі дошкільних навчальних закладів забезпечить додаткове охоплення дітей дошкільною освітою.
В 2013 року була відкрита 1 група для дітей дошкільного віку в НВК № 14 мікрорайону Соснівка, яку відвідують 30 дітей.
Відкрита група в дошкільному закладі № 11 та в грудні буде відкрита 1 група в ДНЗ № 15 .
В місті Павлоград охоплення дітей різними формами додаткової освіти становить 65 %.
Для поліпшення якості дитячого дозвілля в місті ведуться роботи з укріплення матеріально-технічної бази розвитку фізичної культури і спорту.
У Павлограді створено розгалужену інфраструктуру для розвитку фізичної культури і спорту та працює:
— 3 дитячо — юнацькі спортивні школи ;
— 5 стадіонів ;
— 141 спортивний майданчик , 2 з яких з штучним покриттям;
— 48 спортивних залів.

4
У 2013 році за рахунок міського бюджету та спонсорських коштів в різних мікрорайонах міста побудовано 26 спортивних і дитячих майданчиків, у т. ч. 20 — баскетбольних майданчиків; встановлені 63 вуличних тренажера.
Усі спортивні зали обладнані сучасними баскетбольними щитами. У середніх школах № 4, 5, 16 виконано капітальні ремонти спортивних залів.
Павлоградські діти навчаються в дитячих музичних школах, залучаються до пісенного жанру, мистецтва танцю, образотворчого мистецтва, до дива народних промислів. Це дозволяє їм розвиватися творчо і духовно.
Місто завжди турбується про сьогоднішній та завтрашній день своїх дітей. Павлоград – це місто, яке є для них великою і єдиною родиною.

Стрига В.Г., начальник служби у справах дітей

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • До уваги осіб з інвалідністю!
  • Допомога нашим захисникам
  • Виконком від 27.03.2024 р.
  • Покос трави на території міста Павлограда
  • Акутальні грантові пропозиції
  • До уваги суб’єктів господарювання
  • АНАЛІЗ РЕГУЛЯТОРНОГО ВПЛИВУ
  • Про затвердження обґрунтування підстави здійснення закупівлі
  • Шановні павлоградці!
  • Переваги офіційного працевлаштування для роботодавців
  • Громадські обговорення щодо перейменування об’єктів топонімії міста Павлоград
  • Підтримка від ЮНІСЕФ для підприємств міста
  • Шановні нацгвардійці та ветерани!
  • Про затвердження Порядку проведення інвестиційних конкурсів для будівництва, реконструкції, реставрації тощо об’єктів житлового та нежитлового призначення, незавершеного будівництва, інженерно-транспортної інфраструктури міста Павлоград
  • Оголошується конкурс бізнес-проєктів для надання гранту з міського бюджету на підтримку молодіжного підприємництва