Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Засідання штабу по боротьбі з туберкульозом

Март 18th, 2013 Новини Вывести на печать

13 березня 2013 року у відділі охорони здоров’я Павлоградської міської ради відбулося засідання штабу по боротьбі з туберкульозом. В обговоренні питань щодо попередження розповсюдження туберкульозу та соціально небезпечних хвороб взяли участь заступник міського голови Шуліка О.О., в.о.начальника відділу охорони здоров’я Павлогнрадської міської ради Кащеєва Є.І., завідуюча диспансерним відділенням протитуберкульозного диспансера Антонюк Ю.В. та фахівці державної санепідслужби Руденок Л.І та Старішко Л.І.
. Фахівці повідомили, що в результаті реалізації Загальнодержавної програми протидії захворюванню на туберкульоз в Україні досягнуто суттєвих позитивних зрушень. В місті Павлоград відмічається стабілізація ситуації з захворюваністю на туберкульоз з незначними коливаннями з 92,5 на 100 тисяч населення в 2006 році до 86,2 на 100 тисяч у 2012 році. У порівнянні з обласними показниками, захворюваність по місту нижча на 8% . Серед дітей захворюваність нижча на 62%. Також реєструється зменшення кількості хворих з деструктивними формами туберкульозу легень на 12%. Смертність від туберкульозу у 2012 році знизилась на 31%.
Одним з важливих проблемних питань у контролі за туберкульозом в Україні є постійне збільшення захворюваності та смертності від поєднаної інфекції туберкульозу та ВІЛ-інфекції, оскільки з кожним роком збільшується кількість людей, що живуть з ВІЛ/СНІДом. З 2001 року показники захворюваності та смертності від поєднаної інфекції збільшилися у 10 разів. По місту захворюваність на поєднану інфекцію збільшилася на 5% в порівнянні з попереднім роком. Але значно покращилася ситуація щодо надання медичної допомоги цим хворим.
У Павлоградському протитуберкульозному диспансері з 2012 року проводиться антиретровірусна терапія для хворих з поєднаною інфекцією. Лікування призначається хворим безпосередньо у стаціонарі лікарем-інфекціоністом закладу. Зараз 46 пацієнтів отримують таке лікування.
У 2012 році майже на 68 тисяч гривень збільшено фінансування на закупівлю медикаментів для лікування хворих на туберкульоз.
Значну допомогу у лікуванні та соціальному забезпеченні хворих у вигляді продуктових наборів та гігієнічних засобів надає товариство Червоного хреста. Також розширюється співпраця з іншими соціальними організаціями з метою покращення надання медичної допомоги хворим на туберкульоз.
Учасники засідання штабу по боротьбі з туберкульозом наголосили на тому, що туберкульоз – виліковне захворювання при його ранній діагностиці. Тому необхідно своєчасно проходити флюорографічне обстеження та в разі виявлення захворювання відповідально виконувати всі призначення лікаря.
Шановні мешканці міста та регіону!. З 11 березня по 12 квітня 2013 року у лікувально-профілактичних закладах міста проводиться місячник по ранній діагностиці туберкульозу. Запрошуємо вас відвідати лікарів за місцем проживання, проконсультуватись, пройти флюорографічне обстеження та впевнитися, що ви здорові. Можна звертатися за консультацією до міського тубдиспансеру за телефоном:
21- 24-10 та безпосередньо в спеціалізований заклад – вул. Зелена,10.

Павлоградський міський центр здоров’я

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження