Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Корисна інформація

Звернення керівництва Головного територіального управління МНС у Дніпропетровській області до жителів Дніпропетровщини

Май 10th, 2012 Новини Вывести на печать

Планета — наш спільний дім, подібна живому організму, де лісовим насадженням відводиться роль «легенів». Аби нам з вами дихалося вільно, треба берегти ліси від знищення. Насамперед, вогнем.
У 2011 році в Дніпропетровській області було зареєстровано 78 лісових пожеж, вогонь знищив більш як 14 га зелених насаджень, завдавши збитків на суму 18,4 тис. гривень. Однак набагато більшою втратою є даремна праця сотень людських рук, які ростили й висаджували саджанці, доглядали за ними. Щоб відновити ліси, які спопелило полум’ям, знадобляться десятки років.
У період травневих свят щороку різко збільшується кількість пожеж у лісостеповій зоні, загорянь торішнього сухостою довкола дачних кооперативів, у приватному секторі, біля доріг. Затим розпочнеться сезон масового відпочинку людей – канікул та відпусток, коли тисячі людей перемістяться з міст та селищ у зелену зону, що теж посилить пожежну загрозу лісам.
Аби унеможливити подібне, керівництво Головного територіального управління МНС у Дніпропетровській області звертається до жителів і гостей Дніпропетровщини. Пам’ятайте, що розкладати вогнища й застосовувати відкритий вогонь у лісі забороняється. За сухої погоди достатньо найменшої іскри, щоб спалахнуло велике полум’я, особливо у хвойному лісі. Забороняється розпалювати багаття на торфовищах, поблизу копиць сіна, скирт соломи. Пожежну небезпеку становлять і старі пні та сушняк.
Якщо вогнище вкрай необхідне, його можна розкладати на вологій галявині, подалі від насаджень (25 м – до листяних порід, 50 м – до хвойних), на піщаному або каменистому ґрунті. Доцільно оточити його камінням, очистити від верхнього шару ґрунту. Після закінчення горіння вогнище слід залити водою й засипати піском.
Слід дуже уважно наглядати за дітьми, адже, користуючись свободою, вони можуть підпалити чагарник чи сушняк. Їхні пустощі з вогнем – дуже небезпечні.
Якщо в лісі виникла пожежа, слід обов’язково сповістити про неї – лісову охорону та пожежно-рятувальну службу за телефоном 101. По змозі необхідно приступити до гасіння вогню підручними засобами – гіллям, землею, цупкою тканиною тощо. Але великої пожежі треба остерігатися – здолати її під силу лише фахівцям, озброєним технікою та спецобладнанням. Виходити із зони пожежі треба в навітряний бік, перпендикулярно до краю пожежі, просіками, дорогами, галявинами, узбережжям струмків та річок. При сильному задимленні рот і ніс слід прикривати зволоженою ватно-марлевою пов’язкою, рушником, частиною одягу.
Протипожежні заходи в лісі нескладні й зовсім не потребують матеріальних затрат. Лише обережного дбайливого ставлення, розуміння серйозності можливих наслідків.
Не будьте байдужими до оточуючого нас світу й до того, що діється у ньому. Спалити ліс може найменша жарина – щоб його відновити, потрібні роки й титанічні зусилля багатьох людей. Тільки дбайливе, господарське ставлення до зелених «легенів» планети дозволить вільно, на груди дихати свіжим повітрям і нам, і нашим дітям, радіти затінку й красі лісів та парків, жити в квітучому світі, а не серед пустелі.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Виконання бюджету Павлоградської міської територіальної громади за січень – квітень 2024 року
  • Оголошення закупівлі
  • Виконком від 01.05.2024 р.
  • Запрошуємо до участі у міському дитячому фотоконкурсі «Ми- українці!», присвяченому Міжнародному дню захисту дітей
  • У бою за Україну загинув наш земляк Гіда Анатолій
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Хуторська (від буд. № 54 до кінцевої зупинки автобусів) в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-30-008359-a
  • «Поточний ремонт дороги по вул. Богуна Івана в м. Павлоград», Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-30-007078-a
  • Про скликання позачергової 51 сесії міської ради VІІІ скликання
  • Про приведення у відповідність вимогам Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії» об’єктів культурної спадщини
  • Порядок денний на травень 2024 р.
  • Про визначення місця дислокації пересувних тимчасових споруд для виставки-ярмарку виробів, зроблених власноруч
  • Про затвердження дислокації пересувних тимчасових споруд
  • Про перейменування об’єктів топонімії м. Павлограда
  • У бою за Україну загинув наш земляк Макаренко Владіслав
  • У бою за Україну загинув наш земляк Бондарєв Андрій