Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Март 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Фев    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Корисна інформація

ЗВЕРНЕННЯ Організаційного комітету з підготовки та проведення у 2014 році заходів з нагоди Дня охорони праці в Україні

Апрель 2nd, 2014 Новини Вывести на печать

ЗВЕРНЕННЯ
Організаційного комітету з підготовки та проведення
у 2014 році заходів з нагоди Дня охорони праці в Україні

ШАНОВНІ КОЛЕГИ!

За ініціативи Міжнародної організації праці 28 квітня понад 100 країн світу відзначають Всесвітній День охорони праці. В Україні відповідно до Указу Президента від 18.08.2006 р. він відзначається як Національний день охорони праці.
У 2014 році девіз за рекомендацією Міжнародної організації праці (МОП): «Безпека праці та здоров’я під час використання хімічних речовин на виробництві». Актуальність відповідної тематики обумовлена тим, що сьогодні хімічні речовини та їх сполуки є одними з основних як у повсякденному житті людини, так і на виробництві.
З метою організації та проведення Дня охорони праці в Україні затверджено склад Організаційного комітету. На його засіданні розглянуто проекти плану заходів та звернення оргкомітету до центральних та місцевих органів виконавчої влади, Ради міністрів Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування, роботодавців, профспілок, засобів масової інформації, керівників і працівників підприємств, установ та організацій.
Метою заходу є привернення уваги суспільства, органів державної влади, суб’єктів господарювання, громадських організацій до проблеми збереження життя і здоров’я працівників та формування культури охорони праці в Україні.
У рамках заходів, запланованих Організаційним комітетом, пройде місячник охорони праці, проводитимуться тематичні колегії та зустрічі з трудовими колективами на тему: «Нешкідливі та безпечні умови праці – запорука здоров’я працівників». Планується проведення оглядів – конкурсів з визначення кращого підприємства у 2013 році, а власне на підприємствах – конкурсів на краще робоче місце, виробничу бригаду, дільницю тощо. Кульмінацією стане нагородження кращих працівників та підприємств у сфері охорони праці на державному, галузевому, регіональному рівнях з нагоди Дня охорони праці в Україні.
Планується всебічне висвітлення у засобах масової інформації заходів, що заплановані, та загальних питань щодо реалізації державної політики в галузі охорони праці.
Наше спільне завдання не допустити росту травматизму і стабілізувати тенденцію до зниження його рівня, не зважаючи на будь-які зміни економічної ситуації в країні.
Задля привернення уваги суспільства , роботодавців та громадських організацій до проблем запобігання нещасним випадкам на виробництві і професійним захворюванням, підвищення рівня охорони праці на підприємствах, установах та організаціях міста розпорядженням міського голови Павлоградської міської ради від 04.03.2014р. № 54-р «Про проведення в місті Павлоград VІІ щорічного огляду-конкурсу стану охорони праці на підприємствах міста» оголошено проведення огляду-конкурсу стану охорони праці в період з 20.03.2014р. по 20.04.2014р.
Звертаємось до всіх керівників і працівників підприємств, установ, організацій різних форм власності, профспілкових організацій, об’єднань роботодавців із закликом прийняття участі в конкурсі, об’єднанні зусиль для забезпечення на кожному підприємстві, у виробничому підрозділі, на робочому місці належних, здорових і безпечних умов праці, постійного контролю та запобігання виникнення виробничих ризиків.
Закликаємо активно долучитися до роботи та провести з 21 по 28 квітня 2014 року Тиждень охорони праці на кожному підприємстві, в установі, організації, в тому числі на об’єктах малого і середнього бізнесу. Звернути особливу увагу на ризики, що існують на виробництві, та вжити додаткових заходів щодо запобігання нещасним випадкам і професійним захворюванням, підвищення рівня безпеки та покращення умов праці, щоб девізом сьогодення стало запобігання виробничим ризикам, а не ліквідація наслідків аварій.
Охорона праці є невід’ємною складовою забезпечення гармонійного розвитку суспільства, а збереження здоров’я та життя працівників залежить від кожного, хто бере участь у трудовій діяльності та промислової безпеки. Тому важливо пам’ятати, що дотримання законодавства у сфері охорони праці, розвиток культури охорони праці у суспільстві стане запорукою збереження здоров’я працівників та найціннішого – людського життя.

Відділ трудових відносин та умов праці

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження