Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Поводження з вогнем у лісостеповій зоні та у зонах відпочинку

Май 10th, 2012 Новини Вывести на печать

Ліси – зелене багатство України, яке потребує захисту від вогню. У 2011 році на відкритій території лісового фонду за даними Держкомстатистики, протягом 2011 року в Україні виникло 7036 лісових пожеж, якими знищено та пошкоджено 6315 га лісу. При цьому від грозових розрядів виникло тільки 24 пожежі (0,5%), всі інші – через людський фактор. Загальні збитки, заподіяні лісовими пожежами, склали 7,7 млн. гривень.
За гарної погоди люди звично потягнуться на пікніки у ліси й лісосмуги, на береги водойм, у передмістя – на дачні ділянки. У цей період щороку різко збільшується кількість пожеж у лісостеповій зоні, загорянь торішнього сухостою довкола дачних кооперативів, у приватному секторі, біля доріг. Затим розпочнеться сезон масового відпочинку людей – канікул та відпусток, коли тисячі людей перемістяться з міст та селищ у зелену зону, що теж посилить пожежну загрозу лісам.
Так 9.05.2012 р. о 12 год. 19 хв. поблизу с. Богданівка, у хвойному лісі, урочище «Богданівські піски» (загальна площа 655 га) виникла пожежа. Через сильний вітер пожежа набула високої інтенсивності та швидкості розповсюдження, вже за короткий проміжок часу площа пожежі склала 4,5 га.. Не зважаючи на святковий день, додаткові відділення рятувальників з м. Павлоград та м. Тернівка забезпечили оперативне прибуття до розташувань частин з подальшим висування на місце пожежі – чим було забезпечено локалізацію пожежі.

Начальником Павлоградського РУ ГТУ МНС України в Дніпропетровській області полковником служби ЦЗ Миславським О.В. було організовано тісну взаємодію з місцевими органами влади, Держлісгоспом, МВС та іншими службами для підвозу води на гасіння пожежі та забезпечення правопорядку.

Завдяки пильності місцевих жителів, оперативності рятувальників та налагодженій співпраці пожежа була ліквідована вже о 17 год. 40 хв. Всього для ліквідації пожежі було залучено 10 одиниць техніки (з них 7 автоцистерн, 2 трактори з плугом, 1 легковий автомобіль ), особового складу 30 чол. Збитки та причина пожежі встановлюються.


МНС України застерігає громадян, насамперед відпочивальників, від необачного поводження з вогнем. Не розводьте у лісових масивах та біля них вогнищ, не кидайте аби де недопалки, стежте за розвагами дітей, які можуть наробити великої біди, якщо отримають до рук сірники та запальнички.
Побачивши лісову пожежу чи горіння сухостою біля доріг, полів чи лісосмуг, зателефонуйте на 101. Гасити незначні загоряння в лісі можна й самотужки, збиваючи вогонь гілками листяних дерев, засипаючи ґрунтом чи затоптуючи ногами, заливаючи водою з найближчих водойм. А от боротися з масштабними лісовими пожежами під силу лише професіоналам.Не будьте байдужими до оточуючого нас світу й до того, що діється у ньому. Спалити ліс може найменша жарина – щоб його відновити, потрібні роки й титанічні зусилля багатьох людей. Тільки дбайливе, господарське ставлення до зелених «легенів» планети дозволить вільно, на повні груди дихати свіжим повітрям і нам, і нашим дітям, радіти затінку й красі лісів та парків, жити в квітучому світі, а не серед пустелі.

Заступник начальника СДПЧ – 27
капітан служби ЦЗ Таран О.В.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Шановні земляки!
  • У Павлограді відзначили учасників та переможців міського фестивалю студентської творчості «Незламна весна»
  • Про скасування дозволу розміщення зовнішньої реклами у місті ФОП Добродькіній Г.В.
  • Дотритмання простих правил рятують життя!
  • Управління соціального захисту населення інформує
  • Відбулося засідання виконкому
  • Закінчився ІІІ етап змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011704-a
  • Реконструкція трубопроводу водопостачання вул. Озерна в м. Павлоград». Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011724-a
  • У бою за Україну загинув наш земляк Духовенко Микола
  • Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області на захисті тих, хто працює
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Оголошення про вакантну посаду
  • Житлово-комунальні послуги: право користуватися пільгами для ветеранів війни
  • Протокол № 2 засідання Ради з питань ВПО