Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Март 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Фев    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Корисна інформація

Звіт міського голови Анатолія Вершини за 2016-2020 роки

Сентябрь 11th, 2020 Новини Вывести на печать

Шановні павлоградці!

Під час роботи на посаді міського голови мої зусилля були направлені на захист інтересів усіх мешканців нашої територіальної громади та забезпечення стабільного позитивного розвитку всіх сфер життєдіяльності міста.

Основна увага була приділена  безперебійній роботі житлово-комунального господарства, функціонуванню бюджетних установ, наданню якісних послуг населенню, виконанню регіональних програм соціально — економічного розвитку та інше.

Головними пріоритетами в своїй роботі  завжди вважав і вважаю  відповідальність, відкритість та прозорість  влади, плідну співпрацю з громадськістю та зворотній зв’язок з мешканцями міста.

Я вдячний всім павлоградцям за довіру і підтримку, депутатам міської ради за плідну працю та за те, що нам вдалося не перетворити нашу роботу в арену політичного протистояння.

Для того аби все працювало як єдиний механізм, зусилля міської влади, в першу чергу, були направлені на пошук нових шляхів наповнення міського бюджету та раціонального його використання. Безумовним  пріоритетом використання бюджетних ресурсів було своєчасне фінансування захищених статей,   які складають від 77 до               80 відсотків від загального обсягу видатків міського бюджету. Це — виплата заробітної плати працівникам бюджетних установ, оплата комунальних послуг та енергоносіїв, придбання медикаментів та продуктів харчування, виконання соціальних зобов’язань тощо.

Незважаючи на соціальну спрямованість бюджету, щорічно вдавалося збільшувати видатки на благоустрій  та зовнішнє освітлення міста, ремонт доріг,  укріплення матеріальної  бази шкіл, лікарень, закладів сфер спорту та культури, підтримку учасників АТО та сімей загиблих, людей похилого віку та обдарованої молоді тощо.

Кожен з нас є частинкою громади. Я щиро вірю і твердо переконаний, що всі ми бажаємо щоб наше місто було кращим. Але таким воно само по собі не стане. І тому усвідомлюю і наголошую, що все, чого вдалося досягти  — це наші спільні здобутки. Вагомі результати досягаються тоді, коли поєднуються і втілюються зусилля влади  та громади.

 

Якісна питна вода

Протягом 2016-2020 років для покращення якості питної води, а, також, підвищення якості надання послуг з водопостачання та каналізування в цілому в місті проведено комплекс заходів з впровадження новітніх енергозберігаючих технологій, реконструкції об’єктів  КП «Павлоградводоканал» та модернізації виробництва.

З метою енергозбереження в системі водопостачання всі насосні агрегати обладнані частотними перетворювачами, майже всі КНС переведені на автономне електроопалення. На водопровідній насосній станції майданчику № 4 встановлено нові твердопаливні котли. Ці заходи дозволили  підприємству повністю відмовитись від газового опалення.

Придбано нову техніку —  мулососну машину, екскаватор, гідростанцію.

Реалізовані такі проекти, як будівництво трубопроводу водопостачання на                     сел. Південному та сел. Залізничників, завдяки чому місцеві мешканці тепер мають цілодобове централізоване водопостачання.

У 142 багатоповерхових будинках замінено зношені та аварійні вводи водопостачання, замінено 16 км водопровідних та 4,7 км каналізаційних мереж.

Завершуються роботи з реконструкції насосної станції № 2 на майданчику № 4 з впровадженням новітніх технологій доочищення питної води (електролізна установка  знезараження питної води). Реалізація даного проекту підвищить якість питної води, екологічну безпеку та дозволить скоротити експлуатаційні витрати (вартість                    6,8 млн.грн., з них 5,8 млн.грн. з державного бюджету).

10 КНС переведено в автоматичний режим, замінено 14 насосних агрегатів зі станціями керування.

На повітродувній насосній станції очисних споруд виконано заміну старої повітродувки ТВ-175 на сучасну роторну.  В двох  секціях аеротенок виконано заміну фільтросних труб, що покращує якість стічної води.

Завершено реконструкцію каналізаційної насосної станції № 3 з підвідним колектором (вартість 6 млн.300 тис.грн.).

Збудовано каналізаційний колектор від будинку № 54 на вул. Миру (вартість              135 тис.грн.). Проведено реконструкцію аварійних ділянок напірного колектору на           вул. Західнодонбаська.

Збудовано окремий напірний каналізаційний колектор від КНС №1 (ПХЗ) до Павлоградських очисних споруд, що дозволило відмовитись від    значно дорожчих послуг Павлоградського хімічного заводу з очистки каналізаційних стоків.

Завдяки всім цим заходам втрати води по місту зменшились до 2-х%.

У 2020 році вдалося головне — досягти домовленості з                                        ДТЕК «Павлоградвугілля» щодо передачі  Павлоградського водозабору  до комунальної власності міста. Також, в стадії вирішення питання передачі  у комунальну власність Гніздківського водозабору. Це вирішальні кроки до забезпечення павлоградців якісною питною водою.

 

Сучасне опалення

З метою реорганізації системи теплопостачання в місті затверджена Програма до 2022 року,  відповідно до якої розпочата активна робота з впровадження енергоефективних заходів з застосуванням новітніх технологій, матеріалів та обладнання.

Завдяки чому:

— 57 житлових будинків переведено на індивідуальне опалення,                      припинено роботу 3-х котелень міста, 333 павлоградські родини отримали матеріальну підтримку на встановлення індивідуального опалення на загальну суму 3 млн.                     365 тис.грн.;

— з 2020р. введено в експлуатацію нову сучасну котельню  № 1 на                         мкр. «Північний», яка працює в автоматичному режимі і має потужність 6,88 Гкал., що дозволяє значно покращити послуги теплопостачання мешканців сел. ПМЗ, а також об’єктів соціальної інфраструктури, розташованих в тій частині міста;

— встановлено модульні котельні в дитячих садках №№ 2, 16, стоматологічному відділенні, амбулаторіях №№ 4 та 6, школі естетичного виховання №3, лікарні інтенсивного лікування;

— впроваджено автоматизовану систему моніторингу енергоресурсів, що  дозволило зменшити їх споживання у минулому сезоні на 16,8%;

— ведеться будівництво нового газопроводу до котельні сел. Нове, що поліпшить  теплозабезпечення даного мікрорайону.

 

Повне освітлення міста

 

На 1 листопада 2015 року освітленість вулиць, провулків, прибудинкових територій  міста становила — 38%, наявність  світильників складала лише  3917 штук, а  протяжність ліній вуличного освітлення — 192 км.

На сьогоднішній день місто освітлено на 96% (305 вулиць):

— чисельність світильників виросла в 2,5 рази і становить — 9860 шт.;

— протяжність ліній вуличного освітлення зросла в 2 рази і складає    — 382 км.

З 2016 по 2020 роки в Павлограді:

— відновлено зовнішнє освітлення на 51 вулиці та провулках, територіях шкіл, в парках, на прибудинкових територіях багатоквартирних будинків, де воно було повністю  відсутнє.

Проведена модернізація зовнішнього освітлення вулиці Дніпровська з заміною натрієвих світильників на сучасні світлодіодні.

З метою зменшення обсягів споживання електричної енергії вуличним освітленням і зниження експлуатаційних витрат проведена заміна існуючих повітряних ліній на ізольований провід СІП та застарілих світильників на енергоефективні на 64 вулицях і прибудинкових територіях багатоквартирних будинків.

Всі ці заходи привели до економії більш ніж 400 тис.грн. на рік коштів міського бюджету.

В 2018 році втілений в життя перший проект з декоративного освітлення, а саме — пішохідного мосту через річку Вовча.

Вартість усіх проведених робіт за 5 років склала понад 7 млн.грн. бюджетних коштів.

Будівництво полігону ТПВ

 

У зв’язку з відсутністю  в межах міста Павлограда земельної ділянки, яка б відповідала  всім санітарним нормам, необхідним для розміщення нового полігону ТПВ, міська влада Павлограда вимушена була  звернутися з даного питання до Павлоградської райдержадміністрації. Виконкомом Павлоградської міської ради  розроблено План детального планування території майбутнього полігону площею         10 га, отримано позитивний висновок містобудівної ради Дніпропетровської облдержадміністрації, який затверджено розпорядженням голови Павлоградської райдержадміністрації у грудні  2017 року.

Але  у зв’язку із змінами, які відбулися у земельному законодавстві (не вирішені остаточно питання щодо уповноваженого органу,  який має право розпорядження даною земельною ділянкою, а також вартості сільськогосподарських втрат, внаслідок переведення даної земельної ділянки із земель  сільськогосподарського призначення в землі промисловості), документи на отримання дозволу до теперішнього часу знаходяться  у Головному управлінні Держгеокадастру у Дніпропетровській області.

Після отримання відповідного дозволу будуть розроблені проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки та робочий проект будівництва полігону твердих побутових відходів.

 

 

Введення конкурсної системи

 

З метою досягнення максимальної економії   бюджетних коштів, прозорості та відкритості  при проведенні міських закупівель товарів, робіт або послуг з 01.04.2016 року структурні підрозділи, комунальні заклади та комунальні підприємства Павлоградської міської ради використовують систему PROZORRO.

Протягом 2016-2020 років в результаті відкритих конкурсів (тендерів) по відбору постачальників, проведених з використанням системи PROZORRO укладено                    3911 договорів на загальну суму 696 млн.грн. Сума економії коштів склала приблизно                  48 млн.грн.

Також, для забезпечення прозорості щодо витрат бюджетних коштів, з грудня 2015 року в місті запроваджено прозорий механізм громадського контролю, а  саме: всі укладені договори, за якими проведено оплату за кошти бюджету (місцевого, державного), реєструються на офіційному веб-порталі використання публічних коштів Є- Data.

  Впровадження громадського контролю

 

Для забезпечення прозорості і відкритості у  роботі міської влади, а, також, можливості громадськості брати участь у вирішенні найважливіших питань розвитку міста активно залучається Громадська рада при міськвиконкомі. Систематично проводяться  зустрічі з представниками ЗМІ та громадськості в різних форматах – прес-конференції, прес-тури, брифінги, круглі столи тощо.

Своєчасне  інформування населення про роботу міської влади проводиться   за допомогою офіційного сайту міської ради та Павлоградської телерадіокомпанії.                   З 30.07.2020р. розпочало роботу перше муніципальне радіо (ПТРК).

Зворотній зв’язок з городянами підтримується за допомогою  таких інструментів електронної демократії, як інтерактивна платформи «Відкрите місто» та «Єдина система місцевих петицій».

Під постійним контролем перебуває робота зі зверненнями громадян.

Особлива увага приділяється безпосередньому спілкуванню з мешканцями міста, а, також,  особистим прийомам.

Для розширення  і спрощення можливостей спілкування павлоградців із владою  з 2018р.  встановлено єдиний безкоштовний телефонний номер «Гарячої лінії міського голови» та диспетчерського центру. Також, павлоградці отримали можливість  звертатися за допомогою  сучасних технологій  та електронних пристроїв  через мережі Viber, WhatsApp, Telegram.

З метою надання можливості громадськості  здійснювати контроль за витратами бюджетних коштів з грудня 2015 року на офіційних порталах бюджетних установ та комунальних підприємств міста розміщується технічна, фінансова та правова документація по укладеним договорам.

При виконанні будівельних робіт з будівництва, реконструкції та капітального ремонту будь-яких об’єктів, протягом всього періоду виконання робіт, контроль за дотриманням вимог законодавства, будівельних норм, проектної документації здійснюється в обов’язковому порядку відділом державного архітектурно-будівельного  контролю.

Крім цього, з метою контролю за якістю виконання робіт на об’єктах житлово-комунального господарства, що проводяться згідно з проектно-кошторисною документацією, обов’язково укладаються договори на здійснення авторського та технічного нагляду.

Активну  участь щодо нагляду за реалізацією проектів приймають депутати Павлоградської міської ради.

Відповідно до ст. 13 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою  забезпечення права павлоградців брати участь у вирішенні питань  розвитку територіальної громади міста, проведено 65  громадських обговорень з земельних питань, з питань містобудування та архітектури, а, також формування тарифів.

 

Наведення порядку на вулицях і у дворах

 

Протягом 2016-2019 років капітально відремонтовано дороги на вулицях Полтавська,  Успенська та  Соборна за підтримки коштів обласного бюджету.

За кошти міського бюджету виконано роботи з  поточного ремонту 523 вулиць, прибудинкових доріг та тротуарних доріжок на загальну суму  63,5  млн. грн.

Виконано капітальний ремонт дорожнього покриття прибудинкових  доріг:

-вул. Центральна 21,

-вул. Центральна 29,

-вул. Центральна 44/50,

-вул. Комарова 9,11,

— дороги між вул. Західнодонбаська 24 та вул. Комарова 15, тротуарні  доріжки:

-від вул. Добролюбова до вул. Некрасова,

-від вул. Центральна до вул. Добролюбова,

— по пров. Дніпровський.

Роботи виконано на загальну суму  понад 11 млн.грн.

Продовжується  капітальний ремонт внутрішньоквартальної дороги на                     вул. Можайського, 10, вул. Підгірна, 1 та вул. Підгірна, 5.

Для ямкового ремонту асфальтового покриття в КП «Затишне місто» створена бригада та придбана техніка вартістю майже 4 млн.грн., завдяки чому вдалося своїми силами виконати поточний ремонт 3,7 тис.м2 доріг.

Постійно ведеться робота з видалення аварійних сухостійних дерев та санітарної обрізки зелених насаджень.

Підтримка створення ОСББ

 

З метою підтримки ОСББ у 2016 році затверджена «Програма сприяння діяльності об’єднань співвласників багатоквартирних будинків…», відповідно до                 якої фінансова підтримка з міського бюджету для ОСББ за 2016-2020 роки  склала                       7 млн.437 тис.грн. За рахунок цих коштів у 21 житловому будинку проведені роботи з  капітального ремонту:

-інженерних мереж підвальних  приміщень;

-покрівель;

-систем опалення з встановленням вузлів регулювання теплової енергії;

-частини фасаду (гідроізоляція панельних швів), заміни  вікон в під’їздах;

-ліфтів тощо.

Капітально відремонтовано житловий будинок № 569 на вул.Дніпровська, який був зруйнований через  вибух газу (вартість робіт 1млн. 300 тис.грн.).

Мешканці ОСББ залучались також до участі у міжнародних грантових проектах, та конкурсі «Громада своїми руками». За 2016-2020 роки реалізовано понад 20 проектів.

На базі Павлоградської міської громадської організації «ОСББ – майбутнє Павлограда»  створено Ресурсний центр підтримки ОСББ, який допомагає не лише у створенні, а й сприяє діяльності ОСББ.

В 2019 році між виконкомом Павлоградської міської ради та ГО «Ресурсний центр – епіцентр змін» укладено Меморандум про співпрацю, метою якого є налагодження взаємовигідного співробітництва та об’єднання зусиль щодо підтримки створення та діяльності об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, реформування житлової сфери, стимулювання та впровадження заходів з енергоефективності у житловому фонді.

Рішенням міської ради прийнято Програму відшкодування  відсоткових ставок або частини тіла кредитів, залучених  ОСББ м. Павлограда на впровадження  енергоефективних заходів на 2019-2024 роки.

На сьогодні в місті існує 358 ОСББ.

Забезпечення захисту вразливих категорій населення

 

З метою підтримки павлоградців похилого віку, інвалідів, тих, хто опинився в скрутних життєвих обставинах щороку збільшується фінансування міської цільової програми «Соціальний захист окремих категорій населення». В порівнянні з 2015 роком видатки на фінансування даної програми зросли у 5 разів і склали у 2020 році                   11,1 млн.грн. ( в 2015 р. — 2,2 млн.грн., 2016 р. — 4,8млн.грн., 2017 р. — 7,1 млн.грн.,              2018 р. — 10,2 млн.грн., 2019 р. – 11,4 млн.грн. ).

Матеріальну допомогу на лікування, вирішення соціально-побутових проблем за п’ять років отримали  майже 15 тис. павлоградців.

З 2018 року вперше з міського бюджету  почали надавати матеріальну допомогу на вирішення соціально – побутових проблем батькам дітей – інвалідів (за 3 роки  виплачено 441 тис.грн.);

З 2017 року організовано перевезення дітей до місця навчання  та  видача проїзних  квитків учням з віддалених районів міста (видатки за 4 роки склали 2, 5 млн. грн.).

Збільшено на 20% вартість харчування на 1 дитину в дошкільних навчальних закладах та загальноосвітніх школах учням пільгової категорії (за 2016-2020 роки на харчування дітей в закладах освіти спрямовано 84,2 млн.грн. бюджетних коштів).

У 2020 році вперше в міському бюджеті передбачена  матеріальна допомога на проведення капітального ремонту житла громадянам пільгової категорії (В цьому році  даною допомогою скористаються 8 пільговиків на загальну суму 120 тис.грн.).

В  рамках проведення акції «Підтримай ближнього» в період карантинних обмежень, пов’язаних з коронавірусною хворобою, одинокі громадяни похилого віку та інваліди отримали понад   4,5 тис. продуктових наборів.

Щороку збільшується фінансування на пільгове перевезення окремих категорій громадян автомобільним та залізничним транспортом. В порівнянні з 2015 роком видатки на ці потреби зросли на 3,6 млн.грн.  і склали у 2020 році 5,8 млн.грн.                  (2016р.- 2,2 млн.грн., 2017р. — 2,3 млн.грн., 2018р. — 4,2 млн.грн., 2019р. —                          5,5 млн.грн.).

Тільки в Павлограді надається матеріальна підтримка городянам, яким виповнилося  90 і більше років (за 5 років сума видатків склала 276  тис.грн.).

Збільшена фінансова підтримка громадським організаціям (Павлоградська міська організація ветеранів, Спілка учасників, ветеранів, інвалідів АТО «Павлоградський легіон», Павлоградське об’єднання  воїнів, учасників АТО  і  волонтерів «Патріот», Західно-Донбаська громадська організація Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України»,»Павлоградське міське товариство інвалідів»).

Починаючи з 2018 року направлено 3,4 млн.грн. на матеріальну допомогу для встановлення індивідуального опалення малозабезпеченим мешканцям будинків, які в централізованому порядку повністю переведені на альтернативні види опалення.

На утримання транзитного містечка для внутрішньо переміщених осіб  із зони проведення АТО/ООС за 5 років витрачено 6,3 млн.грн. У 2019 році на вул. Ливарній, 18 введено в експлуатацію житловий будинок для даної категорії громадян.

В місті відсутні бездоглядні та безпритульні діти.  За п’ять років в рамках міських Програм  дітям, які перебувають у складних життєвих обставинах, надана необхідна адресна допомога на загальну суму  986 тис. грн. Щороку понад 130 дітей отримують  за рахунок коштів міського бюджету шкільну та спортивну форму, а також шкільне  приладдя.

Започатковані міські благодійні акції «Привітай дитину зі святом», «Збери дитину до школи» за участю благодійників, підприємців та комунальних підприємств міста.

Майже 200 павлоградських дітей пільгових категорій за рахунок  державного, обласного та міського бюджетів кожного року оздоровлюються  в  таборах.

За п’ять років 14 дітей-сиріт отримали квартири,  19 — кімнати в соціальних гуртожитках та  четверо —  грошову компенсацію для купівлі житла. В місті — 4 дитячих будинків сімейного типу та 9 прийомних сімей, де виховується 51 дитина.

 

Підтримка закладів освіти та охорони здоров’я

 

В Павлограді збережена вся мережа закладів освіти. Фінансування галузі є стабільним  і   складає 29% від загальних видатків міського бюджету (за 2016-                 2020  роки на фінансування сфери освіти направлено 883 млн. грн.), в тому числі на реалізацію проекту «Нова українська школа» з місцевого та державного бюджетів направлено  6,2 млн. грн.

З метою  зміцнення матеріально-технічної бази закладів освіти за останні                5 років на проведення ремонтних робіт, придбання обладнання  виділено                      43,1 млн.грн., в тому числі на ремонт покрівель 3,9 млн.грн., ремонт систем теплопостачання і водовідведення 5,5 млн.грн., заміну вікон 3,4 млн.грн., ремонт кабінетів та інших приміщень, облаштування територій, ганків —  17,2 млн.грн. тощо.

З 2018р. за  рахунок коштів місцевого бюджету в школах та дитячих садках проводяться капітальні ремонти з відновлення систем протипожежного захисту та  інші протипожежні заходи.

В дитячих садках міста додатково відкрито 14 груп, що дало можливість ще 350 дітям відвідувати дитсадки.

Крім того, з метою зменшення фінансового навантаження  на батьків  учнів, окрім загальнообов’язкових витрат (заробітна плата, комунальні платежі), фінансуються видатки на:

— придбання проїзних квитків та оренду двох автобусів для підвезення дітей з віддалених районів міста – 1587,0 млн. грн.;

— підвезення до місця навчання у спеціалізованих Дніпровських закладах дітей  з особливими освітніми потребами – 727 тис. грн.;

— харчування дітей сімей загиблих та учасників АТО, дітей з числа внутрішньо переміщених осіб – 6,1 млн. грн.;

— утримання майже 90% гуртків в закладах позашкільної освіти;

— оздоровлення дітей пільгових категорій у приміських та пришкільних таборах;

— господарські потреби з розрахунку на кожного учня.

З 2017 року шкільні їдальні переведено на аутсорсінг, що дало можливість  не тільки поліпшити якість харчування , а й зекономити бюджетні кошти  на оплату енергоносіїв та заробітну плату кухонних працівників майже на 3 млн. грн. щорічно.

З 2018 року розпочав свою роботу «Павлоградський інклюзивно-ресурсний центр»,  завданням якого є  надання допомоги дітям з особливими освітніми потребами.

За період з 2016 по 2020 роки на  медичну сферу міста направлено понад                      300 млн.грн., а саме:

— на виплату заробітної плати працівникам медустанов, придбання медикаментів та продуктів харчування,  оплату комунальних послуг, відшкодування вартості медикаментів для пільгової категорії населення, впровадження заходів з  тепломодернізації будівель лікарень тощо.

Для поліпшення надання медичних послуг павлоградцям протягом                        5 останніх років:

— в усіх мікрорайонах міста відкрито та обладнано амбулаторії;

— в міській лікарні № 1 відкрито відділення «Хірургії одного дня» та рентгенологічний діагностичний комплекс з цифровою обробкою зображень, дитяче відділення переведено до головного корпусу лікарні, де провели   сучасний ремонт;

— проведено поточні ремонти в Центрі профілактики та боротьби зі СНІДом, рентгенологічному відділенні міської лікарні №1, у відділенні анестезіології пологового будинку, реконструйовано операційний блок травматологічного відділення, відремонтовані та оснащені побутовою технікою дві палати кардіологічного відділення міської лікарні інтенсивного лікування; встановлено автономне електричне опалення в 2-х амбулаторіях та стоматологічному відділенні міської лікарні № 1, проведено реконструкцію котельні пологового будинку;

— для надання якісної медичної допомоги придбано сучасне медичне обладнання, (діагностична система для обстеження новонароджених, пересувний рентгенапарат, апарат штучної вентиляції легенів, дефібрилятор, кисневий концентратор, набори для хірургічних операцій, аспіратори, шприцеві насоси, кардіограф на 2 плода, система дезінфекції; стоматологічні установки, новітній лабораторний комплекс для проведення аналізів різної направленості тощо);

— у  липні 2020 року багатофункціональне лабораторне обладнання отримала лікарня інтенсивного лікування;

— придбано автомобіль FORD для міської лікарні № 1 та автомобіль DAEWOO для Центру первинної допомоги;

— для Центру первинної медико-санітарної допомоги та лікарень другої ланки придбано 187 ноутбуків  та впроваджено медичну електронну систему Helsi, яка передбачає запис на прийом до лікаря онлайн;

— проводиться реконструкція приймально-діагностичного відділення в Павлоградській лікарні інтенсивного лікування в рамках проекту Світового банку.

З метою зменшення фінансового навантаження на пацієнта для лікування в стаціонарних відділеннях лікувальних закладів ветеранів війни та учасників бойових дій з 2016 по 2020 роки з міського бюджету профінансовано майже   1 млн.грн.

Також, з міського бюджету фінансуються витрати на відшкодування лікарських засобів по пільговим рецептам  та зубопротезування для ветеранів війни, учасників АТО та  сімей загиблих військовослужбовців (за п’ять років – понад 1,5 млн.грн.).

Для забезпечення необхідного рівня готовності та боротьби з COVID-19 на території м. Павлограда на придбання необхідних лікувальних засобів, виробів медичного призначення, засобів індивідуального  захисту, тест-систем для діагностики COVID-19 з міського бюджету виділено – 3,5 млн.грн., для забезпечення доплат медичним працівникам – 2,2 млн.грн., перевезення медичних працівників під час карантину – 321 тис.грн., придбання апарату штучної вентиляції легень –                    485 тис.грн. З метою забезпечення якісної діагностики пневмоній  — 194 тис.грн.

 

Тарифи на житлово-комунальні послуги

 

Багато років в Україні, незважаючи на зміни в економічній ситуації, зростання тарифів штучно стримувалося. Це призвело до існування економічно необґрунтованих тарифів, позбавило підприємства можливості розвитку та, практично привело більшість надавачів комунальних послуг майже до банкрутства.

Протягом 2016-2020 років міською владою забезпечено прозоре формування тарифу згідно з вимогами чинного законодавства України. Виконавчий комітет Павлоградської міської ради затверджував економічно обґрунтовані тарифи та проводив їх коригування тільки  у разі підвищення основних їх складових, які регулюються на державному рівні (збільшення вартості електроенергії, підвищення мінімальної заробітної плати тощо).

З метою надання комунальним підприємствам міста можливості розвитку без додаткового підвищення тарифів, з міського бюджету щорічно виділяється фінансова підтримка. Залучення цих додаткових коштів дозволило комунальним підприємствам вжити заходів щодо поліпшення  якості послуг, впроваджувати енергоефективні заходи і, як наслідок, покращити рентабельність підприємств та створити передумови для зниження тарифів.

На сьогодні вже відбулося зменшення тарифів КП «Павлоградтеплоенерго» на теплову енергію для будинків не обладнаних приладами обліку на 17,4 % і майже на 8% — для будинків обладнаних приладами обліку теплової енергії. Це стало можливим завдяки проведенню  робіт з тепломодернізації мереж та об’єктів отримання теплопостачання, а також планомірної роботи з боржниками.

Проведено комплекс заходів з впровадженням новітніх енергозберігаючих технологій, реконструкції об’єктів КП «Павлоградводоканал» та модернізації виробництва. Завдяки всім цим заходам вдалося не тільки покращити якість води, а й скоротити експлуатаційні витрати.

Але, нажаль, вжиті заходи не змогли вплинути на тариф на централізоване водопостачання та водовідведення і перш за все через те, що майже 44 % тарифу – це вартість покупної води водогіну «Дніпро — Західний Донбас».

Тарифи на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, постачання природного газу, електричної енергії регулюються на державному рівні, а саме: Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

Виділення коштів з міського бюджету пенсіонерам і пільговим категоріям населення для проїзду в громадському транспорті

 

З метою забезпечення реалізації права  пільгових категорій громадян на пільговий проїзд у міському транспорті рішенням сесії міської ради від 23.04.2019р.                               № 1604-49/VII затверджена Програма «Автоматизована система обліку пільгових перевезень окремих категорій громадян в міському автомобільному транспорті загального користування в місті Павлограді …», яка успішно працює з 1 січня                      2020 року.

Дана система обліку забезпечує проїзд пільгової категорії громадян міста в автомобільному транспорті загального користування за допомогою електронної картки. Для реалізації даної Програми з міського бюджету залучені кошти в сумі                    1,8 млн.грн. На 01.09.2020р. даною пільгою користуються майже 12 тисяч павлоградців.

Надання соціальної допомоги учасникам АТО/ООС

 

На обліку в управлінні соціального захисту населення  перебувають 958 учасників АТО/ООС, в тому числі -15 сімей загиблих.

З метою підтримки та допомоги у вирішенні соціально-побутових проблем учасників АТО/ООС та сімей загиблих за рахунок міської програми «Соціальний захист окремих категорій населення» за 5 років  на виплату матеріальної допомоги направлено понад 7,9 млн. грн.

          При цьому, розмір одноразової допомоги при загибелі військовослужбовця в зоні АТО/ООС збільшився з 50 тис.грн. до 100 тис.грн., розмір одноразової допомоги членам сімей  загиблих на вирішення  соціально — побутових  проблем та оплату  житлово-комунальних послуг збільшився з 5 тис. грн. до 11 тис.грн.,  на оздоровлення та відпочинок кожної дитини віком до 16-ти років – з  3 тис. грн. до 6 тис.грн.

         Міським організаціям волонтерів та учасників АТО/ООС «Павлоградський Легіон» та «Патріот» надано приміщення для організаційної роботи.

З метою реалізації підтримки, сприяння поверненню до активного повноцінного життя у суспільстві, зміцнення родинних та соціально-корисних зв’язків внутрішньо-переміщених осіб та учасників антитерористичної операції створено нову комунальну установу «Центр надання психологічних послуг» Павлоградської міської ради зі штатною чисельністю 5,25 штатних одиниць.

Підтримка молодих павлоградців

 

Особлива увага приділяється організації літнього працевлаштування дітей. За останні 5 років 520 дітей під час літніх канікул прийняли участь у роботах з благоустрою міста. За рахунок «Фонду літнього працевлаштування»   їм виплачена заробітна плата  на загальну суму 1,1 млн. грн.

Відмінникам навчання та активістам учнівського і студентського самоврядування надається стипендія  міського голови  за рахунок міського бюджету. З 2017 по 2020 роки її отримали  150 учнів та студентів   на загальну суму 150 тис.грн.

З метою підтримки провідних спортсменів міста  вперше з 2017 року запроваджена  стипендія міського голови переможцям Чемпіонатів та Кубків Світу і їх тренерам. На дану програму виділено 700 тис.грн. За 3 роки стипендію отримали 27 спортсменів та  12 тренерів.

З  2017 року в місті діє Молодіжна рада, яка  об’єднує лідерів активних молодіжних організацій та співпрацює з органами місцевого самоврядування.

Вперше в 2020 році впроваджено надання фінансової підтримки молодіжним громадським організаціям  для реалізації статутних повноважень у розмірі 50 тис. грн. В поточному році її отримають «Федерація футболу міста Павлограда» та «Футбольний клуб «Скіфи».

Особлива увага приділяється молодіжному підприємництву. З 2016 року вперше запроваджено надання Гранту за рахунок міського бюджету на розвиток молодіжного підприємництва. Згідно з реалізованими проектами-переможців, в місті відкрито та працюють салон послуг «Дабл-сервіс», кав’ярня «Broadway», Велокав’ярня «Barista» та дитяче Art-кафе «Барбариска».

 

Розвиток спорту та культури

 

Для задоволення потреб павлоградців в заняттях фізичною культурою і спортом в місті не тільки збережено всі спортивні заклади, а й постійно приділяється увага розвитку та підтримці їх матеріально-технічної бази.

Відкрито скейт-ленд-парк на вул.Комарова з комплексом  майданчиків для велосипедистів, скейтерів, занять волейболом, баскетболом, воркаутом, з дитячим ігровим майданчиком  (вартість проекту 2,9 млн.грн.) та майданчиком  для «Спорту з собаками». Облаштовано 15 нових спортивних майданчиків. Успішно працює новий центр для осіб з інвалідністю на вул. Світличної Ганни. Створено футбольний   клуб ФК «Павлоград». Вже в цьому році буде завершено  будівництво скейт-ленд парків на мікрорайонах Шахтобудівників та ПЗТО.

Щороку проводиться понад 250 спортивних заходів.

У 2019 році   вперше проведено  змагання вищого рівня  «Фінал Першої ліги стронгмену України».

Задля підтримки провідних спортсменів  значно збільшені суми стипендій переможцям чемпіонатів та кубків світу. В 2019-2020 роках їх отримали 14 спортсменів (по 20 тис.грн.) та 9 тренерів (по 10 тис.грн.).

Збільшено фінансування програми навчання учнів загальноосвітніх шкіл плаванню та реабілітації  дітей з обмеженими фізичними можливостями у водно-спортивному комплексі «Юність».

Протягом 2016-2020 років на сферу спорту з міського бюджету виділено                    75 млн. 160 тис.грн., в тому числі на реалізацію «Програми підтримки сім’ї, молоді та спорту» — майже 12 млн.грн.

Не залишається  без уваги і сфера культури.

В місті створені умови для розвитку культурних і творчих ініціатив. Особлива увага приділяється підтримці творчо обдарованих дітей та молоді.

Протягом 2016-2020р.р. видатки  з міського бюджету на сферу культури  щороку збільшувалися і  склали в цілому майже 136 млн.грн. Це дозволило виконати капітальні ремонти приміщень з впровадженням енергозберігаючих та протипожежних заходів, придбати меблі та музичну і світлову апаратуру, реалізувати нові проекти.

Успішним стало впровадження нових фестивалів та конкурсів: відкритий різдвяний фестиваль миру, творчості та єдності; відкритий фестиваль – конкурс духових оркестрів «Повітове містечко»; етнофестиваль кулінарного мистецтва «Свято національної страви»,   міський мистецький фестиваль інструментальної музики, вокалу, хореографії та живопису «Підношення Фредеріку Шопену»,   відкритий фестиваль – конкурс Східного танцю «СхідФест» у рамках інтеркультурного проекту     та ін.

Для організації Виставкового центру історичну будівлю (вул. Соборна, буд.109) в 2017р. передано на баланс музею.

 

Благоустрій міста

 

На заходи  з  благоустрою міста  за  період 2016-2020 роки  направлено    майже                          290 млн.грн. Якщо порівняти, то тільки в 2019 р. виділено 41 млн.400 тис.грн., що на 70% більше, ніж у 2015р. Як  наслідок, вдалося збільшити чисельність працівників             КП «Затишне місто»,  придбати, за підтримки облдержадміністрації, спеціалізовану техніку й обладнання  вартістю 21 млн.  200 тис.грн.  та приділити більше уваги питанням благоустрою не тільки центральної частини міста, а й мікрорайонів. В місті діє Програма « Місто без окраїн», яка передбачає пріоритетний розвиток мікрорайонів.

Проведено масштабні роботи в парку ім. 1 Травня, не залишились без уваги паркові зони в мікрорайонах міста. Висаджено понад 8 тисяч дерев, майже стільки ж видалено і обрізано.

В рамках реалізації архітектурної концепції розвитку центральної частини                міста здійснено роботи з реконструкції Дитячого парку (6,0 млн.грн.),                   провулку Голубицького Якова (3,4 млн.грн.) та скверу ім.Шевченка (5,9 млн.грн.), створені зелені зони відпочинку.

Відкрито 14 нових торгівельних комплексів та магазинів (торгівельно-розважальний центр «Куб», два будівельних супермаркети «33 м2«, торгівельний центр в Дитячому парку).

За підтримки коштів обласного бюджету проведено  реконструкцію пішохідного мосту через річку Вовча з вул. Соборної до парку 1-го Травня (вартість робіт –             12,1 млн.грн.).

В місті встановлено 58  дитячих і спортивних майданчиків загальною вартістю               3 млн. 372 тис.грн., в тому числі на Соснівці, Бельбесі, Хуторах, де їх ніколи не було.

Виконано капітальний ремонт пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам. Пам’ятний знак ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС перенесено в центральну частину міста.

Вирішено багаторічну проблему затоплення вул.Озерна та                                     вул. Кравченка — реконструйовано зливову каналізацію.

Постійно проводяться роботи з прибирання стихійних звалищ та ремонту майданчиків для збору ТПВ. З метою зменшення кількості несанкціонованих стихійних смітників у приватному секторі встановлено 45 контейнерів для збору твердих побутових відходів. Для роздільного збору сміття розпочато  встановлення окремих контейнерів.

Організовано постійну, системну  роботу з благоустрою на кладовищах міста (вивезення сміття, покіс  трави, грейдування доріг, спилювання аварійно небезпечних дерев).

Протягом 2016-2018 років побудовано притулок для безпритульних тварин. На його будівництво витрачено 3,5 млн.грн.,  видатки на його утримання за 3 роки склали 5,4 млн.грн.

Покращення умов пересування по місту та

створення оптимальних автобусних маршрутів

 

З метою підвищення безпеки дорожнього руху  за рахунок коштів міського бюджету встановлено 4 світлофорні об’єкти на  перехрестях:

вул. Комарова — вул. Гагаріна – вул. Дніпровська;

вул.Полтавська-вул.Озерна;

вул.Полтавська-вул.Соборна;

вул.Дніпровьска-вул.Плеханова.

Розпочаті роботи з реконструкції світлофорного об’єкту на перехресті
вулиць Дніпровська – Полтавська, також планується реконструкція  світлофорів на перехрестях вулиць Центральна — Шевченка – Горького.

У 2016р. проведено оптимізацію маршрутної мережі,  внаслідок чого всі автобусні маршрути проходять через центр міста та з’єднують віддалені райони між собою прямим сполученням, що зменшує час та вартість проїзду.

З січня 2020 р. в міському транспорті загального користування впроваджена автоматизована система обліку пільгових перевезень окремих категорій громадян, що дає можливість користуватися будь-яким пасажирським транспортом загального користування пасажирами пільгової категорії без обмежень та у будь-який час.

Протягом п’яти років встановлено 24 нових павільйони на зупинках громадського транспорту, ця робота продовжується.

 

Безпека міста

 

З метою посилення безпеки громадян в 2016 році розпочато реалізацію Програми забезпечення громадського порядку та громадської безпеки на території                               м. Павлограда. Протягом 2016 — 2020 років для візуального контролю за станом правопорядку у публічних місцях по всій території міста  встановлено 87 камер відеоспостереження. З них 6 — з системою розпізнавання автомобільних номерів. На ці заходи направлено понад 2 млн. 600 тис. грн.

За інформацією Павлоградського відділу поліції впровадження відеоспостереження дозволило покращити розкриваність вуличних злочинів майже на 20%.

Термін реалізації даної програми продовжено до 2025 року і планується щорічно встановлювати 10 нових камер відеоспостереження.

З метою профілактики правопорушень, охорони громадського порядку, контролю за станом благоустрою міста, з 2019 року розпочало роботу комунальне підприємство «Муніципальна варта». Взаємодія даного підприємства з державними правоохоронними органами позитивно впливає на ослаблення дії криміногенних факторів міста.

Чимале значення для забезпечення безпеки на вулицях міста має наявність зовнішнього освітлення. На сьогоднішній день освітлено 96 % території міста. При цьому з 01.11.2017 року на всій території міста в нічний час освітлення не вимикається.

Завдяки залученню коштів обласного бюджету (1,2 млн.грн.)                                          у  м. Павлограді вдалося впровадити автоматизовану систему моніторингу довкілля, в рамках якої встановлено автоматизований пост контролю за станом атмосферного повітря.

Моніторинг ведеться за 14 показниками, а саме: діоксид сірки (SO2), діоксид азоту (NO2), оксид вуглецю (СО), сірководень (H2S), озон (O3), пил (зважені речовини), температура, відносна вологість, тип опадів, інтенсивність опадів, атмосферний тиск, сонячна радіація, швидкість та напрямок вітру.

В результаті системних профілактичних заходів проти стихійних звалищ, спалювання жителями сміття, розведення багать значно зменшилась кількість загорянь лісосмуг та трави. Проводиться систематична робота проти горіння міського сміттєзвалища. Всі ці заходи призвели до значного зменшення випадків задимленості міста. Крім цього, для оперативного реагування по запобіганню горіння полігону ТПВ заплановано встановити камери відеоспостереження.

 

Попередження виникненню надзвичайних ситуацій

 

З метою збереження здоров’я та життя людей, запобігання виникненню пожеж на об’єктах соціального  призначення вперше у 2018 році прийнята міська цільова програма «Захист населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру». Протягом 2018-2020 років на запровадження протипожежних заходів з міського бюджету виділено 23,1 млн.грн.

З них: 17,2 млн.грн. – на відновлення систем протипожежного захисту в бібліотеках, загальноосвітніх школах, міському територіальному центрі соціального обслуговування, амбулаторіях загальної практики сімейної медицини, дошкільних закладах тощо;

801,0 тис. грн. — на виконання заходів з запобігання виникненню надзвичайних ситуацій (на придбання рятувального обладнання та спорядження для пожежно-рятувальних підрозділів та КП «АРВС»);

517,9 тис.грн. – поповнення міського матеріального резерву засобами для оперативного проведення першочергових робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій;

2871,1 тис.грн. – забезпечення виконання аварійно-рятувальних робіт на водних об’єктах міста.

 

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • До уваги осіб з інвалідністю!
  • Допомога нашим захисникам
  • Виконком від 27.03.2024 р.
  • Покос трави на території міста Павлограда
  • Акутальні грантові пропозиції
  • До уваги суб’єктів господарювання
  • АНАЛІЗ РЕГУЛЯТОРНОГО ВПЛИВУ
  • Про затвердження обґрунтування підстави здійснення закупівлі
  • Шановні павлоградці!
  • Переваги офіційного працевлаштування для роботодавців
  • Громадські обговорення щодо перейменування об’єктів топонімії міста Павлоград
  • Підтримка від ЮНІСЕФ для підприємств міста
  • Шановні нацгвардійці та ветерани!
  • Про затвердження Порядку проведення інвестиційних конкурсів для будівництва, реконструкції, реставрації тощо об’єктів житлового та нежитлового призначення, незавершеного будівництва, інженерно-транспортної інфраструктури міста Павлоград
  • Оголошується конкурс бізнес-проєктів для надання гранту з міського бюджету на підтримку молодіжного підприємництва